Din oras

Fostul procuror Alexandru Lele, acum avocat, il reprezinta pe jurnalistul Liviu Alexa in procesul contra senatorului Alin Tise

Fostul procuror Alexandru Lele, acum avocat, il va reprezenta pe jurnalistul Liviu Alexa in procesul civil pe care acesta i-l va intenta senatorului Alin Tise pentru afirmatiile calomnioase facute la adresa lui. 

Liviu Alexa solicita in instanta daune morale de 50 000 de euro pentru afirmatiile facute de pedelistul Alin Paunel Tise, senator al Romaniei, care l-a facut pe Alexa „santajist” in mai multe randuri in cadrul unor comunicate semnate de politician.

 

„Nu l-am santajat cu nimic pe domnul Tise, dar am scris despre afacerile lui imobiliare. Si asta il deranjeaza enorm pe politicianul portocaliu, un sinecurist politic ce a fost bagat la inaintare de nasicul sau Emil Boc ba la prefectura, ba la U, ba la Consiliul Judetean. Orice ziarist l-a criticat pe Tise in orasul asta a fost facut santajist. Eu nu am de gand sa ma las calcat in picioare de domnul Alin Paunel Tise. O fi el senator, politician cu pile si relatii, dar asta nu inseamna ca isi permite sa scoata pe gurita aia unsuroasa orice fara sa isi asume si consecintele. Am vorbit cu Alex Lele si a fost de acord sa ma reprezinte, caci, spune el, domnul Tise a gresit facand aceste afirmatii tari, fara sustinere. Eu cer 50 000 de euro ca daune morale, sper ca instanta sa imi dea castig de cauza dar, oricat voi primi de la instanta ca daune morale, ii voi cheltui ca sa informez publicul clujean ca Alin Tise a reactionat isteric si ca a pierdut. Ca jurnalist, nu pot sa ma duc sa ma bat cu un senator al Romaniei ce are ca nas de cununie un fost premier al tarii si conexiuni in toate mediile. Dar pot sa imi apar numele in Justitie”, spune Liviu Alexa.

 

Alexandru Lele, fost procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, a dispus in 2001 arestarea lui Adrian Tărău, fiul prefectului Aurel Tarău, desemnat de PSD. Pe 2 aprilie 2002 Alexandru Lele a fost suspendat din funcție de ministrul Rodica Stănoiu. Tânărul procuror Cristian Panait, un doctorand al Rodicăi Stănoiu, care fusese trimis de la București pentru a conduce ancheta împotriva lui Lele la Oradea, a decis neînceperea urmăririi penale împotriva acestuia. Panait refuzase să înceapă urmărirea penală împotriva lui Lele, în ciuda declarațiilor procurorului general de la acea vreme, Joița Tănase. Șeful lui Panait, Ilie Picioruș, a dat dosarul altui procuror, care a decis începerea urmăririi penale împotriva lui Lele. Pe 10 aprilie 2002, afectat de disputele cu șefii săi, Cristian Panait s-a sinucis.

Pe 28 ianuarie 2008, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit nevinovăția procurorului Lele, Consiliul Superior al Magistraturii a decis repunerea lui în funcție.

La 28.12.2010, în Monitorul Oficial, a fost publicat Decretul prin care presedintele Traian Băsescu a semnat eliberarea sa din funcție, prin pensionare, iar, din 31.12.2010, Alexandru Lele activează astazi ca avocat.

foto: Clujust.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *