Din oras

FOTO – Lucrări de mântuială în Grigorescu: parcările se amenajează printre șobolani și în jurul a trei copaci care stau să cadă

Scris de 416

Un clujean reclamă modul haotic în care se lucrează în Primăria Cluj-Napoca. Cei din birouri nu se înțeleg cu cei din teren, astfel că se ajunge la lucrări făcute de mîntuială, mai mult de ochii lumii. 

Primăria Cluj-Napoca a început marea amenajare de parcări în cartiere după demolarea garajelor, însă această acțiune adesea le dă bătăi de cap muncitorilor. Recent Ziar de Cluj vă prezenta cum la numerotarea unor parcări din Mănăștur muncitorii au sărit peste numărul 22. De data aceasta aducem în atenție un alt cartier, dar aceeași muncitori responsabili cu amenajarea noilor parcări. 

Un cetățean care locuiește pe strada Fântânele, acolo unde în acest moment se desfășoară lucrări de amenajare a parcărilor, a sesizat o serie de nereguli. Muncitorii sunt nevoiți să asfalteze în jurul unor copaci a căror rădăcini le-au tăiat deja, dar care nu pot fi îndepărtați pentru că o vecină s-a opus. Clujeanul se întreabă cine îi va despăgubi pe cei a căror mașini vor fi avariate de copacii care abia mai stau în pământ. 

„Lucru de mântuială la amenajarea parcărilor din Grigorescu de pe strada Fântânele 34-36. Începute de aproximativ 1 luna lucrările încă sunt în toi, fundațiile făcute totul drept și frumos. Ce să vezi în mijloc…3 copaci apăruți din neant în urmă cu ceva vreme: 1 corcoduș amărât, 1 pom uscat și ceva copac buruienos cărora rădăcinile le-au fost tăiate cu excavatoarele când au fost făcute fundațiile stau în mijlocul parcării. Muncitorii vor să scape de ei, Primăria susține că are avizele de mediu pentru a fi tăiați. O vecină urlă la muncitori și surpriză….nu se mai taie copacii, probabil o să asfalteze în jurul lor, ce contează că nu mai au rădăcini de susținere? Mă întreb când totul e asfaltat și acei copaci de 15 metri încep să cadă pe mașini, cine va fi responsabil? Cine mă va despăgubi pe mine un cetățean care plătește taxe,impozite?”, relatează clujeanul. 

O altă problemă este că un Dorel a reușit să să rupă un cablu iar iluminatul din fața blocului nu mai funcționează. Evident că problema aparține de Electrica ceea ce înseamnă noi săpături după asfaltare pentru a se remedia problema. 

„În urmă cu o săptămână am făcut reclamație că nu merge iluminatul în fața blocului. Probabil ceva “Dorel” a săpat puțin mai adânc și a rupt un cablu. Răspunsul Primăriei genial…ȘTIM DE PROBLEMĂ…dar…Acest “dar” mi-a fost dovadă vie că nu se rezolva….deci: Darrr…ține de electrica… Și uite așa strada s-a asfaltat…și iluminat tot nu avem. Mai spargem odată drumurile proaspăt asfaltate. Firmele fac ce vor pe banii contribuaililor, nu respectă proiectele , demolează pe jumătate, distrug garduri , taie rădăcini de copaci înalți de 15-20 de metri”, mai povestește clujeanul.

 

Pentru ca tot peisajul să fie complet, în zonă se află un fost depozit RADP în care și-au făcut cuib șobolanii. Acum e momentul ca acel focar de infecție să fie demolat, dar aperent nici asta nu se va întâmpla. 

„Un fost depozit RADP zace lângă ghena de gunoi și e folosit ca adăpost de ploaie pentru șobolanii care se plimbă prin spatele blocului. Nici acest depozit nu se mai demolează, probabil tot vecina care a urlat la acești muncitori i-a speriat de moarte. Gardul de la bloc? lovit pe la colțuri…am primit asigurări că se remediază după asfaltare …Să credem?”,își încheie clujeanul relatarea.

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 9 hours Politica
  ARUNCAREA ÎN DERIZORIU A ÎNVĂȚĂMÂNTULUI: Examenele orale de la Bacalaureat se echivalează cu notele din timpul liceului – prevede un proiect de Ordonanță de Urgență publicat de Ministerul Educației, în contextul celor mai mari proteste ale profesorilor în ultimii 18 ani
 • Acum 10 hours Justitie
  ROMÂNIA EȘUATĂ: O femeie al cărei copil de 12 ani a fost ucis la Revoluția din 1989 și-a dat foc în Poiana Brașov în semn de protest față de tergiversarea dosarului Revoluției. Poliția și procuratura au tăcut două săptămâni
 • Acum 12 hours Politica
  SOLDĂŢEL DISCIPLINAT AL PARTIDULUI: Boc îi ceartă pe profesorii greviști și ia partea puterii, care se dovedește zilnic incapabilă: ”Nu putem sacrifica aceste generații”. E, să fi fost altcineva la guvernare, ce discurs fulminant ar fi avut Maestrul!
 • Acum 12 hours PubliNews
  Educație și distracție la Iulius Mall Cluj: workshopuri pentru părinți și copii cu mentori de la școala Solis
 • Acum 13 hours Eveniment
  Ce vor solicita sindicatele din educație la Guvern: ”Îi transmitem și lui Iohannis că noi rezistăm”
 • Acum 13 hours Politica
  Președintele Iohannis ar fi avut o întâlnire ”decisivă” cu Ciucă și Ciolacu: Rotativa se face săptămâna viitoare pentru a evita criza de timp
 • Acum 14 hours Rautacisme
  Pe unde, Maestre, printre gropile de la metrou, OSĂ se facă culoar de transport public din Mănăștur până în Mărăști?
 • Acum 14 hours Rautacisme
  Emil Boc, primarul care le știe pe toate, numai administrație nu prea: De la ”Ioan Sabău nu pleacă nicăieri”, la ”felicitări noului antrenor”
 • Acum 14 hours In vizor
  Poliția Locală folosește semnalele acustice și luminoase în mod ilegal. ”Poliţia Locală încearcă din păcate să copieze Poliţia Română şi nu este de bun augur pentru că se ajunge la confuzii”
 • Acum 15 hours Eveniment
  A 12-a zi de grevă a profesorilor, nu e al 12-lea ceas și pentru Guvern și locatarul de la Cotroceni: Un nou miting de protest al profesorilor, la Guvern și la Cotroceni
 • Acum 16 hours Eveniment
  Grav accident de circulație pe DN1 E60, în Izvoru Crișului, județul Cluj. Un bărbat a rămas încarcerat, minoră consultată de echipajul SMURD
 • Acum 17 hours In vizor
  Pentru cine ar fi dispusă Ligia Deca, ministrul Educației, să facă pârnaie? Conform Legii Dialogului social, nr 367/2022, art 159. alin 2. ”Angajatorul nu poate încadra personal care să îi înlocuiască pe cei aflați în grevă”. Prin urmare, situația școlară la disciplina profesorilor aflați în grevă, NU POATE FI ÎNCHEIATĂ, decât ILEGAL
 • Acum 18 hours Din oras
  DONEAZĂ pentru Centrul Comunitar KHETANE de la Pata Rât! Împreună putem șterge pata de pe obrazul Clujului!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE