Vocea ta

FOTO – Animale ținute în cuști murdare la Muzeul Zoologic al UBB

Un cititor care a fost să viziteze Vivariul UBB a rămas cu un gust amar, văzând condițiile în care sunt ținute unele animale. Astfel, clujeanul ne-a împărtășit că acvariile broaștelor țestoase și cuștile papagalilor erau murdare și se vedea că nu au fost curățate de multă vreme. 

Vă trimit niște poze făcute azi la Muzeul Zoologic din Cluj. Papagali în mizerie și țânțari altoiți. Broaște țestoase în apa murdară, schimbată cu un an în urmă probabil.

Deschis în anul 2001, Vivariul Universității Babeș-Bolyai expune o colecţie permanentă de animale vii găzduite si îngrijite în condiţii asemănătoare cu cele din mediul lor natural. De asemenea, se pot vizita şi expoziţii temporare cu tematici diferite.

Funcţia predominantă a Vivariului este de natură didactică, iar colecţia permanentă se mulează în mod direct si continuu pe necesităţile didactice ale studenţilor, reprezentând astfel partea practică a actului didactic.

În colecția permanentă a Vivariului există 60 de specii de reptile, amfibieni, peşti şi artropode.

Ziar de Cluj a solicitat un punct de vedere de la UBB, pe care îl vom publica de îndată ce îl vom primi.

 

 

UPDATE punctul de vedere primit de la Vivariu UBB
Prin natura lor carnivoră și stilul de hrănire, chiar și cu spațiu suficient și trei schimburi săptămânale de apă, țestoasele acvatice au tendința să tulbure apa într-o măsură mult mai mare decât peștii și amfibienii găzduiți la Vivariul UBB. Aceste acvarii, care prin natura rezidentilor lor sunt tot timpul „curate” se aflau în imediata apropiere a acvariului cu țestoase si cu siguranță fost văzute de catre vizitatori.
Într-adevăr, dinamica activității testoaselor face ca apa acestora să fie mai curată în ziua în care a fost schimbată și mai tulbure în momentul în care urmează să fie schimbată din nou. Acest ciclu, la Vivariul UBB, durează 2-3 zile.
Având în vedere faptul că aceste țestoase acvatice chiar preferă, în condiții naturale, o apă tulbure și că funcțiile lor fiziologice nu sunt afectate sub nicio formă de această turbiditate, bunăstarea lor se menține la limite normale în condițiile prezentate în imagini.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *