In vizor

Focar de infectie la un parculet de joaca pentru copii, pe strada Tulcea

Un punct gospodaresc de colectare a gunoiului raspandeste mizerie si microbi  in parculetul de joaca de care este lipit. Locatarii se plang de mirosuri, de resturi care se imprastie printre leagane si tobogane, porumbei si caini vagabonzi. Toate astea duc la imbolnaviri dese de enterocolita in randul copilasilor care se joaca acolo. 

Situatia reclamata se petrece pe strada Tulcea, in zona numarului 16. Tomberoanele in cauza se afla intr-un adapost si deservesc blocurile de la numerele 20, 22 si 24, insa acesta nu e incuiat. Deseurile stau maldar peste ele si raspandesc un miros greu de suportat. Un stol de porumbei se hraneste din resturile care au “zburat” pe terenul de joaca.

“In spatele blocului exista un mic parculet de joaca. Toate bune si frumoase pana acum doar, ca la fix un metru se afla o ghena. Vin acolo caini care scot gunoaiele cautandu-si mancare, si, bineinteles, resturile ajung in parc sub nasul copiilor nostri care sufera foarte frecvent enterocolite”, s-a plans o localnica din zona care a dorit sa isi pastreze anonimatul. 

La toate acestea se adauga inca o problema. 

“O simpatica doamna vecina, mare iubitoare de porumbei, scotoceste cat e ziua de lunga in cos cautand paine pentru acestia. Locul lor de masa e fix in parcul copiilor. Mereu e mizerie acolo, mereu miroase insuportabil, iar vecina noastra se cearta ca la usa cortului cu oricine incearca sa ii spuna ca nu e normal ce face si ca ne imbolnavim cu totii de la mizeria provocata”, a adaugat ea.

S-a intamplat chiar si sa se arunce pe terenul de joaca niste pulpe de pui din tomberon.

Cetatenii care locuiesc acolo au sesizat de cateva ori Politia Comunitara, “dar nu s-a lasat cu urmari”. De asemenea, au depus solicitare la primarie pentru mutarea tomberonului. 

“In asemenea situatii, procedura cere ca cetatenii sa depuna o cerere la Directia Tehnica a Primariei Municipiului Cluj-Napoca. Locul de joaca se amplaseaza pe baza acceptului asociatiilor de proprietari. De obicei acestea solicita ca pe un anumit amplasament sa se faca loc de joaca. In principiu se pot muta la cerere. Se ia in considerare situatia de la fata locului, politia se prezinta la sesizari, daca se depoziteaza necorespunzator incercam sa vedem daca vina este a operatorului de salubritate si se este amendeaza, iar daca vina e a oamenilor, incercam sa ii identificam”, a precizat un reprezentant al Biroului Mass-Media al municipalitatii clujene. 

Un raspuns primit chiar astazi, dupa inceperea demersului Ziar de Cluj de a lamuri situatia, ii indeamna pe locatari sa stranga semnaturi pentru mutarea grupului gospodaresc si sa caute un loc in care acesta ar putea fi amplasat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *