Din oras

FOTO – ATENȚIE! Risc de ACCIDENTE! Clujenii care stau la coadă la Electrica riscă să le cadă tencuiala în cap

Un clujean care a stat la rând să își plătească factura de curent la sediul Electrica situat pe strada Samuel Micu nr.2 a remarcat că tencuiala de pe clădire se decojește și există în orice moment pericolul să cadă peste cei care așteaptă la coadă.

”Pe Memo, dacă stai la coada de la Electrica (relații cu clienții), trebuie să joci Super Mario fără calculator. Se dezintegrează clădirea efectiv”, sesizează acesta.

 Clădirea în care funcționează Electrica a fost somată de municipalitate să demareze lucrări de refacere a fațadei încă din 2016. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, îcepând din 2017, proprietarii care dețin apartamente în această clădire au fost obligați de Primărie să plătească un impozit mai mare cu 500% până la finalizarea lucrărilor. Proprietarii apartamentului doi, nu s-au conformat, astfel că Primăria a mențiunut impozitul de 500% și în 2020. După cum arată cădirea, cel mai probabil și anul viitor acesști proprietari vor fi supraimpozitați. 

Consiliul Local a aprobat majorarea cu 500% a impozitului pe clădiri începând cu anul 2020, pentru apartamentul nr. 2 din clădirea situată în Cluj-Napoca, str. Samuil Micu nr. 2, proprietatea d-lui Sikladi Bela și a d-nei Sikladi Rubinka. Clădirea, situată în Cluj-Napoca, str. Samuil Micu nr. 2, se încadrează în categoria clădirilor neîngrijite, prin constatarea stării tehnice nesatisfăcătoare, în baza criteriilor stabilite de regulamentul aprobat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 343/2016. 

Dincolo de impozitul mărit, această clădire pune în pericol siguranță clujenilor. Atât a celor care stau la coadă să plătească facturile la Eelectrica, dar și a celor care circulă pe trotuar. În aceste situații, dacă măsura supraimpozitării nu dă roade, municipalitatea ar trebui să intervină înainte ca cineva să fie rănit de bucățile de tencuială care se desprind de pe clădire. 

Primarul Boc chiar crede că este acoperit dacă impune un impozit pe care prorpietarii îl plătesc sau nu, și care nu pare să îi afecteze, având în vedere că din 2016, clădirea este în aceeași stare. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *