Justitie

Fostul ambasador al României în Polonia, clujeanul Gabriel Constantin Bârtaş, prins de polițiștii clujeni băut la volan

Gabriel Constantin Bârtaş, fostul ambasador al României în Polonia, a fost prins de polițiști, la volanul unei Dacii, în stare avansată de ebrietate. Probele de sânge recoltate de la acesta au indicat o alcoolemie de 1,35 g/l alcool pur în sânge. Fostul ambasador, revocat în 2008 de către președintele Băsescu, a fost trimis în judecată ieri, 8 iunie, fiind acuzat de săvârșirea infracțiunii prevăzută de articolul 336 din Noul Cod Penal: conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. 

 

„Sunt abilitat să vă comunic că în dosarul nr. 3250/P/2019 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, înregistrat la Judecătoria Cluj-Napoca sub numărul 11078/211/2021, s-a dispus trimiterea în judecată a unui inculpatului  pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută de art. 336 alin. (1) C.pen., reținându-se în fapt că  în data de 02.05.2019 în jurul orei 00:29, a condus autovehiculul marca Dacia cu nr. de înmatriculare CJ *** XHP pe strada Observatorului, din municipiul Cluj-Napoca, având la ora 01:07 o alcoolemie de 1,35 g/l alcool pur în sânge, iar la ora 02:07 o alcoolemie de 1,12 g/l alcool pur în sânge”, arată purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Cluj-Napoca, Ionel Ududec.

 

Ultima declarație de avere completată de Gabriel Constantin Bârtaș indica faptul că acesta era consiler în Ministerul Afacerilor Externe. De pe funcția de consiler în MAE, Bârtaș a încasat în 2015 peste 40.000 de dolari. Clujeanul și-a pierdut poziția de ambasador în 2008, când Traian Băsescu a semnat decretul de rechemare în țară pentru că i-au fost ascunse informații despre celebrul caz al românului Claudiu Crulic, care a murit într-un spital polonez, după ce a intrat în greva foamei, protestând față de arestarea sa de către autoritățile de la Varșovia. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *