Analiza

AVERILE directorilor de spitale din Cluj – Cătălin Vlad, managerul Institutului Oncologic, a câștigat peste 200.000 lei într-un an

Spitalele de stat sunt conduse de manageri desemnați de cele mai multe ori din rândul medicilor care lucrează deja în unitatea sanitară. Unii sunt pe funcție de peste zece ani, alții sunt schimbați la patru ani, odată cu modificarea conducerii Guvernului. În foarte puține cazuri, spitalul este condus de cineva din exterior, fie de o firmă, fie de un director cu specializare în management. Managerii au pe mână sume mari de bani, proiecte importante, care pot avea o influență directă asupra pacienților.

Ziar de Cluj vă propune o analiză a averilor și intereselor managerilor de spital, care conduc spitalele din județul Cluj.

Șef lucrări doctor Cătălin Vlad este mangerul Institutului Oncologic Prof. Dr. Ion Chiricuță Cluj-Napoca.

Potrivit declarației de avere aferentă anului 2019, are un teren de 400 mp în intravilanul municipiului Cluj-Napoca, dobândit în 2010. Cătălin Vlad are și o casă de 240 mp și un apartament de 57,9 mp. Atât terenul cât și cele două imobile sunt deținute împreună cu soția.

Managerul Institutului Oncologic are în proprietate și două autoturisme: Dacia Solenza (an fabricație 2003) și un Mercedes Benz (an fabricație 2006).

În ceea ce privește banii, acesta are trei conturi în valoare totală de 52 lei, respectiv 12.577 euro. Mai are și un fond de investiții/fonduri private de pensii în valoare totală de 14.400 lei.

Veniturile anuale sunt consistente: 126.650 lei/an din activitatea de manager, 61.627 lei/an din activitatea didactică la Universitatea de Medicină și Farmacie, 3534 lei/an din activitatea medicală la Medicover și 16.038 lei/an din activitatea de cercetare la Institutul Oncologic. Rezultă un total de aproape 208.000 lei câștigați în anul 2019.

sursa foto: politicidesanatate.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *