Afacerea zilei

2019, cel mai bun an pentru Betfair Romania: Profit aproape dublu față de anul anterior

Compania britanică de dezvoltare software Betfair Romania Development SRL Cluj-Napoca, care face parte din grupul Paddy Betfair – Flutter, a încheiat anul 2019 cu rezultate excelente, mult mai bune decât în urmă cu doi ani. De altfel, evoluția Betfair a fost una foarte bună de la înființare, în 2007, până anul trecut.

În 2019, Betfair a avut o cifră de afaceri de 52,3 milioane euro și un profit net de peste 4,8 milioane euro. În urmă cu doi ani, compania din Cluj a rulat o cifră de afaceri de 40,4 milioane euro și un profit de 2,7 milioane euro.

Dacă mergem cu cinci ani în urmă, Betfair avea o cifră de afaceri la nici jumătate din valoarea de anul trecut, mai exact de 20,5 milioane euro și un profit de aproape 1,5 milioane euro.

Și numărul de angajați a crescut foarte mult de la înființare până anul trecut. Dacă Befair a început cu zero angajați în 2017 și doi angajați în anul 2018, a reușit să ajungă la 782 de angajați în 2019.

Betfair Development Romania Cluj-Napoca a anunțat în urmă cu câteva zile că are un nou coordonator. Este vorba despre Ruxandra Tereanu.

“O echipă diversă de conducere diversificată reprezintă un punct forte pentru orice companie. De aceea, vă anunțăm cu bucurie că Ruxandra Tereanu, pe lângă rolul actual de șef a operațiunilor sportive, va prezida și echipa de conducere din Cluj. Noua ei misiune înseamnă susținerea activității biroului clujean, ghidarea eforturilor noastre în comunitate și în cadrul grupului, stimularea inovației”, a anunțat conducerea Betfair.

Asociații Betfair Development Romania SRL sunt TSE Holdings LTD (99%) și The Sporting Exchange LTD (1%), ambele din Marea Britanie, iar administratori sunt Ovidiu Bogdan Tomșa (România), Paul Alexander Cutter (Marea Britanie) și Ioana Popa (România).

Betfair Development Romania SRL face parte din grupul britanic Paddy Betfair – Flutter. Betfair este o companie de jocuri de noroc online care oferă pariuri sportive (cu cote fixe), cazinou online, poker online și bingo online. Sediile principale ale companiei sunt situate în Londra și Dublin. Aceasta a fost cotată la Bursa de Valori din Londra ca Betfair Group, până când a fuzionat cu Paddy Power pentru a forma Paddy Power Betfair, devenită Flutter Entertainment.

Betfair Development Romania sunt inițiatorii concursului caritabil Walking Month, care a aniversat anul trecut ediția cu numărul cinci. Participanții achită o taxă de înscriere, merg cât mai mult pe jos pe durata unei luni, iar la final câștigătorii sunt răsplătiți cu premii. Banii adunați din taxa de participare sunt donați pentru diverse cauze caritabile. În 2015, cei 600 de participanți au strâns 42.000 lei pentru dotarea cu aparatură medicală a unui spital de copii din Cluj-Napoca; în 2016, numărul concurenților a crescut la 1.440, care au donat 132.126 lei pentru terapia de care aveau nevoie copiii cu dizabilități neuro-motorii. În 2017, au avut 146.520 lei donați către Beard Brothers. Anul 2018 a adus cele mai spectaculoase rezultate: cei peste 2.000 de participanți au strâns 300.000 de lei, sumă care a asigurat pregătirea sportivilor României legitimați la clubul Lamont pentru Jocurile Paralimpice 2020.

 

Susține Ziar de Cluj!

Timp de aproape 10 ani, ți-am oferit gratis articolele noastre. A venit timpul să devenim parteneri. Ziar de Cluj va implementa în curând abonamentul de 10 lei pe lună pentru toți cititorii. Pentru toți cititorii care ne respectă curajul și experiența.

 

sursa foto: facebook.com/BetfairDevelopmentRomania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *