In vizor

Friesland concediaza 130 de oameni la Carei si muta productia la Cluj

Scris de 555

FrieslandCampina Romania a anuntat centralizarea productiei de branzeturi la fabrica de la Baciu, judetul Cluj. Prin urmare, productia de branzeturi de la Carei si activitatea de taiere si ambalare a branzei de la Targu Mures vor fi relocate cel mai devreme la 1 ianuarie 2015. Conditiile de piata dificile, provocate in special de cererea extrem de scazuta, obliga FrieslandCampina Romania sa adopte aceste masuri, anunta compania. 130 de angajati din Carei raman someri.

“FrieslandCampina Romania isi adapteaza afacerea la conditiile de piata actuale, pentru a isi asigura o prezenta sustenabila pe termen lung pe piata locala. Consumul de produse lactate a scazut cu mai mult de 6% pe an in ultimii cinci ani, fortand astfel compania sa opereze sub capacitatea de productie in toate fabricile. Centralizarea productiei de branzeturi intr-un singur loc va sprijini compania sa-si imbunatateasca performanta”, arata oficialii FrieslandCampina.

Jan Willem Kivits, director general FrieslandCampina Romania, spune ca decizia nu a fost una usoara si este gestionata cu o atentie speciala privind drepturile angajatilor.

“Principala noastra preocupare este grija pentru oamenii nostri si vom oferi tot sprijinul nostru celor afectati de acest proces”, a declarat Jan Willem Kivits, Director General FrieslandCampina Romania.

La fabrica din Carei lucreaza 130 de persoane, care vor ramane fara un loc de munca si carora li s-au promis plati compensatorii.

“In acest moment, fabrica noastra din Carei opereaza la mai putin de 30% din capacitate. Aceasta schimbare este un pas necesar pentru a putea face fata provocarilor pietei, pentru a continua sa investim in marcile noastre locale si pentru a asigura continuitatea afacerii noastre”, a declarat Jan Willem Kivits, director general FrieslandCampina Romania.

Anul trecut, compania a inchis si fabrica de la Taga, unde se producea celebra branza de Nasal. Aceasta ar putea sa fie, insa, preluata de fermierii clujeni, prin Cooperativa Somes-Aries. Cooperativa Somes-Aries, care aduna 53 de fermieri, este in tratative cu FrieslandCampina.

“Vrem sa preluam, sa incercam sa procesam si noi. Deocamdata, este vorba de o inchiriere pentru trei ani, prin intermediul Clusterului. Discutiile sunt purtate intre Consiliul Judetean Cluj si reprezentantii Napolact. Ramane sa vedem ce vom discuta cu procesatorul. Probabil vor dori sa producem sub sigla lor, brandul ramane”, a declarat Mircea Ciurea, administratorul Cooperativei.

FrieslandCampina Romania este parte din compania olandeza FrieslandCampina, organizatie cu traditie in colectarea laptelui si fabricarea de produse lactate. FrieslandCampina este prezenta pe piata din Romania cu brandurile Napolact, Milli, Oke si Dots si ofera o gama larga de produse: lapte de consum, iaurt, branza, unt si gustari pe baza de lapte.ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Vocea ta
  CLUJ-NAPOCA, VÂNDUT DE BOC. CLUJENII ALUNGAȚI DIN PROPRIILE PARCURI ȘI PIEȚE. Zice organizatorul mizeriei de Târg de Crăciun din Piața Unirii: ”Nu vă integrați” și alungă Asociația NUCA din spațiul public. Că doar a dat trei lulele, trei surcele la buget, e stăpân!
 • Acum 4 hours Editorial
  A minți și a fura constituie avantaj la angajare, la numirea în funcții, la cățărarea pe scara profesională și socială. Imposture este dorită, că poate fi controlată
 • Acum 7 hours Politica
  ÎNCĂ O MITĂ SALARIALĂ PENTRU BUGETARI: La ”Prima de Osânză” se mai dau 10 procente majorări salariale. Punctul de pensie se majorează cu 12,5%. Să aibă nesimțiții de cumetrie, pensionari de lux ai statului interlop român și pensie majorată, și salariu majorat
 • Acum 19 hours Vocea ta
  URBANISM DE CUMETRIE: ”Solicităm ca  Primarul Emil Boc să își ceara scuze public față de petent pentru că mai mulți ani nu i-a răspuns în scris în legatură cu hotărârea luată și nu l-a primit în audiență”
 • Acum 21 hours PubliNews
  The magic of giving: cumpără cadourile perfecte pentru cei dragi și câștigă premii uimitoare la Iulius Mall Cluj
 • Acum 24 hours FOTOGRAFILA
  Încă un deștept din partidul lui OSĂ: Patinoar la Florești cu copacii înglobați în gheață. Care OSĂ înghețe și, prin urmare, OSĂ fie tăiați la anul că s-au uscat
 • Acum 24 hours Rautacisme
  S-a dat cu gazon rulat să se acopere mântuiala lucrărilor de pe treptele de pe care Emil Boc ne va arăta mândria de a fi român
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  “Doreii” municipalităţii în Oraşul de 5 muşchi prea încordaţi ai lui Boc
 • Acum 1 day Politica
  Stoltenberg: „NATO este pregătită să apere fiecare centimetru de teritoriu aliat” (…) „Cu toţii plătim preţul pentru războiul Rusiei împotriva Ucrainei, dar preţul nostru este în bani, în timp ce ucrainenii plătesc cu sânge”
 • Acum 1 day Analiza
  Achimaş Cadariu crede că noi am uitat cum au fost trataţi bolnavii de cancer în pandemie şi-şi face publicitate politică cu “umanitatea” faţă de refugiaţii ucraineni
 • Acum 1 day Politica
  Gabriela Firea despre certificatele de virginitate: “Un barbarism”
 • Acum 1 day Politica
  Demisie din Consiliul Județean Cluj
 • Acum 1 day Politica
  Sondaj CURS: PSD conduce detașat, PNL, dublu față de AUR. PNL plătește costurile guvernării, minciunile pe care s-a cățărat la guvernare
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE