De cartier

FOTO – Cu un an de întârziere, Baza Sportivă „La Terenuri” se apropie de finalizare. Nici nu a fost inaugurată și gazonul începe să se usuce, pârâul are mătasea-broaștei, iar grafitti-vandalii și-au început opera

Scris de 643

Baza Sportivă „La Terenuri” se apropie cu pași lenți de finalizare, așa că mănășturenii de vreo lună nu mai au răbdare și iau cu asalt șantierul care începe să arate, în sfârșit, a bază sportivă, după un an de întârziere.

Două veri la rând, locuitorii din cel mai mare cartier al orașului au fost văduviți de acest spațiu verde, așa că acum au început să îl folosească, fără a mai aștepta inaugurările cu iz electoral ale edililor. Printre oamenii care dau la lopată, copiii bat mingea deja pe noile terenuri aflate în partea dinspre pădure, la adăpost de paznicul care îi scoate pe vizitatori afară, în partea bazei dinspre parkingul Negoiu.

„În luna iulie vom avea și Baza Sportivă La Terenuri. (…) Termenul de finalizare contractuală este 30 iunie, pe contract. Termenul al doilea de finalizare, pentru că termenul inițial a fost depășit, sunt în prelungiri, plătesc penalizări. Al doilea termen este 30 iunie. Deci, până atunci, ei trebuie să notifice Primăria că au terminat lucrările. După care, urmează perioada de recepție, adică se merge la fața locului și ce se constată că nu este în regulă trebuie remediat. După ce se fac acele remedieri, se face hotărârea de Consiliu Local, se dă baza sportivă în administrarea Primăriei prin cei care administrează baza sportivă și din Gheorgheni și se trece la operaționalizarea ei. (…) În luna iulie, clar, am spus și ieri, când am avut ședință, în iulie va fi dată în folosință”, a promis Emil Boc, în data de 9 iunie, la un post de radio local.

Până la ultimul termen enunțat de finalizare (primarul Boc și viceprimarul Tarcea au mai anunțat și altele, de-a lungul vremii) mai sunt așadar numai 10 zile. Ziar de Cluj a mers astăzi la fața locului pentru a vă arăta în ce stadiu este această investiție publică ce părea, la un moment dat, că nu se mai termină. De terminat, de această dată, se va termina. Însă mai sunt multe detalii de pus la punct, detalii care, dacă nu vor fi remediate, ar putea duce în scurt timp la degradarea bazei.

Gazonul, de pildă, începe pe ample porțiuni să se usuce. Lucru cauzat, probabil, și de aspersoarele care în loc să ude iarba, stropesc cauciucul spațiilor de fitness, aparatele de metal (care astfel vor rugini), trotuarele și băncile (care vor putrezi), nisipul de pe terenul de volei:

Gazonul proapăt montat e pârjolit în mai multe zone ale Bazei, „deșertificarea” nu este, așadar, doar un fenomen izolat:

Albia pârâului Calvaria a fost betonată, peste pârâu au fost realizate pasaje de trecere, însă locul arată deja părăginit, fără să apuce măcar inaugurarea – albia e plină de mătasea-broaștei, iar gazonul e uscat:

Vandalii care își fac de cap în această parte a Mănășturului, nederanjați de Poliția Locală, au început să mâzgălească și noua bază sportivă care, în stilul acesta, va arăta în curând a mahala, așa cum arată și parkingul Negoiu din apropiere, porcăit complet cu grafitti. Dacă Poliția Locală îi va lăsa pe grafitti-vandalii mănăștureni să-și desăvârșească opera, când va veni primarul Boc să foto-inaugureze baza, nu va mai avea ce posta pe Facebook.

Cu 10 zile înainte de ultimul termen anunțat pentru finalizarea bazei, mai sunt încă multe detalii și imperfecțiuni de rezolvat:

După o atât de lungă întârziere, ne-am fi așteptat ca acum totul să fie pus la punct. Apa însă băltește în unele zone, unele ziduri nu sunt finisate, iar dalele și bucățile de gazon nu se îmbină peste tot perfect.

Primăria municipiului Cluj-Napoca a anunțat începerea lucrărilor la noua bază sportivă „La Terenuri” în 30 iunie 2020. Pe panoul de șantier era trecută durata de execuție a lucrărilor de 12 luni, în intervalul 4 mai 2020 – 4 mai 2021.

Doi ani mai târziu, sunt șanse mari de inaugurare. Dacă problemele prezentate mai sus vor fi remediate sau nu în cele 10 zile rămase, rămâne de văzut în 1 iulie.ULTIMA ORĂ

 • Acum 11 hours In vizor
  În loc să-i dea una peste ceafă ”euroderutatului” Rareș Bogdan pentru ieșirea putinist-teroristă de ieri, Klaus Iohannis îl mângâie pe creștet: ”L-a luat puțin valul”…
 • Acum 11 hours In vizor
  În scandalul de achiziție cu dedicație a BMW-urilor pentru Poliția română de la amicul Schmidt al președintelui Klaus Iohannis, Bode vrea să ne zică că ”Cei patru evangeliști au fost trei: Luca și Matei”
 • Acum 14 hours Rautacisme
  Boc aruncă pisicile moarte ale metroului şi centurii metropolitane pe masa Ministerului Transporturilor
 • Acum 16 hours Eveniment
  SĂ NE INTOXICĂM “SĂNĂTOS”: Napolitane cu SALMONELLA, retrase din toate magazinele LIDL din țară. ANSVSA: “Poate provoca afecțiuni grave”
 • Acum 16 hours Eveniment
  Acid acetic amestecat cu apă, “marcă” “tradiţională”: Oţet vândut ca provenind din vin, scos de pe raft de ANPC
 • Acum 17 hours Politica
  USR Cluj are candidat la preşedinţia filialei: deocamdată un deputat
 • Acum 17 hours In vizor
  DEMOCRAŢIE, DAR PÂNĂ ÎI DĂM ÎN GÂT PE TRĂDĂTORI! I-au tăiat microfonul lui Traian Băsescu pe când citea lista marilor politicieni europeni care s-au angajat în solda Moscovei
 • Acum 18 hours PubliNews
  „Zilele Clujului” aduc musicalurile „Fantoma de la Operă”, „Mamma Mia”, „Moulin Rouge”, „Cats” și „Grease” pe scena din Iulius Parc
 • Acum 18 hours In vizor
  TERORISTUL LIBERAL: “Euroderutatul” Rareş Bogdan ameninţă Uniunea Europeană cu înfometarea, de zici că-i Putin
 • Acum 19 hours Politica
  Marcel Ciolacu, scrisoare către șefii din Parlament în privinţa băieţilor deştepţi din energie
 • Acum 19 hours Politica
  Țeapa luată de România în afacerea cu vaccinuri – Ministrul Rafila: “Cantitatea contractată este aşa de mare, încât nu avem ce să facem cu ea”
 • Acum 1 day Din oras
  MERSUL PITICULUI pe Tăietura Turcului. S-A MAI FĂCUT UN PAS!
 • Acum 2 days Politica
  SE NAȘTE NOUL BANCOREX. ”Securiști”, pregătiți-vă devalizările, iar politicienii pilele, cunoștințele și relațiile. Că Ciucă anunță înființarea Băncii de Dezvoltare, cu capital de stat
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE