De cartier

FOTO – Cu un an de întârziere, Baza Sportivă „La Terenuri” se apropie de finalizare. Nici nu a fost inaugurată și gazonul începe să se usuce, pârâul are mătasea-broaștei, iar grafitti-vandalii și-au început opera

Scris de 867

Baza Sportivă „La Terenuri” se apropie cu pași lenți de finalizare, așa că mănășturenii de vreo lună nu mai au răbdare și iau cu asalt șantierul care începe să arate, în sfârșit, a bază sportivă, după un an de întârziere.

Două veri la rând, locuitorii din cel mai mare cartier al orașului au fost văduviți de acest spațiu verde, așa că acum au început să îl folosească, fără a mai aștepta inaugurările cu iz electoral ale edililor. Printre oamenii care dau la lopată, copiii bat mingea deja pe noile terenuri aflate în partea dinspre pădure, la adăpost de paznicul care îi scoate pe vizitatori afară, în partea bazei dinspre parkingul Negoiu.

„În luna iulie vom avea și Baza Sportivă La Terenuri. (…) Termenul de finalizare contractuală este 30 iunie, pe contract. Termenul al doilea de finalizare, pentru că termenul inițial a fost depășit, sunt în prelungiri, plătesc penalizări. Al doilea termen este 30 iunie. Deci, până atunci, ei trebuie să notifice Primăria că au terminat lucrările. După care, urmează perioada de recepție, adică se merge la fața locului și ce se constată că nu este în regulă trebuie remediat. După ce se fac acele remedieri, se face hotărârea de Consiliu Local, se dă baza sportivă în administrarea Primăriei prin cei care administrează baza sportivă și din Gheorgheni și se trece la operaționalizarea ei. (…) În luna iulie, clar, am spus și ieri, când am avut ședință, în iulie va fi dată în folosință”, a promis Emil Boc, în data de 9 iunie, la un post de radio local.

Până la ultimul termen enunțat de finalizare (primarul Boc și viceprimarul Tarcea au mai anunțat și altele, de-a lungul vremii) mai sunt așadar numai 10 zile. Ziar de Cluj a mers astăzi la fața locului pentru a vă arăta în ce stadiu este această investiție publică ce părea, la un moment dat, că nu se mai termină. De terminat, de această dată, se va termina. Însă mai sunt multe detalii de pus la punct, detalii care, dacă nu vor fi remediate, ar putea duce în scurt timp la degradarea bazei.

Gazonul, de pildă, începe pe ample porțiuni să se usuce. Lucru cauzat, probabil, și de aspersoarele care în loc să ude iarba, stropesc cauciucul spațiilor de fitness, aparatele de metal (care astfel vor rugini), trotuarele și băncile (care vor putrezi), nisipul de pe terenul de volei:

Gazonul proapăt montat e pârjolit în mai multe zone ale Bazei, „deșertificarea” nu este, așadar, doar un fenomen izolat:

Albia pârâului Calvaria a fost betonată, peste pârâu au fost realizate pasaje de trecere, însă locul arată deja părăginit, fără să apuce măcar inaugurarea – albia e plină de mătasea-broaștei, iar gazonul e uscat:

Vandalii care își fac de cap în această parte a Mănășturului, nederanjați de Poliția Locală, au început să mâzgălească și noua bază sportivă care, în stilul acesta, va arăta în curând a mahala, așa cum arată și parkingul Negoiu din apropiere, porcăit complet cu grafitti. Dacă Poliția Locală îi va lăsa pe grafitti-vandalii mănăștureni să-și desăvârșească opera, când va veni primarul Boc să foto-inaugureze baza, nu va mai avea ce posta pe Facebook.

Cu 10 zile înainte de ultimul termen anunțat pentru finalizarea bazei, mai sunt încă multe detalii și imperfecțiuni de rezolvat:

După o atât de lungă întârziere, ne-am fi așteptat ca acum totul să fie pus la punct. Apa însă băltește în unele zone, unele ziduri nu sunt finisate, iar dalele și bucățile de gazon nu se îmbină peste tot perfect.

Primăria municipiului Cluj-Napoca a anunțat începerea lucrărilor la noua bază sportivă „La Terenuri” în 30 iunie 2020. Pe panoul de șantier era trecută durata de execuție a lucrărilor de 12 luni, în intervalul 4 mai 2020 – 4 mai 2021.

Doi ani mai târziu, sunt șanse mari de inaugurare. Dacă problemele prezentate mai sus vor fi remediate sau nu în cele 10 zile rămase, rămâne de văzut în 1 iulie.ULTIMA ORĂ

 • Acum 7 hours Justitie
  Elena Udrea a fost condamnată definitiv în dosarul Gala Bute
 • Acum 8 hours Politica
  Robert Cazanciuc, PSD: A crescut de 10 ori perioada interdicției de a mai obține permis auto pentru cei care se urcă băuți, drogați sau fără carnet la volan și ucid oameni pe șosele – proiect de lege votat în Senat
 • Acum 11 hours Eveniment
  Bărbat, prins în flagrant de către polițiști în timp ce transporta 16.000 de țigări de contrabandă
 • Acum 13 hours Politica
  Președintele ASF a explicat, în plin protest în Parlament: ”Euroins și City Insurance erau Muma Pădurii!”
 • Acum 13 hours Eveniment
  ANRE a amendat Hidroelectrica cu 400.000 de lei. Sancțiunea a fost aplicată inclusiv pentru neemiterea la timp a facturilor
 • Acum 14 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Traiasca banii negri din economia subterana, sursa inepuizabila de crestere economica! Inflatia se va domoli doar cand banii negri din economie se vor imputina. Adica nu prea curand.
 • Acum 15 hours Din oras
  După ȘAPTE ani de reabilitare a unui turn făcut într-un an undeva prin anii 1500, municipalitatea anunță că deschiderea oficială a Turnului Pompierilor va avea loc luni, de la ora 19.00. S-a trezit Boc de la ghiontul administrat ieri de Ziar de Cluj
 • Acum 16 hours Sport
  BASCHET CU RANGA. La meciul U-BT Cluj-Napoca-CSM Oradea, un jucător a sărit la bătaie cu o rangă. S-a ales cu dosar penal. Acum zice că ”regretă”
 • Acum 16 hours Politica
  Proiect prin care şi bărbaţii pot primi tichete cadou de ziua lor – 19 noiembrie. Gabriela Firea: “Egalitatea de şanse nu este doar despre drepturile femeilor”
 • Acum 17 hours Politica
  AUR, filiala Maghiară din Transilvania şi-a ales un nou preşedinte. Apă la moara extremiștilor români: ”Să reprezinte în continuare aspiraţiile de autonomie teritorială ale maghiarilor din Transilvania”
 • Acum 17 hours Politica
  Sindicaliștii din sport protestează luni împotriva ministrului Eduard Novak
 • Acum 19 hours Politica
  Fără niciun ștrand funcțional sută la sută în Cluj-Napoca, de imediat 20 de ani de mandat, Emil Boc anunță în presa de chitanțier ”OZN”-uri de natație. Știm, nu v-ați plictisit încă de povestea cu ce OSĂ avem în Borhanci
 • Acum 20 hours In vizor
  Ce se întâmplă cu polițele RCA de la Euroins? Practic lepoți pune în parbriz și toată lumea îți acordă prioritate. Restul sunt povești de gestionat criza
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE