Sport

FOTO: Victorie chinuită pentru „U” Cluj cu Armenopolis. Goga a fost eliminat, iar galeria a cântat doar o repriză

Universitatea Cluj s-a întrebuinţat serios pentru a o învinge pe Armenopolis Gherla, 2-0, primul gol fiind marcat abia în minutul 83. “Şepcile roşii” au jucat 50 de minute în inferioritate numerică, după eliminarea lui Goga, iar galeria a afişat un banner la adresa jandarmilor, protestând prin tăcere în prima repriză şi cântând abia după pauză.

 

Prima parte a meciului a fost una deloc obişnuită pentru elevii lui Marius Popescu. Lipsa sprijinului din tribune a coincis şi cu un joc în teren care nu a mai semănat cu cel din ultimele partide, asta şi din cauza adversarului, gherlenii arătând că nu degeaba au obiectiv podiumul în acest sezon. De altfel, prima ocazie importantă a venit la poarta lui Man, care a respins cu greu o lovitură liberă a lui Marian Ionuţ.

Până la finalul primei părţi, gazdele meciului de astăzi au reuşit să se ţină scai de adversarii lor, lucru care i-a deranjat vizibil pe „studenţi”, nervii lui Goga cedând pe finalul primei reprize. O intrare dură, după fluierul arbitrului, la Burcă i-a adus acestuia direct cartonaşul roşu, iar misiunea alb-negrilor devenea una complicată în partea secundă.

Superioară din punct de vedere fizic, cu o determinare mai mare decât în primele 45 de minute, dar şi pe fundalul cântecelor reluate din peluză, Universitatea a reuşit să împingă tot mai tare jocul înspre poarta lui Morar. Nu au întârziat nici ocaziile, Giurgiu lovind bara, în timp ce Abrudan a trimis în plasa laterală din careul mic, de partea cealaltă gherlenii mulţumindu-se doar să contraatace, însă şuturile lui Roman şi Crăciun au trecut pe lângă poartă.

Clujenii au răsuflat uşuraţi abia în minutul 83, atunci când golgheterul Brian Lemac a reuşit să-l învingă pe portarul gherlenilor cu o lovitură de cap. Haţiegan a stabilit scorul final chiar la ultima fază, iar “U” a obţinut cea mai grea victorie din acest tur de campionat.

La începutul meciului s-a păstrat şi un minut de reculegere în memoria lui Daniel Prodan, moment semnalat şi printr-un banner al Peluzei “Şepcile Roşii” dedicat fostului fundaş al Naţionalei, după care galeria Universităţii a afişat şi un mesaj pentru jandarmi, refuzând să cânte în prima repriză. “Când bem o bere şi cântăm ne filmaţi şi ne urmăriţi, în timp ce alţii fac crime şi se plimbă liniştiţi”, era bannerul dedicat forţelor de ordine, fanii lui “U” încurajându-şi echipa abia în a doua repriză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *