Anchete

FUJIKURA vrea să îşi ia pe ascuns tălpăşiţa din Cluj şi să vireze spre Republica Moldova! BOMBĂ socială cu 6000 de familii ce vor rămâne fără pită pe masă!

Scris de 15,016

Unul dintre cei mai mari angajatori ai judeţului, compania Fujikura Automotive România SRL din Cluj, se pregăteşte să o şteargă nu englezeşte, ci ca un ninja corporatist japonez. După ce au făcut afaceri de zeci de milioane de euro anual la Cluj, după ce au marcat profituri imense în anii de criză plătind puţin pentru munca angajaţilor şi apoi au raportat pierderi imense când salariile au crescut, japonezii de la Fujikura caută altă ţară “bananieră” cu sclavi moderni de pe care să tragă pielea: Republica Moldova

Mai mulţi angajaţi din middle-management-ul companiei ne-au contactat pentru a ne da această informaţie care, se pare, a fost furnizată numai unor iniţiaţi din societate: 

“Vor să scoată fabrica la licitaţie pe 2 decembrie, adică tot ce înseamnă active. Unele active sunt extrem de preţioase, mai ales cele din intravilanul municipiului, o zonă care a explodat imobiliar. Îngrijorător este faptul că vor să o facă pe ascuns, să forţeze mâna oamenilor să plece cu ceva salarii compensatorii de mizerie. Sunt câteva mii de oameni care vor fi aruncaţi în stradă şi, vă spun sigur, nu erau cele mai bine plătite joburi. Nu ştiu cum vor face cu ITM-ul, se spune că ei speră să obţină pe pile o procedura rapidă şi să poată să plece“, ne-a declarat una dintre angajate. 

 

Bombă socială – 6000 de angajaţi ce se trezesc pe bordură 

 

Clujul a fost pentru Fujikura o lămâie mare şi ieftină pe care au stors-o până la ultima picătură. Plătind prost. Zbierând prin comunicate de presă că nu mai pot angaja, că, vezi Doamne, clujenii sunt leneşi şi nu vor să lucreze. Dar salariile oferite au fost mereu mizerabile. 
Nu de puţine ori, angajaţii Fujikura au protestat pentru salariile mici pe care le primeau de la Mike Campan, un american de origine română, un ninja corporatist care are o carieră prodigioasă în ultimii 15 ani numai în companii străine cu sediul în România, de genul celor care fac super bani pe spatele românilor. 

Acum e vorba de 6000 de angajaţi din judeţul Cluj care vor fi aruncaţi de Fujikura ca o măsea stricată, compania ţintind deja o ţară săracă, Republica Moldova, unde va plăti salarii şi mai mizerabile, făcând-o pe investitorul strategic. 

Suntem curioşi ce părere au prefectul judeţului, Gheorghe Vuşcan, şi reprezentanţii ITM Cluj despre această intenţie a Fujikura ce va aduce pentru 6000 de familii nişte sărbători groaznice. 

Pana atunci, sa privim putin la niste date financiare ale companiei:

 

Foarte interesant este ca societatea Fujikura nu a raportat pe anul 2014 NIMIC la Ministerul de Finante.

Abia pe 2015 apar noile date fiscale, iar cifra de afaceri este URIASA: Fujikura a “marcat” in 2015 suma de 375.502.920 lei – adica peste 83 de milioane de euro, raportand PIERDERI suspect de mari de peste 7,3 milioane de euro.

Ziar de Cluj solicită conducerii Serviciului Român de Informații Cluj să se sesizeze asupra acestei informații, de asemenea, este de datoria ANAF să verifice contabil aceste pierderi imense raportate la cifre de afaceri colosal de mari.  
  
 Clujul nu mai trebuie să ajungă, ca și în cazul NOKIA, prostituata corporațiilor străine. Avem nevoie de investitori străini serioși, nu de proxeneți comerciali.  
  
  
  
Proxenetii sociali de la Nokia-aceeași manevră 
  
  
  
Clujul a mai fost violat financiar în trecut de gigantul Nokia căruia autoritățile de atunci, în frunte cu Marius Nicoară, i-au pus la dispoziție ajutoare de stat constând în facilități fiscale și pământ la Jucu. Nokia a venit fain frumos la Cluj, a “smântânit” forța de muncă ieftină a jucanilor și clujenilor timp de 4 ani, perioadă în care a raportat cifre de afaceri ce au ajuns chiar și la UN MILIARD ȘI JUMĂTATE DE EURO, după cum vă dovedim în imaginea de mai jos, după care au lăsat județul Cluj cu buza umflată și circa 2000 de oameni în șomaj. ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Politica
  Ce n-avea Autoritatea Electorală Permanentă și acuma are? O greblă. Toni Greblă
 • Acum 3 hours Politica
  PSD anunță că nu votează proiectul PNL care înăsprește sancțiunile la proteste
 • Acum 3 hours In vizor
  Cică: ”lucrări neconforme pe malul Someșului” și ”constructorul reface lucrarea pe banii săi”, că ”n-a respectat granulația la beton”. ”Căcare” beton, că tot malul Someșului e betonat, departe de planul inițial aprobat?
 • Acum 3 hours FOTOGRAFILA
  MODERNIZATU-SA! Administrația locală a aruncat trei roabe de asfalt măcinat peste fostele terenuri de zgură de lângă Cluj Arena și acum se laudă Boc că a ”modernizat” locul de piață volantă și că ”respecte”
 • Acum 5 hours Din oras
  GARAJELE S-AU DAT JOS, ASFALTUL N-A MAI VENIT: Pe Aleea Padin din Oraşul Comoară se strâng bani ca să se acopere gropile din drumul care trece prin fața blocului
 • Acum 5 hours Politica
  Comisiile din Senat au adoptat modificări la proiectul de reformă a pensiilor speciale: Impozitare progresivă, care va ajunge până la 15%. Interzis la cumulul mai multor pensii speciale. Nicio pensie nu va depăși venitul din perioada de activitate
 • Acum 5 hours General
  Pot să zică cei de la agenţiile de rating ce vor, INS nu vine cu veşti prea bune: Managerii firmelor românești estimează că urmează o creștere accentuată a prețurilor în comerțul cu amănuntul și construcții
 • Acum 5 hours Din oras
  După mai bine de trei ani de la izbucnirea pandemiei, numărul cazurilor active de infecție cu coronavirus se apropie de o mie în Cluj-Napoca
 • Acum 6 hours FOTOGRAFILA
  Acum 5 ani ni se promitea o digitalizare de n-o s-o putem duce. Azi întrebăm: “Holograma, unde-i holograma”?
 • Acum 6 hours Eveniment
  ÎN DEZBATERE PUBLICĂ: Plafonarea polițelor RCA
 • Acum 6 hours Eveniment
  COJOCUL BABEI DOCHIA: Răcire accentuată a vremii, în toată ţara, până joi dimineaţa. Temperaturile vor scădea până la minus 10 grade
 • Acum 6 hours Politica
  Președintele Iohannis a promulgat legea avertizorului de integritate
 • Acum 7 hours Eveniment
  PATRU MILIOANE DE LEI PREJUDICII: Înşelăciune cu mobilă la Cluj
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE