Din oras

FOTO – Parcul Central, ”decorat” de Sărbători cu excremente de ciori

Încă o idee ”genială” a city-manager-ului Gheorghe Șurubaru, campionul achizițiilor inutile din Cluj-Napoca, s-a transformat într-un eșec previzibil.  

Parcul Central din Cluj-Napoca a fost ”decorat” cu excremente de ciorile care populează parcul într-un număr foarte mare. Acum doi ani, Șurubaru anunța că această problemă a fost rezolvată prin achiziționarea a 30 de aparate cu ultrasunete menite să îndepărteze ciorile. Ba mai mult, la inițiativa aceluiași Șurubaru a fost achiziționat un studiu care să dezvăluie zonele cu populație mare de ciori și câte sisteme cu ultrasunete sunt necesare.  

„Având în vedere numeroasele probleme cauzate de înmulțirea coloniilor de ciori, în anul 2018 am achiziționat un studiu privind zonele cu populație mare de ciori (Corvus corone cornix – cioară grivă și Corvus frugilegus – cioară de semănătură), zonele de cuibărit, stabilirea numărului de sisteme antidăunători cu ultrasunete și laser precum și aria de acoperire a acestora pentru diminuarea și îndepărtarea coloniilor de ciori din Parcul Central «Simion Bărnuțiu. În data de 30.05.2018 s-au instalat două echipamente ca stație pilot în Parcul Central «Simion Bărnuțiu», pe un arbore în zona Facultății de Chimie și a fost direcționat către un arbore cu mai multe cuiburi de ciori. Zona a fost monitorizată în perioada 30.05.2018-04.07.2018 și s-a constatat mutarea totală a coloniei de ciori, fapt care atestă eficiența aparatelor. Ca urmare a constatării eficienței acestor aparate, în data de 05.11.2018 a fost încheiat un contract în vederea achiziționării a 30 astfel de aparate (15 Aparat UltrasonX.Bird-X și 15 Aparat Bird-XOutdoor). Acestea au fost livrate la sfârșitul anului 2018 urmând a fi montate în perioada următoare în funcție de condițiile meteo”, declara Gheorghe Șurubaru, în ianuarie 2019. 

La aproape doi ani de la aceste declarații optimiste ale city-manager-ului Șurubaru, întreg Parcul Central este acoperit de excrementele ciorilor care formează un strat alb pe bănci, pe alei sau chiar pe aparatele de fitness. Ciorile au reușit să își recâștige teritoriul pe care și l-au marcat ca atare. Îl învităm pe domnul Șurubaru să vină cu mopul și cu găletușa pentru a curăța băncile, dacă aparatele cu ultrasunete s-au dovedit a fi o investiție total inficientă. La fel de infeficientă precum stăvilarul de pe Someș sau mașinuța pentru curățat graffiti. 

sursa foto: Facebook/Clujul Civic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *