Din oras

Fotbal, U21: Sferturile de finală ale Campionatului European aduc restricții de circulație

Cluj-Napoca găzduiește unul dintre cele patru meciuri de sferturi de finală ale Campionatului European de Fotbal U21. Duminică, până la ora meciului, autoritățile au pregătit o serie de restricții de circulații pe diferite străzi și inclusiv linii de transport public în comun.

Pe 2 iulie, la Cluj-Napoca, Franța se va întâlni cu Ucraina într-un meci care califică una dintre echipe în semifinalele EURO U21 2023. Pentru organizarea sa, autoritățile clujene și compania de transport public au anunțat modificări și restricții pe anumite trasee și linii de transport.

Astfel, începând cu ora 19:30, vor fi instalate restricții de circulație în zona Cluj Arena pe următoarele trasee:

  • Pe strada Splaiul Independenței (de la intersecția cu strada George Coșbuc până la intersecția cu strada Giuseppe Garibaldi)
  • Pe strada George Coșbuc (de la intersecția cu Aleea Stadionului până la intersecția cu strada Splaiul Independenței, pe sensul de mers înspre strada Splaiul Independenței)

Cu ocazia meciului din sferturile de finală ale Campionatului European de Fotbal UEFA Under 21, desfășurat în Cluj-Napoca în 2 iulie 2023, vor fi introduse restricții de circulație în zona stadionului Cluj Arena, începând cu ora 19:30, după cum urmează:

  • Pe strada Splaiul Independenței (de la intersecția cu strada George Coșbuc până la intersecția cu strada Giuseppe Garibaldi);
  • Pe strada George Coșbuc (de la intersecția cu Aleea Stadionului până la intersecția cu strada Splaiul Independenței, pe sensul de mers înspre strada Splaiul Independenței).
    Compania de Transport Public Cluj-Napoca SA informează că în ziua meciului vor fi afectate de restricții liniile de autobuze 30, M26 și Cora 1, în intervalul orar 19:30 – 23:00. Aceste linii vor circula pe traseu deviat pe străzile Uzinei Electrice, Aleea Stadionului, G. Coșbuc. Linia M26, la întoarcere din P-ta M.Viteazul, va circula pe str Regele Ferdinand, Memorandumului, Moților. Circulația tramvaielor liniilor 101 și 102 va fi permisă pe Splaiul Independenței.Pentru preluarea suporterilor la finalul meciului, pe Splaiul Independenței, în stația Cluj Arena, vor staționa autobuze pe linia 30 și tramvaie pe liniile 101 si 102.Pot fi utilizate și liniile de noapte 5N (P-ța Gării – Str. T.Vuia), 25N (Str. Bucium – Str. Unirii), 54N (Cart. Zorilor – Cart. Grigorescu), cu program până la ora 02:30.

Programul sferturilor de finală de la Euro U21

Sâmbătă 1 iulie

Sfert1: Georgia – locul 2 din Grupa C (Paiceadze Stadium – Tbilisi, 19:00)

Sfert3: Spania – locul 2 din Grupa D (Stadion Giuleşti – Bucureşti, 22:00)

Duminică 2 iulie

Sfert2: câştigătoarea Grupa C – Portugalia (Şenghelia Arena – Kutaisi, 19:00)

Sfert4: Franța – Ucraina (Cluj Arena – Cluj-Napoca, 22:00)

O semifinală va fi organizată la București, iar cealaltă în Georgia, la Batumi. Finala va reuni ultimele două echipe care rămân în competiție tot în Georgia, la Batumi, unde stadionul are capacitatea de 20.383 de locuri