In vizor

Floreștenii cer redeschiderea străzii Răzoare

Locuitorii din Florești au făcut o petiție prin care solicită redeschiderea imediată a sensului unic pe strada Răzoare, pe sectorul cuprins între intersecția str. Valea Gârboului nr. 1 și până la str. Răzoare nr. 199, pentru trafic din ambele sensuri.

Primăria Florești a instituit sensul unic pe strada Răzoare anul trecut în octombrie cu scopul de a introduce transportul în comun, proiect care nu s-a materializat nici până azi,

„Se instituie sens unic pe strada Răzoare, pe sectorul cuprins între intersecția str. Valea Gârboului nr. 1 și până la str. Răzoare nr. 199. Măsura este parte din proiectul privind adaptarea infrastructurii rutiere la condițiile cerute pentru a face posibilă introducerea noii linii de transport în comun care va deservi această zonă”, anunța Primăria Florești în 2022.

Sătui să aștepte un autobuz care nu mai vine, floreștenii cer să se revină la circulația pe ambele sensuri pentru a mai reduce din aglomerație.

„Acest proiect a dus direct la scăderea calității vieții pentru mulți floreșteni. Neavând transport în comun în aceasta zonă cetățenii sunt obligați să stea în coloană de mașini sau să se deplaseze pe jos, pe un drum fara trotuar, străbătut dimineața și seara, de mii de mașini pe oră. Un an mai târziu, Primăria nu are o soluție de transport în comun pentru această zonă. Noi credem ca Primăria Florești trebuie să desființeze acest sens unic, cel puțin pană la momentul în care zona e deservită de transport în comun”, transmit inițiatorii petiției.

Primăria comunei Florești a anunțat la începutul anului că intenționează se demareze un proiect de modernizare a centurii de Sud, urmând să fie făcute exproprierile necesare pentru a realiza un drum cu 2 benzi pe sens, trotuare, banda dedicată autobuzelor și bicicletelor. Implementarea unui astfel de proiect durează însă, iar până atunci primăria Florești trebuie să adopte orice măsură care vine în sprijinul celor care sunt blocați zilnic în trafic.