Sport

FOTO: Victorie mare pentru Tecău şi Mergea împotriva Spaniei. Românii s-au impus în cinci seturi, în faţa a 6.000 de spectatori

Horia Tecău şi Florin Mergea, perechea de dublu care va reprezenta România şi la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, păstrează vii speranţele “tricolorilor” în confruntarea cu Spania, din Cupa Davis.

Cei doi au câştigat meciul de dublu de sâmbătă în cinci seturi, 3-6, 6-1, 1-6, 7-5, 6-3, românii învingând cuplul Feliciano Lopez-Marc Lopez, cel care obţinuse titlul la Roland Garros în luna mai.

După un început ezitant, break-ul făcut de spanioli la 1-0 fiind decisiv în primul set, perechea română a ridicat brusc nivelul jocului în actul secund, în care a reuşit două break-uri. Scenariul s-a inversat în setul trei, fiind rândul spaniolilor să câştige de două ori pe serviciul adversarilor, iar în al patrulea set echilibrul a persitat până la 6-5, românii câştigând setul pe serviciul lui Marc Lopez şi ridicând în picioare o Sală Polivalentă în care au luat loc aproximativ 6.000 de spectatori, conform CJSport.ro.

La 4-3 pentru „tricolori” în setul decisiv, acelaşi Marc Lopez şi-a pierdut serviciul, iar Mergea şi Tecău au reuşit să fructifice acest avantaj şi să închidă meciul cu 6-3. Scorul a devenit 2-1 la general pentru Spania după primele două zile, tot ibericii fiind favoriţi la victorie însă, care mai au nevoie de un singur succes.

Ziua decisivă va începe mâine, de la ora 13:00, cu meciul dintre Marius Copil şi Roberto Bautista.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *