Sport

FOTO: Marius Copil – Feliciano Lopez, primul meci de vineri în Cupa Davis la Cluj: „Sperăm să avem 2-0 după prima zi”

În urma tragerii la sorţi pentru meciurile de Cupa Davis dintre România şi Spania, care a avut loc joi la prânz, jucătorul numărul 1 al României, Marius Copil, îl va întâlni pe Feliciano Lopez, vineri, de la ora 13:00.

Acest joc va fi urmat de confruntarea dintre Adrian Ungur şi Roberto Bautista, spaniolii fiind încrezători ca pot conduce cu 2-0 după prima zi.

„Ne dorim acest lucru, este o posibilitate, dar vor fi meciuri dificile, pentru că România are o echipă foarte bună. Nu contează pentru noi cine joacă primul meci, oricine ar fi început era bine”, a declarat căpitanul nejucător al Spaniei, Conchita Martinez. Feliciano Lopez a acuzat rapiditatea suprafeţei de joc, însă a spus că s-a obişnuit cu ea între timp şi este nerăbător să înceapă jocul. „Am avut o săptămână să ne antrenăm şi cred că suntem pregătiţi. Vom da totul ca să fie bine, Copil este un jucător complicat, are un joc agresiv, dar abia aştept să înceapă meciul”, a spus şi Lopez, conform CJSport.ro.

Nici pentru români nu a contat foarte mult ordinea meciurilor, căpitanul nejucător, Andrei Pavel, recunoscând că fiecare meci va fi greu împotriva spaniolilor.

„Era o formalitate această tragere. Noi vom intra cu pieptul înainte şi vom ieşi tot aşa de pe teren. Ar fi foarte important pentru noi să intrăm cu 1-0 la al doilea meci, fiecare punct având o greutate maximă. Legat de meciul de dublu mai mult ca sigur vor fi schimbări în echipa lor, dar asta depinde de prima zi. Marius îl poate bate pe Copil”, a spus Andrei Pavel, care se bazează pe „dublul” Feliciano Lopez-Marc Lopez la meciul de sâmbătă.

Meciul dintre România şi Spania contează pentru turul II al Grupei I din zona Euro-Africană şi va avea loc vineri, sâmbătă şi duminică în Sala Polivalentă din Cluj. Înainte de primul meci de mâine, Horia Tecău va primi o distincţie din parte ITF, la ora 12:30, pentru cele 20 de meciuri jucate până acum în Cupa Davis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *