Sport

FOTO: Spectacol în „Horia Demian”. Fetele de la „U” Cluj au bătut categoric Braşovul şi rămân neînvinse în acest sezon

Echipa de baschet feminin Universitatea Cluj a trecut cu brio şi peste cel mai greu test din acest început de sezon, câştigând la o diferenţă de 15 puncte derby-ul cu Olimpia Braşov, 83-68, semifinalista sezonului precedent.

După un prim sfert echilibrat, pe care gazdele din Sala Sporturilor „Horia Demian” l-au câştigat la un singur punct, fetele lui Dragan Petricevic au dominat următoarele 10 minute. „U” a intrat la pauză cu un avantaj de nouă puncte, iar soarta învingătoarei părea decisă. Diferenţa a început să crească pe tabelă odată cu trecerea minutelor, dar de această dată, spre deosebire de jocul cu Phoenix Galaţi din runda trecută, „studentele” nu şi-au mai pierdut concentrarea şi nu le-au dat nicio şansă adversarelor să se apropie, potrivit CJSport.ro.

În faţa a aproximativ 600 de spectatori, meciul s-a terminat 83-68, a patra victorie la rând pentru Universitatea, doar formaţia clujeană şi CSM Târgovişte rămânând neînvinse până acum în acest sezon. Zahna Medley, cu 16 puncte, a fost cea mai bună marcatoare a clujencelor, aceasta fiind urmată de Chelsea Davis, 15 puncte.

“Se creează mult prea devreme povestea locului 1. Haideţi să rămânem cu picioarele pe pământ, e abia etapa a patra, sezonul e atât de lung şi dificil încât se pot întâmpla multe. Noi trebuie să progresăm de la meci la meci. Azi a fost ceva mai bine, situaţia de la meciul trecut nu s-a mai repetat, se pare că avem o echipă matură şi reuşim să învăţăm din greşeli”, a spus, după meci, antrenorul clujencelor, Dragan Petricevic, formaţia sa urmând să joace, în următorul meci de pe teren propriu, împotriva campioanei Sepsi Sfântu Gheorghe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *