Din oras

Fostul adjunct de la Paza si Protectie a avut firma de paza concurenta timp de doi ani, in paralel cu functia la firma de stat

Victor Peter, fostul adjunct al SC Paza si Protectie se judeca la Curtea de Apel cu societatea pentru a fi reincadrat in functie, dupa ce timp de doi ani a condus in paralel o firma de paza al carui unic asociat era chiar el. Mai mult decat atat, avand acces la baza de date a societatii subordonate Consiliului Judetean a “suflat” mai multe contracte de la SC Paza si Protectie.

Administratorul societatii, Horea Dorin Chirtes a solicitat din luna aprilie un audit din partea Consiliului Judetean pentru a clarifica mai multe aspecte legate de activitatea fostului director adjunct, Victor Peter, dar si a Adrianei Sabou, fosta directoare repusa in functie, dar si a fostului director Robert Cojan.

Victor Peter a fost directorul adjunct al SC Paza si Protectie pana in 2013, indeplinind aceeasi functie si in 2011, cand si-a infiintat propria firma de paza: Servicii Integrale de Securitate SRL.

“Exista un proces pe rol prin care solicita reincadrarea, asta dupa ce a avut o societate in paralel cu acelasi profil. Exista de asemenea suspiciuni ca absolventi ai cursurilor de calificare, agent de securitate, ai SC Servicii Integrale de Securitate SRL au efectuat analizele medicale si documentatia in cadrul SC Paza si Protectie Cluj SRL. A preluat doua contracte de la noi in 2011, de la Scoala Constantin Brancusi si SC Austroplast Profile SRL, iar acum de la Colegiul Tehnic Energetic. Victor Petre a plecat de la societate cu baza de date a clientilor, abia acum a depus baza de date”, a explicat pentru Ziar de Cluj administratorul SC Paza si Protectie, Horea Dorin Chirtes.

Abia in ianuarie 2013 s-a schimbat regulamentul societatii de catre Consiliul Judetean si s-a precizat ca angajatii nu pot avea functii in societati concurente.

“Personalul societatii este personal contractual, caruia i se aplica legislatia muncii. Salariatii societatii, indiferent de functia ocupata, nu pot avea sau dobândi calitatea de salariat/administrator/asociat la alte societati private specializate de paza si protectie. In cazul in care un salariat are sau dobândeste calitatea de salariat/administrator/asociat la alte societati cu acelasi obiect de activitate ca al S.C. „Paza si Protectie Cluj” S.R.L., in termen de 15 zile calendaristice salariatul trebuie sa isi exprime optiunea fie de a renunta la calitatea detinuta in societatea concurenta, facând dovada renuntarii in acelasi termen, fie de a renunta la relatiile contractuale cu societatea. In cazul in care salariatul S.C. „Paza si Protectie Cluj” S.R.L. nu respecta dispozitia anterioara, fapta se va considera abatere disciplinara grava care se sanctioneaza cu desfacerea disciplinara a contractului individual de munca”, se arata in Hotararea de Consiliu Judetean.

Servicii Integrale de Securitate SRL a avut in 2012 o cifra de afaceri de 93.000 de lei si un profit de 7.000 de lei. In 2013 cifra de afaceri a crescut foarte mult, ajungand la 241.000 de lei, in schimb profitul inregistrat a fost de doar 544 de lei.

“In momentul in care am venit aici au existat cateva lucruri neclare, datorii si nereguli in contabilitate, de aceea am solicitat de la Consiliul Judetean un audit intern, atat pentru Victor Peter cat si pentru Adriana Sabou si Robert Cojan. Din pacate raspunsul de la Consiliul Judetean nu a fost cel pe care l-am asteptat, dar nu comentez. Printre nereguli este si un contract cu SC Gabriel Taxi  pe sase luni, care s-a prelungit pentru 24 de luni, chiar daca nu s-au facut incasari, decat pe cinci luni, prejudiciind astfel SC Paza si Protectie cu un miliard jumate. De asemenea nu a existat niciun profit pentru 2012, despre care s-a vorbit atat, nu erau inregistrate corect sumele in contabilitate”, a spus Chirtes.

Victor Petre nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *