Sport

FOTO: Niculescu a ratat două mingi de meci în faţa lui Petkovic, iar România a pierdut cu Germania: „Chiar simţeam că pot s-o bat”

Scris de 106

Monica Niculescu a pierdut în trei seturi, 6-0, 6-7 (1) 3-6, meciul cu Andrea Petkovic, din play-off-ul Grupei Mondiale, după ce românca a avut două mingi de meci. În urma acestui victorii, Germania conduce cu 3-1 în confruntarea cu România şi şi-a asigurat prezenţa şi anul următor printre cele mai bune opt echipe din lume.

Încurajată frenetic de 7.000 de oameni, Niculescu a început perfect meciul cu Andrea Petkovic, lovitura sa de dreapta, „marcă înregistrată”, punându-i serioase probleme nemţoaicei. Aceasta nu a găsit antidot la jocul Monicăi în primul set, unul pe care românca l-a câştigat cu 6-0, spre uimirea până şi a celor mai înfocaţi suporteri români.

Mult mai agresivă în partea secundă, Petkovic s-a distanţat la 4-1, însă o revenire impresionantă a româncei a dus-o pe Niculescu în postura de a servi pentru meci, la scorul de 6-5. Ba chiar Monica a avut şi două şanse de a închide jocul, însă acela a fost momentul în care Petkovic a ridicat brusc nivelul jocului şi a câştigat opt puncte la rând, patru dintre ele în tie-break-ul care a urmat. Cu moralul la pământ după ce a ratat două mingi de meci, Niculescu a pierdut cu 7-1 în tie-break, iar totul avea să se decidă în setul decisiv.

Acolo, fiecare jucătoare a câştigat doar pe serviciul celeilalte până la 4-3 pentru Petkovic, numărul 30 WTA reuşind atunci să „rupă” seria cu un game făcut pe propriul serviciu. Sub o presiune suplimentară, Niculescu a cedat mai apoi la prima minge de meci avută de adversară, iar România a căzut în Grupa a doua Mondială de Fed Cup.

„Am intrat foarte bine în meci, am luat 6-0 în primul set, cred că m-am mişcat bine, publicul a fost din nou fantastic. Am revenit în setul doi şi chiar credeam că pot s-o bat, dar au fost acele două puncte unde poate nu am fost aşa de inspirată. S-a întâmplat totul foarte repede. La primul serviciu mi-am aruncat foarte prost mingea şi nu am oprit punctul, dar doar asta poate aş putea să-mi reproşez, pentru că şi ea mi s-a părut că a fost destul de solidă. Apoi am vrut să fac servici-vole pe a doua minge, dar nu am reuşit. Andrea a luat opt mingi la rând mai apoi, a jucat perfect, iar eu m-am înmuiat puţin, în ultimul set având şi puţin noroc atunci când s-a distanţat. Am mai jucat cu ea la Beijing şi acolo am avut trei mingi de meci şi am pierdut. Am acumulat experienţă după aceste jocuri în Fed Cup şi acum o luăm iar de jos, ce să facem? Atmosfera e una destul de pozitivă în vestiar, am luptat şi nu avem ce să ne reproşăm”, a spus Niculescu la finalul meciului, conform CJSport.ro.

În schimb, Andrea Petkovic a precizat că a salvat cele două mingi de meci pentru că a dat totul pe teren în acele momente şi s-a declarat fericită de faptul că i-a ieşit aproape tot ce a încercat, mai ales după acel episod.

„A fost ciudat atunci, pentru că am fost foarte calmă, a fost un lucru spiritual, nu ştiu cum să-l numesc exact. Mi-am spus că e «acum sau niciodată», că trebuie să joc cel mai bun tenis şi cred că asta am şi făcut. Am fost şi puţin obosită după ziua de ieri, dar am dat tot ce am putut. Am fost şi astăzi genul de jucătoare care nu cedează niciodată. Mă bucur că am rămas în Grupa Mondială, cred că merităm asta, dar şi România pot să zic că merită acest lucru şi sper să revină cât mai curând, dar să nu mai joace cu noi”, a spus Petkovic.ULTIMA ORĂ

 • Acum 14 hours Sport
  DACĂ TOT DĂ ACEST ”GIGI BOCALI” AL CLUJULUI 2 MILIOANE DE EURO, U Cluj a avut o prestație execrabilă la Arad
 • Acum 15 hours Eveniment
  NU, nici asta nu e glumă de 1 Aprilie: Primăria Cluj-Napoca a pierdut procesul cu Curtea de Conturi, după ce a băgat peste 3 milioane de lei din bugetul local în buzunarele unor firme de salubritate. Nici județul nu e mai prejos: Urmează tura din acest an, de 31 milioane de euro prădată în salubritate
 • Acum 17 hours In vizor
  NICIO NOUTATE: Mediul privat ține economia României în spate. Pe banii privaților se face dezmățul bugetar
 • Acum 17 hours Politica
  NU E GLUMĂ DE 1 APRILIE, că guvernanții nu glumesc când buzunăresc: Ne paște un val nou de scumpiri
 • Acum 1 day In vizor
  Rareș Bogdan invocă ”forțe oculte“ care vor să-l compromită pentru că a deranjat la Bruxelles! Totul, după ce a apărut informația că ar fi cerut și el șpagă în scandalul de corupție de la Aeroportul Otopeni
 • Acum 2 days In vizor
  Mai ţineţi minte când Ziar de Cluj scria că “Pantelică de la “readepică” s-a pus pe şantajat operatorii de deşeuri cam fără frică”? Păi, pe anul 2022 a încasat de la operatorii de salubritate de peste 5 ori mai mult la Platforma temporară Pata Rât decât a plătit la CMID pentru eliminarea deșeurilor!
 • Acum 2 days Justitie
  EDUCAȚIE CU BĂTĂTORUL DE ȘNIȚERE: Un jandarm din Brașov, trimis în judecată la Tribunalul Militar Cluj, pentru rele tratamente și violență față de propriul copil. Pe ăștia îi caută cineva la cap când îi angajează?
 • Acum 2 days Din oras
  Cică și parcul ”Armătura” e aproape gata. Dacă și lucrătura aceasta arată a parc…
 • Acum 2 days Din oras
  AR FI DE RÂS, DACĂ NU AR FI DE PLÂNS: Directorul Eco Garden se laudă cu ce știe să facă UNTOLD într-o noapte: ”Am terminat de decopertat vechiul gazon”
 • Acum 2 days Politica
  Marcel Ciolacu, după negocierile cu vicepreședintele Comisiei Europene: ”Fermierii români vor primi ajutor din partea UE”
 • Acum 2 days Eveniment
  FRAUDĂ DE 2 MILIOANE DE EURO: Ucraineni cazați doar pe hârtie. Poliția a făcut descinderi și în Cluj
 • Acum 2 days Politica
  Ligia Deca, în contradicție cu ea însăși. A scos salariile profesorilor din proiectul legii Educației, la 20 de zile după ce a anunțat public că salarizarea profesorilor va fi în legea Educației
 • Acum 2 days Eveniment
  Bulgaria și România au înregistrat o scădere a prețurilor la energie electrică, ambele cu -8,44%
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE