Din oras

FOTO – Lucrări de mântuială în Grigorescu: parcările se amenajează printre șobolani și în jurul a trei copaci care stau să cadă

Un clujean reclamă modul haotic în care se lucrează în Primăria Cluj-Napoca. Cei din birouri nu se înțeleg cu cei din teren, astfel că se ajunge la lucrări făcute de mîntuială, mai mult de ochii lumii. 

Primăria Cluj-Napoca a început marea amenajare de parcări în cartiere după demolarea garajelor, însă această acțiune adesea le dă bătăi de cap muncitorilor. Recent Ziar de Cluj vă prezenta cum la numerotarea unor parcări din Mănăștur muncitorii au sărit peste numărul 22. De data aceasta aducem în atenție un alt cartier, dar aceeași muncitori responsabili cu amenajarea noilor parcări. 

Un cetățean care locuiește pe strada Fântânele, acolo unde în acest moment se desfășoară lucrări de amenajare a parcărilor, a sesizat o serie de nereguli. Muncitorii sunt nevoiți să asfalteze în jurul unor copaci a căror rădăcini le-au tăiat deja, dar care nu pot fi îndepărtați pentru că o vecină s-a opus. Clujeanul se întreabă cine îi va despăgubi pe cei a căror mașini vor fi avariate de copacii care abia mai stau în pământ. 

„Lucru de mântuială la amenajarea parcărilor din Grigorescu de pe strada Fântânele 34-36. Începute de aproximativ 1 luna lucrările încă sunt în toi, fundațiile făcute totul drept și frumos. Ce să vezi în mijloc…3 copaci apăruți din neant în urmă cu ceva vreme: 1 corcoduș amărât, 1 pom uscat și ceva copac buruienos cărora rădăcinile le-au fost tăiate cu excavatoarele când au fost făcute fundațiile stau în mijlocul parcării. Muncitorii vor să scape de ei, Primăria susține că are avizele de mediu pentru a fi tăiați. O vecină urlă la muncitori și surpriză….nu se mai taie copacii, probabil o să asfalteze în jurul lor, ce contează că nu mai au rădăcini de susținere? Mă întreb când totul e asfaltat și acei copaci de 15 metri încep să cadă pe mașini, cine va fi responsabil? Cine mă va despăgubi pe mine un cetățean care plătește taxe,impozite?”, relatează clujeanul. 

O altă problemă este că un Dorel a reușit să să rupă un cablu iar iluminatul din fața blocului nu mai funcționează. Evident că problema aparține de Electrica ceea ce înseamnă noi săpături după asfaltare pentru a se remedia problema. 

„În urmă cu o săptămână am făcut reclamație că nu merge iluminatul în fața blocului. Probabil ceva “Dorel” a săpat puțin mai adânc și a rupt un cablu. Răspunsul Primăriei genial…ȘTIM DE PROBLEMĂ…dar…Acest “dar” mi-a fost dovadă vie că nu se rezolva….deci: Darrr…ține de electrica… Și uite așa strada s-a asfaltat…și iluminat tot nu avem. Mai spargem odată drumurile proaspăt asfaltate. Firmele fac ce vor pe banii contribuaililor, nu respectă proiectele , demolează pe jumătate, distrug garduri , taie rădăcini de copaci înalți de 15-20 de metri”, mai povestește clujeanul.

 

Pentru ca tot peisajul să fie complet, în zonă se află un fost depozit RADP în care și-au făcut cuib șobolanii. Acum e momentul ca acel focar de infecție să fie demolat, dar aperent nici asta nu se va întâmpla. 

„Un fost depozit RADP zace lângă ghena de gunoi și e folosit ca adăpost de ploaie pentru șobolanii care se plimbă prin spatele blocului. Nici acest depozit nu se mai demolează, probabil tot vecina care a urlat la acești muncitori i-a speriat de moarte. Gardul de la bloc? lovit pe la colțuri…am primit asigurări că se remediază după asfaltare …Să credem?”,își încheie clujeanul relatarea.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *