Rautacisme

Florin Piersic: "Aurelia Cristea? CINE o mai fi si asta?" VIDEO de la spectacolul de prost gust – Maestrul, deputata si "crastavetele"

Aniversarea de anul acesta a maestrului Florin Piersic a fost un bun prilej pentru politicienii locali sa se dea in stamba si sa profite electoral de reputatia incredibila a actorului.

Pe de o parte, Emil Boc i-a facut cadou un foc de artificii, gest exagerat, cu iz comunist, care a costat ceva banisori din care puteau manca cateva sute de copii saraci. Adica, serios, spectacolul ar fi fost de ajuns, dar Boc a tinut mortis sa mai sparga niste bani publici.

Dar pe Boc il stim, e un populist sadea. Nu stiam, insa, ca Aurelia Cristea poate deveni penibila in mod strategic, fiindca, cu prilejul aniversarii, in momentul elogierii lui Piersic pe scena, Aurelia Cristea i-a facut cadou maestrului un cos cu castraveti pe care Piersic in mod si mai impardonabil l-a transformat in glume de prost gust cu vadite aluzii sexuale.

Mai mult, desi cadoul, total neinsprirat, era facut din inima, mucalitul actor a lovit in plex: „Aurelia Cristea? Cine mai e si asta?”

 

Aurelia, total neinspirata. Piersic, mitocan

 

Sarbatoare mare. Teatrul National. Florin Piersic. 80 de ani. Lume multa, buna, politicieni, prieteni ai actorului. Elogiile ari fi fost meritate pe deplin, daca nu s-ar fi transformat in osanale penibile pe care Piersic le-a rontait cu vanitate.

La butoane, seful Operei, Florin Esteban, care, la un moment dat, ii inmaneaza marelui actor o mapa cu mesaje de apreciere din partea unor terti. Piersic ia in mana o scrisoare si citeste:

“Un avion asteapta sa decoleze de 8 ore, dupa ce pilotul l-a sunat pe Florin piersic. La multi ani, Maestre, sa fii la fel de tanar, de vorbaret si de fericit in fiecare zi. Pentru ca noi te adoram! Cu admiratie, Aurelia Cristea…”, iar actorul se opreste, surprins, si scoate “crastavetele” pe gura: “Cine-o mai fi si asta?”

 

Maestrului nu ii place sa i se spuna ca e prea guraliv

 

Intrebarea actorului a picat cum nu se poate mai rau pentru biata Aurelia Cristea, celebra ca se baga in seama atunci cand nu trebuie, dar gestul deputatei este cu atat mai surprinzator cu cat nu a fost unul spontan, ci atent gandit de echipa sa de campanie.

In primul rand, cadoul, un cos cu zece-doisprezece castraveti si un Prosecco, este, ca idee, de o stupizenie imensa. Vrand sa fie diferita si inedita, Aurelia s-a lasat convinsa de consultantii sai, care i-au sugerat sa faca referire la o sceneta foarte veche a lui Piersic (si cam enervanta) chiar de la inceputurile carierei, in care Maestrul joaca rolul dublu al unui elev „emininke” si al magisterului sau.

Cine il cunoaste cu adevarat pe Piersic stie ca are un simt al ridicolului foarte puternic si ca nu orice fel de cadouri sau osanale ii produc o emotie pozitiva. Castravetii l-au enervat pe actor, care, actor experimentat, s-a repliat prin dezamagire si suparare, dar in mod total nepoliticos.

Dar, in loc sa “omoare” subiectul, Piersic s-a comportat badaraneste cu cadoul respectiv, transformand castravetii in instrumente pentru glume cu iz sexual. Si mai jenant, Piersic a aruncat efectiv cu castraveti in sala catre diversi amici, carora, cum ar veni, le lipsea castravetele sau il aveau prea mic.

A fost acolo un mix de penibil, la care au contribuit si Piersic si Aurelia Cristea, care i-a facut pe spectatori sa zambeasca fortat sau sa lase capul in jos de rusine. Iar cea mai mare palma a primit-o Aurelia de la Piersic in momentul in care acesta pur si simplu nu a stiut cine este ea, marea deputata, marea candidata la Primaria Cluj-Napoca.

O strategie mai corecta si mai eficienta de PR ar fi fost pentru Aurelia Cristea sa urce pur si simplu pe scena si sa-l imbratiseze pe Maestru fara sa spuna ca e deputat, fara sa scoata in evident acest lucru. Sa-l imbratiseze si sa plece, si ar fost tot o bagare in seama, dar una acceptabila si cu consecinte positive.

Nu-i mai putin adevarat ca Maestrul a reactionat urat la gestul ei, aruncand si acel “Dar cine este Aurelia Cristea asta?” si facand din castraveti niste “actori tabloizi”.

Sigur, Piersic n-avea cum sa stie ca notorietatea Aureliei Cristea, fost ministru si actual deputat, e sub 40%, ca n-are nici 18% in sondaje ca vot sau ca mimeaza campania electorala impotriva lui Boc. 

Dar asta nu scuza badarania lui Piersic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *