Din oras

Fotograful clujean Tiberiu Matei critica pe blogul sau pistele de biciclete din oras

Pistele de biciclete au devenit un subiect foarte comentat in oras, mai ales dupa proaspat (ne)terminatele lucrari de modernizare a tramei stradale. In unele cartiere aceste piste nu au fost trasate, in altele nu sunt semnalizate corespunzator, dar peste tot soferii le ignora si isi parcheaza masinile pe ele, blocand accesul biciclistilor. Prin urmare, solutia ultima a cetateanului care s-a saturat de mersul cu masina sau cu autobuzul, este mersul pe jos. De altfel, parca e si cea mai sigura varianta intr-un oras atat de aglomerat. Fotograful Tiberiu Matei a scris pe blogul sau cateva cuvinte despre motivul pentru care nu se da cu bicicleta (in Cluj). Mai mult, el a surprins in cateva fotografii si pistele de biciclete din cartierele Zorilor si Manastur, niste „capodopere” stradale ale orasului.

Redam in continuare textul scris de Tiberiu Matei pe blogul lui, intitulat „Nu ma dau cu bicicleta pentru ca”:

„1 – Mersul pe jos face piciorul frumos!
 2 – Pistele de biciclete din oras sunt o batjocura la adresa ciclismului urban si o jignire la adresa clujenilor !

Sper ca domnului director al pistelor de biciclete din primaria clujeana sa-i fie retrasa masina de serviciu si sa fie obligat ca, in interes de serviciu, sa foloseasca biciclete de la bike sharing!
Mai jos, va prezint doar doua puncte frumoase: Zorilor si Manastur. Daca ajungeti la ciuperca de pe Giordano Bruno veti vedea, si acolo, un monument in materie! Ceva ce incepe in neant si se indreapta spre nicaieri!”, scrie acesta.

Fotografiile realizate de el scot in evidenta maiestria cu care s-a lucrat la aceste piste de biciclete, devenite un real pericol pentru biciclisti.

Sursa Foto: tiberiumatei47.blogspot.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *