Sport

FOTO: “U” Cluj a dat de pământ cu liderul Ligii Naţionale. Victorie la 12 goluri diferenţă cu Dunărea Brăila

Surpriza acestui sezon al Ligii Naţionale de handbal feminin a venit miercuri, în Sala Sporturilor “Horia Demian”, acolo unde “U” Cluj s-a distrat cu liderul neînvins de până acum al campionatului, Dunărea Brăila. Noile eleve ale lui Florentin Pera au câştigat cu 30-18 (14-9) meciul din etapa a 10-a, după un joc pe care l-au controlat în totalitate.

Şocul creat la formaţia clujeană de înlocuirea antrenorului a avut un efect pozitiv şi s-a văzut încă din start, “studentele” punând rapid un avantaj important pe tabelă, 8-2, în minutul 10, diferenţă care nu avea să mai fie recuperată de brăilence.

După 14-9 la pauză, partea a doua a meciului a fost mult mai rea pentru jucătoarele lui Costică Buceschi, Dunărea Brăila reuşind şi contraperformanţa de a primi două goluri în dublă superioritate numerică, nereuşind să marcheze niciunul în cele aproape două minute cât s-a jucat şase contra patru.

Cu Ionica Munteanu şi Florina Chintoan în mare formă şi încurajate de cei aproape 1.000 de suporteri prezenţi la meci, chiar antrenorul Universităţii, Florentin Pera, fiind lider de galerie în anumite momente, clujencele nu au pierdut teren nici măcar atunci când pe parchet s-au aflat jucătoarele care au evoluat mai puţin până acum în acest sezon, anunta CJSport.ro.

“U” a câştigat în final cu 30-18, iar acest succes o urcă un loc pe formaţia ardeleană, care se află acum pe poziţia a noua în clasament, cu 13 puncte, în timp ce Dunărea Brăila rămâne pe locul 1 cel puţin până duminică, atunci când CSM Bucureşti va juca la Bistriţa.

Cea mai bună marcatoare a clujencelor în acest meci a fost Florina Chintoan, autoare a nouă goluri, aceasta fiind urmată de Alla Sheiko, cu cinci reuşite, pentru brăilence Aneta Pîrvuţ înscriind de patru ori.

“Mă bucur că am reuşit să ne mobilizăm, să credem în victorie, mă bucur că fetele au trecut peste ultima perioadă cu patru înfrângeri şi, având în vedere valoarea şi locul în clasament al Brăilei, cred că ne-am autodepăşit. Am jucat cu foarte multă dezinvoltură, am dat dovadă de spirit de luptă, de pregătire, am respectat ce ne-am propus, iar fetele au evoluat cu foarte multă determinare şi nu pot decât să le felicit şi să le mulţumesc”, a declarat antrenorul clujencelor, Florentin Pera.

“Nu ne-am aşteptat la o înfrângere aşa usturătoare. E o perioadă mai grea pentru noi, jocul a început să scadă după meciul cu Braşovul şi s-a întâmplat ce era de prevăzut. Totuşi, nu ne aşteptam la un astfel de eşec usturător”, a precizat şi antrenorul brăilencelor, Costică Buceschi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *