In vizor

Florestenii pagubiti de “reteaua teparilor imobiliari” ai lui Sorin Selesiu sunt disperati: nu au gasit solutie pentru a opri evacuarile

 

40 de familii de pe strada Muzeului Apei nr. 22-28 s-au reunit astazi intr-o sedinta pentru a decide cum sa procedeze ca sa scape de amenintarea evacuarii care ii paste din cauza celor trei proprietari ai terenului pe care se afla cele patru blocuri in care locuiesc. Intre ei se afla si Sorin Selesiu, patronul Michelangelo, unul din liderii din „Dosarul Carnii”. Intrunirea s-a lasat cu vociferari si discutii contradictorii, oamenii sunt foc si para pe cei trei afaceristi din cauza carora ar putea sa ajunga in strada.

Sedinta a avut loc astazi, de la ora 12, in fata unuia dintre blocurile in cauza. Necajiti, oamenii au venit cu mic cu mare, desi e weekend, cu copii si carucioare, doar-doar se va gasi o solutie pentru situatia in care se afla. 

“Atunci cand am cumparat, proprietarii erau Sorin Selesiu, Valentin Soneriu si Paul Benea, alaturi de sotiile lor. Stiam ca trebuia sa se faca intabularea de cativa ani, dar atunci nu am crezut ca asta va deveni o problema atat de mare. Partea de constructie a blocurilor a fost asigurata de CarmConstruct, firma lui Soneriu. Si-au luat toti trei credite ipotecand terenul de sub blocurile noastre si acum Selesiu are datorie la banca de 100.000 de euro, Soneriu de 200.000 de euro si Benea de 100.000 de euro”, a povestit unul dintre florestenii afectati.

Aflandu-se pe terenul ipotecat, blocurile ar putea fi evacuate in cazul in care datoriile celor trei nu vor fi platite. Situatia e cu atat mai dramatica, cu cat majoritatea apartamentelor au fost cumparate prin creditare, iar o parte din locatari si-au incheiat plata creditelor. 

„Banca ar vrea sa scoata la licitatie tot terenul, pentru ca lor nu le este rentabil sa ia fiecare apartament in parte. Asta am vrea si noi, sa platim integral restanta propietarului si sa ne recuperam apoi banii in instanta, ca sa nu ajungem la solutia extrema a evacuarii”, explicase o locatara acestor blocuri ieri, pentru Ziar de Cluj. 

Oamenii au propus diverse solutii, s-au lamentat impotriva milionarilor mafioti care acum i-au lasat de izbeliste cu datoriile lor, insa nu au ajuns la o concluzie comuna. 

„Acum Selesiu e in situatia asta delicata, am auzit ca are toate conturile poprite din cauza afacerii Michelangelo, insa de la ceilalti ne asteptam sa faca un pas, macar unul dintre ei sa isi plateasca datoria. Soneriu apare prin topuri Capital, se vorbeste ca e milionar in euro, pentru el ar fi floare la ureche sa rezolve situatia asta! Trebuie sa atacam pe nenorocitii astia care ne-au dus cu zaharelul atatia ani!”,a  spus un alt florestean. 

Selesiu, Soneriu si Benea nu au mai fost vazuti prin zona de prin 2006-2007, insa, acum, o parte din pagubitii afacerilor lor asteapta o replica din partea lor, „o minima implicare”. 

In cele din urma, concluzia sedintei a fost ca se mai asteapta vreo 3-4 zile pana cand avocatul contractat pentru a-i reprezenta in aceasta problema sa vina cu o solutie.

Dupa cum Ziar de Cluj a mai relatat, Sorin Selesiu este din Cluj, are 36 de ani si s-a aflat in mijlocul mai multor scandaluri imobiliare in ultimii ani. Locatarii a trei blocuri de pe strada Muzeul Apei din Floresti au facut, in 2008, mai multe reclamatii cu privire la calitatea proasta a blocurilor in care si-au cumparat apartamente, toate construite de Selesiu. Ei se confruntau in fiecare zi cu mucegaiul de pe pereti, iar in casa mirosul cauzat de namolul din beciuri era insuportabil, imediat dupa receptie. Selesiu nu a respectat termenul de predare al apartamentelor si nici nu le-a predat in conditii bune. In plus, Selesiu a mai ridicat inca o supramansarda pe bloc, fara a avea autorizatie de constructie de la Consiliul Local (CL) Floresti si fara a cere acordul locatarilor. In consecinta, Primaria Floresti a amendat investitorul cu 3.000 lei.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *