Din oras

Free Now se „eliberează” de România

Compania de ride sharing Free Now, care operează în România în 9 orașe între care Cluj-Napoca, pleacă oficial din țară din 1 septembrie. Compania susţine că va continua să se concentreze pe investițiile actuale pe piețele cheie din Europa, unde oferta lor este în creștere.

Platforma rămâne activă în peste 170 de orașe din Europa. În luna februarie, Free Now anunța că estimează o dublare a operațiunilor brandului pe plan local, după o evoluție favorabilă a curselor de tip ride hailing și o redresare dinamică în acest sector după pandemie. În România, Free Now oferea servicii de ridesharing și taxi, din 27 noiembrie 2019. În prezent, aplicația este disponibilă în 9 orașe: București, Cluj, Brașov, Iași, Constanța, Sibiu, Oradea, Timișoara și Târgu Mureș, arată economedia.ro.

Free Now a fost fondată sub numele de mytaxi, în iunie 2009. În 2019, constructorii auto rivali Daimler și BMW au pus bazele unui joint venture pe piața mobilității urbane printr-o investiție inițală de un miliard de euro pentru a interconecta serviciile proprii de car-sharing, ride-hailing, stații de încărcare pentru vehicule electrice și transport multimodal. În urma acestei mutări, aplicația mytaxi a devenit Free Now, parte dintr-o familie de branduri globale de mobilitate. În România, Daimler era prezent pe segmentul de mobilitate urbană încă din anul 2017, atunci când Intelligent Apps, proprietarul aplicației mytaxi.net și parte a companiei Daimler Mobility Services, a achiziționat în proporție de 100% startup-ul românesc Clever.