Sex

Fiziologia placerii erotice

Ca sa fie asa cum il visezi, si nu cum iti cade in carti, inca putina fiziologia de buzunar nu-ti strica. Ba, dimpotriva, te poate face atat de fericit! Daca tii minte ceea ce urmeaza, vei intelege si mai bine rostul exercitiilor recomandate de terapeuti. Si vei simti efectele lor. Si aceste efecte le vei putea cuantifica. Pentru ca vor exista zile si nopti de iubire, de placere, de bucurie, de armonie, de pasiune, de vis. Totul se petrece cam asa…

 

Sistemul nervos vegetativ (SNV)

Nu sistemul nervos central (SNC), despre care toata lumea stie si vorbeste si-si da cu parerea, este esential pentru viata erotica, ci sistemul nervos vegetativ. Pentru ca placerea  cea mai profunda, care ne apropie de extaz, care ne face uneori sa ne dorim o viata nesfarsita, este logodita cu relaxarea. Or, daca stii cateva lucruri despre sistemul cu pricina…. esti, cu adevarat, intr-o poveste care miroase a mere culese de ingeri.

 

Deci exista unele functii ale organismului care sunt reglate de SNV. De pilda, activitatea cardiaca sau digestiva. SNV are doua componente gemene, total diferite, antagonice si independente:

 

1.    Sistemul nervos simpatic

Exact, asa ii spune! Este cel care intra in actiune cand un pericol serios bate in geamul fiintei. Si iti mobilizeaza energia in forme extreme: te pune ori sa lupti, ori sa fugi. Gandeste-te la retragerile “glorioase” ale barbatilor din fata femeilor. Cand dau explicatii sau nu le mai dau si… gonesc ca disperatii catre alte fapte memorabile!

 

De fapt, nici femeile nu sunt lipsite de astfel de reactii. Oricum, cand esti pus pe lupta sau pe fuga, cu tine se intampla ceva semnificativ: iti creste tensiunea, ti se accelereaza respiratia, inima iti bate de crezi ca a luat-o la galop, iar pupilele…  daca cineva te-ar fotografia sau te-ar filma, nu ti-ar veni sa crezi cum arati!

 

Dar ceea ce e adevarat, catastrofal este ca sangele, instantaneu. Se scurge catre extreme. Mai bine spus in membre, incalzindu-le. Teama si chiar anxietatea (teama fara un obiect precis) iti alunga sangele din centrul organismului. Iar cand doresti sa faci dragoste, oare mai importante sunt mainile si picioarele sau structurile anatomice reproductive (organele genitale)?

 

Stii care este partea cea mai trista a problemei, analizata si explicata de specialisti? Ca, din cauza vietii stresante, sistemul nervos simpatic actioneaza ca la balamuc si cand ti-e lumea mai draga, nu numai cand apare un pericol real, ci si cand vorbesti in fata a sute de persoane, cand dormi, cand faci dragoste…

 

2.    Sistemul nervos parasimpatic

Cealalta geamana, pe nume sistemul nervos parasimpatic, raspunde de functia de conservare a energiei organismului. Ea incetineste ritmurile de functionare ale organismului. De exemplu, pe durata digestiei. Cand geamana este cu tine si te iubeste, te simti o persoana adanc relaxata si chiar fericita.

 

Cu ajutorul celeilalte

Dupa cum se vede, o geamana se misca incredibil de repede, iar cealalta e ca o apa linistita. Fiind gemene, ele se simt una pe cealalta si, stiind acest lucru, o sa-ti vina mai usor s-o imblanzesti pe geamana pusa mai tot timpul pe cautat nod in papura cu ajutorul celeilalte. Iata pentru asta vei folosi tot felul de exercitii insusite. Si vei mai invata.

 

A face dragoste aproape perfect inseamna nu numai sa ai cunostinte, sa visezi figuri sau pozitii sexuale, sa-ti imaginezi locuri indepartate numai bune ca sa te simti ca in paradis, ci sa cunosti tehnici de meditatie, exercitii de relaxare. Pentru a fi fericit si a te simti in palmele Lui.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *