Din oras

Fotograful clujean Tiberiu Matei critica pe blogul sau pistele de biciclete din oras

Scris de 494

Pistele de biciclete au devenit un subiect foarte comentat in oras, mai ales dupa proaspat (ne)terminatele lucrari de modernizare a tramei stradale. In unele cartiere aceste piste nu au fost trasate, in altele nu sunt semnalizate corespunzator, dar peste tot soferii le ignora si isi parcheaza masinile pe ele, blocand accesul biciclistilor. Prin urmare, solutia ultima a cetateanului care s-a saturat de mersul cu masina sau cu autobuzul, este mersul pe jos. De altfel, parca e si cea mai sigura varianta intr-un oras atat de aglomerat. Fotograful Tiberiu Matei a scris pe blogul sau cateva cuvinte despre motivul pentru care nu se da cu bicicleta (in Cluj). Mai mult, el a surprins in cateva fotografii si pistele de biciclete din cartierele Zorilor si Manastur, niste “capodopere” stradale ale orasului.

Redam in continuare textul scris de Tiberiu Matei pe blogul lui, intitulat “Nu ma dau cu bicicleta pentru ca”:

“1 – Mersul pe jos face piciorul frumos!
 2 – Pistele de biciclete din oras sunt o batjocura la adresa ciclismului urban si o jignire la adresa clujenilor !

Sper ca domnului director al pistelor de biciclete din primaria clujeana sa-i fie retrasa masina de serviciu si sa fie obligat ca, in interes de serviciu, sa foloseasca biciclete de la bike sharing!
Mai jos, va prezint doar doua puncte frumoase: Zorilor si Manastur. Daca ajungeti la ciuperca de pe Giordano Bruno veti vedea, si acolo, un monument in materie! Ceva ce incepe in neant si se indreapta spre nicaieri!”, scrie acesta.

Fotografiile realizate de el scot in evidenta maiestria cu care s-a lucrat la aceste piste de biciclete, devenite un real pericol pentru biciclisti.

Sursa Foto: tiberiumatei47.blogspot.roULTIMA ORĂ

 • Acum 17 hours Vocea ta
  Cine-i ”idiotul”?
 • Acum 19 hours Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 21 hours Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 22 hours Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 23 hours In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 23 hours Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 1 day In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 1 day Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 1 day In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 1 day Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 1 day Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 2 days Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
 • Acum 2 days PubliNews
  Femeia anteprenor și inspirație pentru noi începuturi
Citește și...
Recomandările redacției
OPINIE Vocea ta

Cine-i ”idiotul”?

Szakats Istvan Dacă primarul Boc a avut azi eleganța de-al face idiot pe inginerul Carol […]

TOP CITITE