Sport

FOTO: Victorie pentru Halep cu Petkovic, după un meci de aproape trei ore la Cluj: “Am luptat pentru fiecare minge”

Simona Halep a câştigat meciul cu Andrea Petkovic, 6-4, 6-7 (5), 6-4, şi a egalat scorul la unu în confruntarea dintre România şi Germania, ce contează pentru play-off-ul Grupei Mondiale la Fed Cup. După o partidă care a durat două ore şi 50 de minute, Simona a adus un punct important României, care menţine vii speranţele de rămânere a “tricolorelor” printre cele mai bune opt echipe din lume.

Obligată să câştige pentru a egala scorul la general după înfrângerea Irinei Begu, Simona Halep a început perfect meciul din Sala Polivalentă clujeană şi s-a distanţat rapid la 3-1. Un rebreak luat de Petkovic a egalat doar pentru moment situaţia, pentru că Simona a câştigat din nou pe serviciul adversarei şi nu a mai cedat avantajul până la final, scor 6-4 în primul set.

Situaţia a fost oarecum aceeaşi şi în setul doi, atunci când Halep a avut din nou 3-1, germanca a egalat la trei, iar Simona a luat din nou un avantaj pe serviciul lui Petkovic. La 5-4 pentru româncă, aceasta a servit pentru meci, însă determinarea numărului 30 WTA i-a adus acesteia un nou rebreak. S-a ajuns în tie-break, acolo unde Petkovic a greşit mai puţin şi s-a impus cu 7-5, pentru a egala situaţia la seturi, 1-1.

În setul decisiv cele două jucătoare au mers cap la cap până la 3-2, atunci când Halep a făcut primul break, însă la fel ca şi în precedentele două seturi germanca a revenit şi de această dată. Jocul a fost compus până la final doar din break-uri, iar Simona a adus egalarea la general cu un 6-4 şi în acest ultim set.

„A fost un joc foarte strâns, ea a jucat foarte bine, dar şi eu pot să zic că am jucat bine. Puteam termina mai repede acest meci, dar ea a jucat foarte concentrată, a luptat până la ultima minge. Mă bucur că am câştigat, chiar şi dacă am făcut-o în trei seturi, însă acest lucru mă va ajuta mult în viitor. Am luptat pentru fiecare minge, am avut o atitudine ok şi nu cred că am fost foarte nervoasă, chiar dacă am fost un pic frustrată pentru că am greşit câteva mingi. Cât despre căzătură, am văzut reluarea acum în vestiar şi a fost una destul de urâtă, dar nu am realizat pe moment şi am încercat să îmi văd de joc, chiar dacă am avut dureri. S-a umflat un pic piciorul, dar e normal, am mai avut din astea şi o să joc mâine cu siguranţă. Mâine va fi un  meci mai greu, cu mai multă presiune, dar pe care îmi doresc să-l câştig”, a fost declaraţia lui Halep, conform CJSport.ro, după această victorie.

„E dificil să spun ce a făcut diferenţa după un asemenea meci. În primul set am fost amândouă nervoase, dar apoi a fost din ce în ce mai bine. Ea a avut câteva puncte norocoase şi cred că diferenţa a făcut-o câţiva centimentri care au fost în favoarea ei, dar eu cred că am jucat destul bine. Acum vreau să mă recuperez, iar mâine să joc bine împotriva Irinei Begu şi meciul să fie în favoarea mea de această dată”, a spus Petkovic după acest joc.

Ziua de mâine va debuta la ora 13:00, cu meciul vedetă dintre Simona Halep şi Angelique Kerber.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *