In vizor

CHELUL CU TICHIE DE MĂRGĂRITAR: O pistă pentru biciclete îi lipsea localității Mica

Ce dovadă mai bună că banii ceruți prin PNNR au fost ceruți în bătaie de joc? Hai să tragem o pistă pentru biciclete și în comuna Mica din județul Cluj. E ”eco”, e pentru hipstereală. Ăștia din comună încă mai deblocau foduri pentru canalizare anul trecut în luna decembrie, iar azi primesc, în regim de urgență prin ȘE DIN ȚĂ EX TRA OR DI NA RĂ bani în vederea construirii unei piste de biciclete finanțabilă prin PNRR.

Simpaticii și grijuliii consilieri județeni au fost convocați azi în ședință extraordinară pentru a aproba parteneriatul realizat împreună cu localitatea Mica în vederea construirii unei piste de biciclete finanțabilă prin PNRR.

Asta în timp ce în ”Proiectul Regional de dezvoltare a infrastructurii de apǎ şi apǎ uzatǎ din județele Cluj şi Sǎlaj, în perioada 2014-2020”, Progresul contractului la 31 Decembrie 2020 aratăta fix așa: Apa = 43,1% (16,1 km din total 37,3 km); Canal = 24,4 % (2,9 km din total 11,8 km).

CL13 – Extinderea  rețelelor de alimentare cu apǎ în UAT: Unguraş şi Mica

Dată semnare: 05.03.2020;  Durată execuție(luni): 24

Localități componente: Mica, Mănăstirea, Nireș, Sânmarghita, Dâmbu Mare, Unguraș, Batin, Valea Ungurașului

Data ordin de începere: 18.05.2020

Valoarea contractului: 33.915.973,87 lei fară TVA

ca să vedeți cât s-a lucrat de atunci, în 15 aprilie 2022, Consiliul Județean Cluj a emis certificatul de urbanism necesar în vederea extinderii rețelei de alimentare cu apă în comuna Mica.

Dar vor avea piste de biciclete!

2 milioane de lei de la Coana Europa pentru a se face o pistă cu o lungime de 4,8 km, cu o lățime  de minim 2 m organizată în dublu sens, respectiv 2 piste cu lățimea de 1 m, câte una pentru fiecare sens de circulație, la limita administrativă a Municipiului Dej și cu final la intrare în localitatea Nireș, în lungul drumurilor județene DJ 161D si DJ 172 F, în exteriorul șanțurilor existente.

Bineînțeles că nici unul dintre ”jurnaliștii” care au azvârlit pe piață știrea nu a avut minima decență să verifice utilitatea acestei investiții, față de alte priorități.