Sport

FOTO: România – Germania 1-4 în Fed Cup, după un eşec la dublu în super tie-break: „Scorul este prea dur, dar Germania a fost puternică”

Irina Begu şi Alexandra Dulgheru au pierdut după o luptă de peste două ore meciul de dublu cu Germania, 7-6 (5), 6-7 (4), 7-10, perechea Julia Goerges/Annika Beck reuşind să se impună în super tie-break.

Ca şi în partida Monicăi Niculescu, româncele au avut şansa să închidă jocul în favoarea lor, însă au irosit mingea de meci avută pe finalul setului secund, nemţoaicele reuşind să revină în partidă. Cu un moral bun dat şi de victoria lui Petkovic, care a adus punctul decisiv, Goerges şi Beck au jucat mai relaxat în super tie-break, pe care şi l-au adjudecat cu 10-7, astfel că Germania s-a impus cu 4-1 la general în faţa României, reuşind să se menţină în Grupa Mondială.

„Scorul este foarte dur, cel puţin când mă uit pe hârtie aşa pare, mai ales că puteam face 2-2 la acele două mingi de meci ale Monicăi, însă vreau să remarc faptul că ne-am îmbunătăţit echipa, care a trecut prin mai multe experienţe foarte diferite. Germania a fost extrem de puternică pentru noi acum, a fost într-o formă mai bună decât noi. Nu am ce să-mi reproşez la alegerea echipei, aşa trebuia să jucăm cu Germania, fetele au luptat şi nu am ce să le reproşez nici lor. Toţi învăţăm din experienţe, am avut câţiva ani foarte buni, am ajuns în Grupa Mondială, suntem încă între primele 16 echipe şi mai avem un baraj la anul pe care suntem obligate să-l câştigăm, pentru că avem valoare de Grupa Mondială. Cu Germania a cântărit mult şi faptul că Simona a avut probleme medicale după acea accidentare, a vrut să joace şi cu Kerber, să dea 100%, dar nu poţi să fii la nivel maxim oricât de mult ţi-ai dori”, a declarat, potrivit CJSport.ro, căpitanul nejucător al României, Alina Tecşor.

„A fost o victorie importantă pentru tenisul german, ne-am aşteptat să fie greu cu România, la fel de uşor puteam să şi pierdem, dar e păcat că România trebuie să joace în grupa a doua, pentru că locul ei nu e acolo. Cred că Kerber a făcut diferenţa atât ieri, cât şi azi, a venit aici din postură de câştigătoare de Grand Slam, nu a pierdut niciun set, a reuşit să câştige în faţa Simonei pentru prima oară, însă sunt fericită pentru toată echipa. Ne bucurăm că putem să luptăm pentru trofeu şi anul viitor”, a spus şi căpitanul nejucător al Germaniei, Barbara Rittner.

Pentru România va urma, în februarie 2017, meciul din primul tur al Grupei Mondiale II, iar în cazul unei victorii Halep şi colegele sale vor forţa din nou, în aprilie anul viitor, intrarea în elita tenisului feminin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *