Sport

FOTO: România – Germania 1-4 în Fed Cup, după un eşec la dublu în super tie-break: „Scorul este prea dur, dar Germania a fost puternică”

Scris de 152

Irina Begu şi Alexandra Dulgheru au pierdut după o luptă de peste două ore meciul de dublu cu Germania, 7-6 (5), 6-7 (4), 7-10, perechea Julia Goerges/Annika Beck reuşind să se impună în super tie-break.

Ca şi în partida Monicăi Niculescu, româncele au avut şansa să închidă jocul în favoarea lor, însă au irosit mingea de meci avută pe finalul setului secund, nemţoaicele reuşind să revină în partidă. Cu un moral bun dat şi de victoria lui Petkovic, care a adus punctul decisiv, Goerges şi Beck au jucat mai relaxat în super tie-break, pe care şi l-au adjudecat cu 10-7, astfel că Germania s-a impus cu 4-1 la general în faţa României, reuşind să se menţină în Grupa Mondială.

„Scorul este foarte dur, cel puţin când mă uit pe hârtie aşa pare, mai ales că puteam face 2-2 la acele două mingi de meci ale Monicăi, însă vreau să remarc faptul că ne-am îmbunătăţit echipa, care a trecut prin mai multe experienţe foarte diferite. Germania a fost extrem de puternică pentru noi acum, a fost într-o formă mai bună decât noi. Nu am ce să-mi reproşez la alegerea echipei, aşa trebuia să jucăm cu Germania, fetele au luptat şi nu am ce să le reproşez nici lor. Toţi învăţăm din experienţe, am avut câţiva ani foarte buni, am ajuns în Grupa Mondială, suntem încă între primele 16 echipe şi mai avem un baraj la anul pe care suntem obligate să-l câştigăm, pentru că avem valoare de Grupa Mondială. Cu Germania a cântărit mult şi faptul că Simona a avut probleme medicale după acea accidentare, a vrut să joace şi cu Kerber, să dea 100%, dar nu poţi să fii la nivel maxim oricât de mult ţi-ai dori”, a declarat, potrivit CJSport.ro, căpitanul nejucător al României, Alina Tecşor.

„A fost o victorie importantă pentru tenisul german, ne-am aşteptat să fie greu cu România, la fel de uşor puteam să şi pierdem, dar e păcat că România trebuie să joace în grupa a doua, pentru că locul ei nu e acolo. Cred că Kerber a făcut diferenţa atât ieri, cât şi azi, a venit aici din postură de câştigătoare de Grand Slam, nu a pierdut niciun set, a reuşit să câştige în faţa Simonei pentru prima oară, însă sunt fericită pentru toată echipa. Ne bucurăm că putem să luptăm pentru trofeu şi anul viitor”, a spus şi căpitanul nejucător al Germaniei, Barbara Rittner.

Pentru România va urma, în februarie 2017, meciul din primul tur al Grupei Mondiale II, iar în cazul unei victorii Halep şi colegele sale vor forţa din nou, în aprilie anul viitor, intrarea în elita tenisului feminin.ULTIMA ORĂ

 • Acum 14 hours Sport
  DACĂ TOT DĂ ACEST ”GIGI BOCALI” AL CLUJULUI 2 MILIOANE DE EURO, U Cluj a avut o prestație execrabilă la Arad
 • Acum 15 hours Eveniment
  NU, nici asta nu e glumă de 1 Aprilie: Primăria Cluj-Napoca a pierdut procesul cu Curtea de Conturi, după ce a băgat peste 3 milioane de lei din bugetul local în buzunarele unor firme de salubritate. Nici județul nu e mai prejos: Urmează tura din acest an, de 31 milioane de euro prădată în salubritate
 • Acum 16 hours In vizor
  NICIO NOUTATE: Mediul privat ține economia României în spate. Pe banii privaților se face dezmățul bugetar
 • Acum 17 hours Politica
  NU E GLUMĂ DE 1 APRILIE, că guvernanții nu glumesc când buzunăresc: Ne paște un val nou de scumpiri
 • Acum 1 day In vizor
  Rareș Bogdan invocă ”forțe oculte“ care vor să-l compromită pentru că a deranjat la Bruxelles! Totul, după ce a apărut informația că ar fi cerut și el șpagă în scandalul de corupție de la Aeroportul Otopeni
 • Acum 2 days In vizor
  Mai ţineţi minte când Ziar de Cluj scria că “Pantelică de la “readepică” s-a pus pe şantajat operatorii de deşeuri cam fără frică”? Păi, pe anul 2022 a încasat de la operatorii de salubritate de peste 5 ori mai mult la Platforma temporară Pata Rât decât a plătit la CMID pentru eliminarea deșeurilor!
 • Acum 2 days Justitie
  EDUCAȚIE CU BĂTĂTORUL DE ȘNIȚERE: Un jandarm din Brașov, trimis în judecată la Tribunalul Militar Cluj, pentru rele tratamente și violență față de propriul copil. Pe ăștia îi caută cineva la cap când îi angajează?
 • Acum 2 days Din oras
  Cică și parcul ”Armătura” e aproape gata. Dacă și lucrătura aceasta arată a parc…
 • Acum 2 days Din oras
  AR FI DE RÂS, DACĂ NU AR FI DE PLÂNS: Directorul Eco Garden se laudă cu ce știe să facă UNTOLD într-o noapte: ”Am terminat de decopertat vechiul gazon”
 • Acum 2 days Politica
  Marcel Ciolacu, după negocierile cu vicepreședintele Comisiei Europene: ”Fermierii români vor primi ajutor din partea UE”
 • Acum 2 days Eveniment
  FRAUDĂ DE 2 MILIOANE DE EURO: Ucraineni cazați doar pe hârtie. Poliția a făcut descinderi și în Cluj
 • Acum 2 days Politica
  Ligia Deca, în contradicție cu ea însăși. A scos salariile profesorilor din proiectul legii Educației, la 20 de zile după ce a anunțat public că salarizarea profesorilor va fi în legea Educației
 • Acum 2 days Eveniment
  Bulgaria și România au înregistrat o scădere a prețurilor la energie electrică, ambele cu -8,44%
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE