Sport

FOTO: Niculescu a ratat două mingi de meci în faţa lui Petkovic, iar România a pierdut cu Germania: „Chiar simţeam că pot s-o bat”

Monica Niculescu a pierdut în trei seturi, 6-0, 6-7 (1) 3-6, meciul cu Andrea Petkovic, din play-off-ul Grupei Mondiale, după ce românca a avut două mingi de meci. În urma acestui victorii, Germania conduce cu 3-1 în confruntarea cu România şi şi-a asigurat prezenţa şi anul următor printre cele mai bune opt echipe din lume.

Încurajată frenetic de 7.000 de oameni, Niculescu a început perfect meciul cu Andrea Petkovic, lovitura sa de dreapta, „marcă înregistrată”, punându-i serioase probleme nemţoaicei. Aceasta nu a găsit antidot la jocul Monicăi în primul set, unul pe care românca l-a câştigat cu 6-0, spre uimirea până şi a celor mai înfocaţi suporteri români.

Mult mai agresivă în partea secundă, Petkovic s-a distanţat la 4-1, însă o revenire impresionantă a româncei a dus-o pe Niculescu în postura de a servi pentru meci, la scorul de 6-5. Ba chiar Monica a avut şi două şanse de a închide jocul, însă acela a fost momentul în care Petkovic a ridicat brusc nivelul jocului şi a câştigat opt puncte la rând, patru dintre ele în tie-break-ul care a urmat. Cu moralul la pământ după ce a ratat două mingi de meci, Niculescu a pierdut cu 7-1 în tie-break, iar totul avea să se decidă în setul decisiv.

Acolo, fiecare jucătoare a câştigat doar pe serviciul celeilalte până la 4-3 pentru Petkovic, numărul 30 WTA reuşind atunci să „rupă” seria cu un game făcut pe propriul serviciu. Sub o presiune suplimentară, Niculescu a cedat mai apoi la prima minge de meci avută de adversară, iar România a căzut în Grupa a doua Mondială de Fed Cup.

„Am intrat foarte bine în meci, am luat 6-0 în primul set, cred că m-am mişcat bine, publicul a fost din nou fantastic. Am revenit în setul doi şi chiar credeam că pot s-o bat, dar au fost acele două puncte unde poate nu am fost aşa de inspirată. S-a întâmplat totul foarte repede. La primul serviciu mi-am aruncat foarte prost mingea şi nu am oprit punctul, dar doar asta poate aş putea să-mi reproşez, pentru că şi ea mi s-a părut că a fost destul de solidă. Apoi am vrut să fac servici-vole pe a doua minge, dar nu am reuşit. Andrea a luat opt mingi la rând mai apoi, a jucat perfect, iar eu m-am înmuiat puţin, în ultimul set având şi puţin noroc atunci când s-a distanţat. Am mai jucat cu ea la Beijing şi acolo am avut trei mingi de meci şi am pierdut. Am acumulat experienţă după aceste jocuri în Fed Cup şi acum o luăm iar de jos, ce să facem? Atmosfera e una destul de pozitivă în vestiar, am luptat şi nu avem ce să ne reproşăm”, a spus Niculescu la finalul meciului, conform CJSport.ro.

În schimb, Andrea Petkovic a precizat că a salvat cele două mingi de meci pentru că a dat totul pe teren în acele momente şi s-a declarat fericită de faptul că i-a ieşit aproape tot ce a încercat, mai ales după acel episod.

„A fost ciudat atunci, pentru că am fost foarte calmă, a fost un lucru spiritual, nu ştiu cum să-l numesc exact. Mi-am spus că e «acum sau niciodată», că trebuie să joc cel mai bun tenis şi cred că asta am şi făcut. Am fost şi puţin obosită după ziua de ieri, dar am dat tot ce am putut. Am fost şi astăzi genul de jucătoare care nu cedează niciodată. Mă bucur că am rămas în Grupa Mondială, cred că merităm asta, dar şi România pot să zic că merită acest lucru şi sper să revină cât mai curând, dar să nu mai joace cu noi”, a spus Petkovic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *