Din oras

Nea’ Emile, poate-ţi reuşeşte o vizită de bun simţ în 2023! Organizatorii festivalului de la Pata Rât au anunțat data ediției cu numărul 2 al Khetane

Potrivit organizatorilor Khetane, în weekendul 11-13 august 2023, timp de trei zile, Khetane va aduce la Pata Rât concerte, proiecții de film, dezbateri, activități pentru copii etc.

„Khetane este un exercițiu de reparație morală și de justiție social, un festival non-comercial din altă ligă a Clujului de cinci stele. Nu vom uita că în 17 decembrie 2010, 350 persoane au fost evacuate din strada Coastei din Cluj, și au fost mutate forțat la Pata Rât – lângă groapa de gunoi a orașului. Nu vom uita că peste 60% din locuitorii cartierului Pata Rât au ajuns acolo după ce au fost evacuați de autorități, fără acces la transportul public și cu stigma de a locui în condiții de nelocuit. Vrem soluții pentru locuitorii din Pata Rât. Noi suntem fericiți dacă după festival locuitorii din Pata Rât se vor simți mai puțin marginalizați în orașul de cinci stele, vor fi mai băgați în seamă de instituțiile și organizațiile implicate în furnizarea de servicii sociale, medicale, ecologice și de salubritate, vor avea mai multe șanse la colaborări pe piața muncii”, transmit organizatorii.

Szakáts Istvan, organizatorul festivalului și activist civic, a tras primele concluzii după ediția pilot Khetane ce a avut loc în weekendul care a trecut.

„Nicio depăşire de program, nicio sesizare pe zgomot excesiv, niciun drogat, nicio intervenţie din partea forţelor de ordine. Khetane este onorat să concureze pentru titlul de cel mai civilizat festival al municipiului Cluj-Napoca”, a spus acesta.

Noi, la Ziar de Cluj, avem o întrebare pentru Excelenţa Sa, Maestrul şi Primarul Emil „OSĂ” Boc: Poate se interesează la amicul Teişanu cum e cu Programul JIVIPEN? Adicătelea, Centru Cultural Clujean, fiind el „moștenitorul” inițiativei de Cluj, Capitală Culturală, în al cărui program apărea și programul JIVIPEN, pentru romi – și pe care acesta s-a înhămat să-l și facă (și pentru asta haleau și halesc grămezi de bani anual), puteau să facă un KHETANE în cei 6 ani care s-au scurs de atunci. Sau e mai mişto să dai comunicate şi să realizezi rapoarte triumfaliste despre ce „OSĂ”, încasând bănuţi frumoşi, în loc să faci ceva concret? Unde sunt banii, unde sunt realizările pentru proiecte asumate?