In vizor

Florestean, catre primarul Horia Sulea: ”De 4 ani traim in mizerie. Ne obligati sa traim murdari”

Haosul urbanistic din comuna Floresti continua si in anul de gratie 2016. Dezvoltatorii imobiliari depoziteaza dupa bunul plac molozul rezultat din constructii, pe spatiile verzi sau printre blocurile noi ridicate, creand astfel un peisaj dezolant, asemanator celui de la Cernobil. Angajatii Politiei Locale se plimba cu masinile din dotare pe strazile din sat fara a observa muntii de gunoi in timp ce locuitorii sunt nevoiti sa suporte nesimtirea constructorilor. 

Tot mai multi locuitori ai comunei Floresti se adreseaza administratiei ignorante fata de problema depozitarilor ilegale de gunoi si moloz prin intermediul retelelor de socializare. Cetatenii nemultumiti de modul in care Politia Locala isi face datoria in a identifica si sanctiona responsabilii pentru mizeriile din jurul noilor ansambluri rezidentiale aflate in constructie nu se mai obsesc sa trimita sesizari la Primarie, ci posteaza doar pe internet imagini care dovedesc faptul ca Florestiul a ajuns bataia de joc a samsarilor imobiliari.  Astfel, pot fi cu usurinta observate de catre intreg mamapondul modul in care dezvoltatorii imobiliari considera ca trebuie sa respecte autorizatiile de constuctii. Daca s-ar crea un album foto cu ceea ce vad locuitorii atunci cand deschid fereastra, Florestiul ar putea fi considerat o periferie rau famata a marilor metropole europene, sau, mai rau, Cernobilul dupa explozia reactorului nuclear.  

Terenul fostului poligon militar din Floresti a deveni groapa de gunoi pentru depozitarea molozului rezultat din constructii. Spatiul verde, pe care multi locuitori il foloseau pana nu demult ca loc de joaca pentru copii sau recreere, s-a transformat intr-un munte de caramida, var si ciment.

“Gramada cere varf! Alti tarani care au impresia ca spatiul verde (care a mai ramas) este groapa de gunoi. Sa va fie rusine!” , a remarcat Octavian Chis pe grupul Traiesc in Floresti.

Un exemplu de proasta gestiune a resturilor rezultate de pe santierele din Floresti si o bataie de joc la adresa cetatenilor din partea constructorilor poate fi intalnit si pe strada Cetatii. Aici, in fata imobilului cu numarul 332 se poate observa cum, la nici o luna de la finalizarea constructiei, au si aparut modificari ale fatadei blocului, iar molozul a ramas pe spatiul verde din vecinatate.

“Pe strada Cetatii la numarul 332. De cateva luni s-au mutat cetateni care-si finiseaza de zor apartamentele. Gramada a tot crescut. Acum s-au uscat cartoanele, foliile, rigipsu’, pampersu’, sticlele, gunoiul menajer. Azi bate vantul si invata sa zboare. Toate. „Cinste” locatarilor, „laude” si „multumiri” constructorului!”, a criticat Razvan Urdoarea.

Florestenii il invita pe primarul Horia Sulea sa mai iasa din biroul sau comod si sa vada care este realitatea din teren. Multi dintre locuitorii comunei ii cer primarului in mod constant ca primaria sa amplaseze cosuri de gunoi in statiile de autobuze si pe stalpi pe mai multe strazi, astfel incat cetatenii sa nu mai fie nevoiti sa arunce pe jos sau sa le duca pana acasa in buzunar. 

“Il rog pe domnul primar sa faca o vizita pe strada Florilor, sa ne explice de ce se zgarceste sa puna doua, trei cosuri de gunoi, ca oamenii ce coboara din autobuz sa arunce in cos mizeria, nu pe jos. NE OBLIGATI SA FIM MURDARI, TREI COSURI DE GUNOI E MULT? Nu mai vorbesc de vizavi de ferma de pui, la fel, ar fi destule trei cosuri, ar fi curatenie, cel putin s-ar pastra, dar ma obliga in continuare sa arunc pe jos!!! Rusine, ca de 4 ani traim in mizerie si nu sunteti in stare sa oferiti conditii civilizat-umane”, a afirmat Rares Rus.


Reprezentantii Politiei Locale nu au putut fi contactati pentru a ne informa cate actiuni  de depistare a depozitarilor ilegale de deseuri au iregistrat si nici daca responsabilii de la urbanism urmaresc cu atentie modul in care se desfasoara activitatea pe santierele florestene. Potrivit administratiei comunei Floresti, pe parcursul anului trecut au fost acordate amenzi in valoare de peste 60.000 de lei pentru depozitari ilegale de gunoi. O parte dintre amenzi nu au fost incasate din cauza ca cei sanctionati nu au venituri. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *