Din oras

„Frăția bărboșilor” s-a apucat serios de treabă și vrea să construiască o școală lângă Cluj

ONG-ul Beard Brothers a anunțat că a reușit să strângă, dintr-un șut, 40.000 de euro din cei 300.000 de care are nevoie pentru construirea unei școli de la zero, în cadrul celei de-a 13-a campanie e proiectului BBSchool. Cei 40.000 de euro au fost donați de o familie din Cluj.

Proiectul are ca scop construirea unei altfel de școli, un loc în care doritorii să învețe o meserie și să se dezvolte pe plan personal și profesional.

„Ne-am propus o altfel de școală: un loc în care toți oamenii se vor dezvolta învățând o meserie, un loc în care vor asimila cunoștințele necesare dezvoltării personale și profesionale, un loc în care se va crea o comunitate de la care cu toții vom avea de învățat.”

arată ONG-ul pe pagina sa de facebook

Proiectul BBSchool se va axa pe două ramuri principale, una socială și una social-economică. Cea socială se adresează copiilor din centrele de plasament sau care nu au posibilități financiare. Toți copiii din aceste categorii vor beneficia de serviciile noii școli, în mod gratuit.

Partea social-economică se adresează persoanelor care vor să urmeze cursuri de perfecționare și de meserii. Pentru că nu, în 2020 nu e o rușine să fii strungar, betonist sau croitoreasă. Cursurile vor fi contra-cost pentru cei care își permit să plătească. Din banii strânși, persoanele care nu au posibilitatea financiară să învețe o meserie, vor beneficia de aceste cursuri în mod gratuit.

BBSchool vrea să schimbe mentalități, să crească o comunitate, să ajute la dezvoltarea copiilor. În clădirea de 400 de metri pătrați pe care voluntarii Beard Brothers vor să o construiască lângă Cluj-Napoca, cei mici vor primi sprijin și vor putea să înțeleagă mai bine materiile din școală. Apoi, cei mai mari, vor avea ocazia să învețe o meserie, fără riscul de a se simți marginalizați sau criticați pentru că au ales să muncească cinstit. În final, mai sunt și cei care vor beneficia de reconversie profesională.

Practic, în școala altfel ce va fi construită lângă oraș, va renaște dragostea de învățătură și de muncă cinstită.

Susține Ziar de Cluj!

Timp de aproape 10 ani, ți-am oferit gratis articolele noastre. A venit timpul să devenim parteneri. Ziar de Cluj va implementa în curând abonamentul de 10 lei pe lună pentru toți cititorii. Pentru toți cititorii care ne respectă curajul și experiența.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *