Din oras

FOTO Clujul de cinci stele: plimbări în Parcul Rozelor printre gunoaie

La fel ca multe alte zone aflate pe malul Someșului și Parcul Rozelor din Mănștur este confundat de unii clujeni cu ghena de gunoi. Un clujean sătul să se plimbe printre gunoaie recunoaște că a făcut nenumărate sesizări către municipalitate, însă nimeni nu a luat măsuri.

”Am făcut 50 de sesizări sa se monteze coșuri de gunoi, sa se reamenajeze zona, sa se adune gunoiul lăsat de nesimtiti (personal adun zilnic gunoaie sa evit pe cât posibil că un copil să pună mâna pe gunoaie)…nimic deocamdată. Din păcate romanul când vede gunoi…arunca gunoi langa…ce sa mai povestesc de colectarea selectivă a deseurilor sau de politia locala mereu absenta…”, se revoltă un clujean. 

Malul Someșului a fost mereu o zonă problematică în ceea ce privește curățenia, existând mai multe zone unde deșeurile sunt aruncate la întâmplare pe spațiul verde. Activiștii clujeni au solicitat în nenumărate rânduri municipalității să găsească soluții astfel încât această zonă să fie un punct de atracție pentru clujeni. 

Modernizarea Parcului Rozelor a fost solicitată de către clujeni în cadrul proiectului de bugetare participativă încă din 2018. Abia anul acesta în vară a fost semnat contractul pentru lucrările de modernizare și extindere a skatepark-ului. 

”În prezent, Parcul Rozelor este un parc cu arbori îmbătrâniți, ramuri uscate, debilitați și înclinați, mobilier urban vechi (skateparkul existent este învechit și demodat, rampe de skateboard prezentând multiple fisuri, bănci deteriorate) care nu mai are nicio estetică urbană. De asemenea, în zonă este înregistrat un mare deficit de spațiu verde. Investiția care se dorește a fi realizată are ca scop principal redarea parcului Rozelor și tineretului practicant de sporturi extreme a unui skatepark modern. Prin amenajarea și extinderea sa se propune să se câștige un spațiu adecvat upgradat la cerințele de competiție olimpică, dat fiind faptul că începând cu anul 2020 acest sport este introdus în competițiile olimpice internaționale”, se arată în hotărârea de Consiliu local.

Proiectul în valoare de 2,6 milioane de lei presupune reabilitarea skatepark-ului, extinderea slatepark-ului existent cu elemente ludice prefabricate din beton, montarea de stîșpi de iluminat arhitectural și sportiv, furnizarea și instalarea de mobilier urban, amenajarea cu alei, platforme pietonale și zone de șezut, amenajarea spațiilor verzi

Lucrările ar trebui să fie finaizate în vara anului viitor. 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *