Din oras

Fotograful lui Cristian Matei a vândut Salinei Turda o barieră cu 80.000 de euro. Nu există membru din familia primarului care să nu fi încasat bani publici. Cum se căpușează BANUL PUBLIC din TURDA?

 

Nu e prima dată când un primar confundă unitatea administrativ teritorială cu propriul SRL. Dacă înainte se mergea pe șustache cu pile la regii, lăsate cu demiteri cand primarul e nervos, acum se găsesc soluții de albire când vrei să te ”scapi de un angajat”. Municipiul Turda a trăit dureros de mult cu aceste practici de nepotisme în administrație încă din perioada mandatelor lui Tudor Ștefănie. Căpușarea acestui municipiu a continuat și cu mandatul primarului Cristian Matei, care nu a ajuns primar din dragostea pe care turdenii i-o poartă, ci din cauză că cei de la T9/USR au rupt din electoratul lui Tudor Ștefănie. Cristian Matei a câștigat primăria Turda în 2016 cu mai puține voturi decât o pierduse în 2012. Dar din 2012 și până în prezent, Cristian Matei a înlocuit pilele lui Ștefănie cu protejații săi. Tentaculele acestuia au prins rădăcini în Compania de Apă Arieș, Salina Turda, Domeniul Public Turda și alte instituții subordonate administrației locale încă dinainte să devină primar. Pas cu pas Matei și-a consolidat poziția în Turda. 

 

Prioritatea: mâncare pentru familie! 

Social-democratul Turdean s-a asigurat încă de când a obținut șefia Companiei de Apă Arieș că va reuși să procure hrană de lux pentru familie, în special pentru ginerele lui, pe care l-a pregătit să îi și ia locul la CAA. 
Nora acestuia a beneficiat de un sprijin special, înca dinainte să devina iubita fiului său, fiind protejată pe funcții de executiv în unități școlare din Turda.
Fiica lui Matei a făcut ”echipă” cu nora pe un proiect de 2,6 milioane RON prin care au fost calificate 63 persoane în meseria de nămolar. 
Mai nou, sotia lui Matei urmează sa beneficieze (la fel ca băiatul și nora) de un preț modest al unui teren pe care îl va cumpăra din patrimoniul municipalității. 

 

Green Security SRL – abonata la bani publici

Pe patru pagini din SICAP stau numeroase achiziții de la Green Security. De fapt, singurele contracte ale Green Security pe anul 2019, trecute în catalogul de achiziții electronice, sunt doar cu: MUNICIPIUL TURDA, COMPANIA DE APA „ARIES” S.A., DMINISTRAREA PATRIMONIULUI IMOBILIAR TURDA SRL și faimoasa SOCIETATEA SALINA TURDA SA.
 

Spre exemplu, Green Security i-a dat Salinei Turda o barieră electrică la prețul special de 80.000 de euro!!! Oricum, în consiliul de administrație al Salinei Turda se află de muuult timp, partenerul de afaceri al băiatului primarului, Filip Dragoș. 
Green Security are în acte o „săgeată”: Gotea Corneliu Mihai. Însă firma este deținută din spate de către Green Security, de Dorel Mărginean, un prieten al familiei primarului Cristian Matei, ”fotograf” de meserie
.

Firma Green Security a obținut cumulat de la Primăria Turda, Compania de Apă Arieș, Spital, Administrarea Patrimoniului Imobiliar, Colegiul Negruțiu, PE ANUL 2017, peste 100 de contracte de achiziție publică, cu specific IT și produse electronice și de securitate.
Firma Green Security din Turda a fost înființată în februarie 2013 și îl are ca acționar pe Mihai Corneliu Gotea. Ca telefon de contact înregistrat în bazele oficiale de date disponibile pe internet figurează însă un număr la care răspune Dorel Mărginean. Acesta are o dublă calitate. Poate fi observat la diverse acțiuni ale Primăriei dar mai ales la activitățile Companiei de Apă Arieș în calitate de fotograf. Opoziția îl numește cu ironie ”fotograful primarului”. Doru Mărginean a confirmat pentru InfoAries.ro că este directorul de vânzări al firmei Green Security. Director de vânzări al unei companii ce a obținut peste 100 de contracte de achizții la Turda, Doru Mărginean este în același timp și un prieten al familiei primarului Cristian Matei și un susținător declarat al PSD Turda. Pe pagina sa de facebook are de altfel poze în compania lui Ionuț Matei, fiul primarului.

Printre vânzările de top, din cele peste 100 de atribuiri de achiziții publice, se numără proiectarea și instalarea sistemelor de supraveghere video care au costat doar la Salina Turda circa 128.000 lei , cumpărarea de către Compania de Apă Arieș a unui CD Player Yamaha cu usb în valoare 1950 de lei ori super-calculatoarele Primăriei, de 80.000 de lei și 48.000 de lei.

În 2012 compania Green Security avea un risc foarte mare de faliment, precizează o evaluare a site-ului de consultanță termene.ro. Scorul de insolvență avea să scadă cu anul 2015 și a dispărut după anul 2016, asta în timp ce media sectorială spre grupă arăta că firmele cu același profil au o creștere a scorurilor de insolvență.

Mai pe românește spus, în timp ce alte firme cu același profil trec prin perioade mai dificile cu vânzările, din 2015, firma din Turda, Green Security a început să prospere.

În 2017, Green Security a reușit performanța să vândă produse IT tuturor companiilor publice din Turda. Și de atunci o duce ca-n povești.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *