Politica

Parlamentarii PSD Cluj, critici față de Ponta în războiul declarațiilor dintre acesta și Dragnea

În ultima perioadă, Victor Ponta a ieșit în spațiul public cu o serie de declarații beligerante la adresa președintelui PSD, Liviu Dragnea. În cele mai recente declarații, Victor Ponta a sugerat că Liviu Dragnea i-ar fi făcut cadouri scumpe fostului șef al SRI și l-a numit peiorativ pe șeful PSD: „Cârmaciul din Teleorman”. 

„Sa comentez minciunile si prostiile „Carmaciului” din Teleorman?? Mai bine nu …. sunt lucruri mult mai importante de facut! Dar inteleg frustrarea si lasitatea cu care sunt atacat non stop.

Update – vad ca inca sunt oameni suficient de orbi sau mintiti care spun sa nu il mai atac pe Dragnea – dragii mei, va rog cititi ca eu doar AM RASPUNS la niste murdarii si aberatii!

Ma duc sa imi primesc „plata” de la Basescu, Soros si SRI!

Incep cu SRI ca acolo sigur au mai ramas din sticlele de vin „Opus One” pe care le ducea „prietenul” Liviu pentru prietenul lui Florin!”, a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook, duminică, 2 aprilie.

Replica fostului premier social-democrat a urmat declarațiilor lui Liviu Dragnea care, aflat duminică seara la un post TV, a declarat că tot mai mulți lideri din PSD îi cer excluderea lui Victor Ponta din partid. În cadrul aceleiași emisiuni TV, Liviu Dragnea a mai declarat că a observat o anumită coordonare a atacurilor la adresa sa, venite din partea unor jurnaliști și politicieni (printre care și Victor Ponta), coordonare care ar putea fi realizată de către SRI sau în urma unei comenzi primite de la Soros. Dragnea a susținut că prin aceste atacuri concertate s-ar urmări vulnerabilizarea sa sau chiar influențarea procesului în care este judecat.

Ziar de Cluj i-a sunat pe parlamentarii PSD Cluj (pe deputații Horia Nasra, Cornel Itu, Cristina Burciu, pe senatorul Vasile Ilea), pentru a le adresa o serie de întrebări privind conflictul dintre fostul premier și actualul președinte al Partidului Social Democrat: dacă sunt de acord cu declarațiile din ultima vreme ale lui Victor Ponta în privința lui Liviu Dragnea și ce cred că urmărește Victor Ponta prin toate aceste declarații, dacă consideră că aceste atacuri sunt coordonate de SRI sau de Soros, după cum a sugerat Liviu Dragnea, pentru o vulnerabilizare a sa sau pentru influențarea procesului în care acesta este implicat, și dacă consideră că Victor Ponta ar trebui exclus din PSD.

Senatorul Vasile Ilea, o primă promisiune încălcată 

Dintre toți parlamentarii PSD Cluj sunați de Ziar de Cluj, doar senatorul Vasile Ilea nu a răspuns. A răspuns consilierul parlamentar al lui Vasile Ilea, care ne-a promis că va prelua întrebările noastre, pentru a i le comunica ulterior senatorul PSD. Nici măcar consilierul nu a reușit însă să ia legătura în timp util cu alesul clujenilor, acesta fiind ocupat, într-o ședință, ca de fiecare dată când este apelat de presă. Senatorul PSD Vasile Ilea refuză să răspundă la telefon deja de ceva vreme, cu toate că, imediat după preluarea mandatului, a promis că va avea o relație foarte bună cu media și că va fi deschis oricăror întrebări. Cum politicienii de obicei nu își îndeplinesc promisiunile pre și postelectorale, nu ne mirăm că nici senatorul Ilea nu se ține de cuvânt.

Deputatul PSD Horia Nasra: „PSD-ul de mâine, Victor Ponta, este partidul altei generații, mai curate!”

Deputatul PSD Horia Nasra ne-a răspuns la telefon, precizându-ne că prin intermediul paginii sale de Facebook i-a trimis lui Victor Ponta o scrisoare deschisă, prin care a răspuns și la întrebările noastre. În cadrul acestei scrisori, Horia Nasra îi scrie fostului premier „câteva note de subsol, amintiri (…) despre morală în politică și partid”, acuzându-l pe Ponta că, în intimitatea sa, nu a avut vreodată cea mai mică afinitate cu politica de stânga. Horia Nasra îi mai reproșează lui Victor Ponta că ar fi acționat mereu în mod individualist, în defavoarea echipei PSD care i-ar fi dat totul:

„Sunt două momente din istoria politică recentă a domniei voastre, care îmi vin în minte: excluderea lui Mircea Geoană din PSD și propriile opțiuni electorale, pe care le-ați expus când încă dețineați mandatul de președinte al PSD.

Așa cum spuneați în trecut, ați fost mereu un laburist al PSD, intrarea în politică fiind doar o oportunitate de viață, în intimitatea dumneavoastră neavând vreodată cea mai mică afinitate cu politica de stânga, însă și mai grav, traiectoria personală fiind mereu prioritară, în defavoarea echipei, a membrilor PSD, care v-au dat totul: prim-ministru, președinte de partid, deputat.

„În ’90 am fost şi am votat cu domnul Raţiu, nu a câştigat. În ’92 am votat cu domnul Constantinescu, nu a câştigat. În 1996 am votat cu domnul Constantinescu, a câştigat. Deci cât e: 2-1, nu ? În 2000 am votat cu domnul Isărescu, nu a câştigat, 3-1. În 2004 am votat cu domnul Năstase, nu a câştigat, 4-1. În 2009, în primul tur al votat cu Crin Antonescu, în al doilea tur cu Mircea Geoană, nu au câştigat” – Victor Ponta, 2014.

În toamna lui 2009 ați votat cu Antonescu, chiar dacă atunci erați șeful de campanie al președintelui Mircea Geoană iar după câteva luni l-ați contracandidat în partid. Câtă profunzime morală și recunoștință pentru un fost lider, pe care în 2011 l-ați și aruncat afară din PSD fără vreo urmă de remușcare iar astăzi din ipostaza de neînțeles, dați lecții de democrație și morală în PSD, fără să participați la două ședințe în ultimele șase luni. Câtă ipocrizie!

Ați demisionat în vara lui 2015 din fruntea PSD fără să fi fost obligat sau presat de cineva din interiorul PSD, apoi, după Colectiv, din cea de premier.

A fost sfârșitul generației USL, noul proiect inițiat de Liviu Dragnea câștigând alegerile locale și parlamentare en fanfare.

Nici un coleg nu v-a negat meritele guvernamentale, alături de miniștri PSD, însă frustrarea generată de înfrângerea politică din 2014, în fața lui Klaus Iohannis dar în fapt în fața lui Traian Băsescu, cel pe care l-ați invitat în 2006 la școala de vară a TSD și cu care ați continuat să mențineți un canal de legătură prin doamna Udrea, trebuie să o rezolvați în altă parte decât în echipa celor care v-au dat totul dar pe care nu i-ați votat decât în 2004…

Statul la pândă și speranța unei reveniri ronțăite în prima linie a PSD nu vă fac cinste domnule Victor Ponta, sunt sub demnitatea unui fost lider al PSD și nici nu sunt productive.

PSD-ul de mâine, Victor Ponta, este partidul altei generații, mai curate, mai apropiată valorilor cu adevărat de stânga.” 

Cristina Burciu, deputat PSD:  „Nu sunt de acord cu aceste declarații în spațiul public”

Cristina Burciu, deputat PSD, ne-a oferit astăzi o scurtă opinie cu privire la declarațiile lui Victor Ponta, în pauza de două minute dintre ședință și plen:

„Nu sunt de acord cu aceste declarații în spațiul public și cu aceste atacuri. Cred în dreptul la liberă exprimare, însă cred că rufele murdare trebuie spălate în familie. Cred că nu fac bine, nu aduc nici un fel de plus activității partidului și cred că ar trebui să demonstrăm că știm direcția și că vrem să mergem toți în aceeași direcție. Referitor la implicare SRI sau Soros, nu sunt în măsură să vă răspund, dar, la fel, mi se pare cam mult spus. Iar referitor la excludere, nu cred că trebuie exclus. Eu consider că domnul Ponta a fost un lider cu rezultate ok, un premier bun și, de fapt, la modul general, persoanele din conducerea unei organizații care au avut rezultate nu cred că pentru anumite greșeli la un moment dat trebuie excluse din organizație.”

Cornel Itu, deputat PSD: „Disensiunea dintre Victor Ponta și Liviu Dragnea nu face bine partidului”

Cornel Itu, deputat PSD, consideră că disensiunile dintre Victor Ponta și Liviu Dragnea nu fac bine partidului:

„Cred că fiecare își găsește locul în partid, fiecare are locul bine stabilit. Victor Ponta a candidat la alegerile prezidențiale, a fost președintele partidului, a fost premier și a condus un guvern performant, și toate acestea cu sprijinul PSD. Poate că va fi o voce critică în rândul social-democratilor, dar nu este de dorit ca acea voce să fie mânată de orgolii. Disensiunea dintre Victor Ponta și Liviu Dragnea nu face bine partidului. Este nevoie de liniște în PSD, de muncă în echipă pentru a pune în aplicare programul economic și social foarte bun pe care l-am gândit pentru România.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *