In vizor

Fiul fostului primar din Teaca, un nou contract de peste 3 milioane de lei cu Primăria lui Boc pentru demolarea construcțiilor ilegale

Scris de 215

Primăria a atribuit un contract de peste 3 milioane de lei unei firme pentru lucrări de desființare a construcțiilor nelegale, spre exemplu, garajele pe care s-a apucat administrația locală de la o vreme încoace să le demoleze, spre disperarea clujenilor. Recent, judecătoarea Daria Lupea îi bătea obrazul de primar lui Emil Boc pentru modul în care acesta înțelege să distrugă proprietatea privată, neavând astfel nici un fel de noțiuni juridice a modului în care Constituția protejează proprietatea privată. 

CITEȘTE ȘI: Emil Boc face un abuz de autoritate de la înălțimea celor 16 ani de domnie în Primărie. Vezi cum îi dă peste mânuțe judecătoarea Daria Lupea

Primăria a lansat un anunț de participare la licitația deschisă pentru semnarea unui acord-cadru având ca obiect „Execuția lucrărilor de desființare a construcțiilor executate nelegal de catre persoane fizice/juridice pe domeniul privat al acestora” în valoare de 3,1 milioane de lei. 

În urma licitației, ofertantul câștigător a fost desemnat SMZ IMPEX.

Descrierea contractului: 

ACORD-CADRU AVAND CA OBIECT “EXECUTIA LUCRARILOR DE DESFIINTARE A CONSTRUCTIILOR EXECUTATE NELEGAL DE CATRE PERSOANE FIZICE/ JURIDICE PE DOMENIUL PRIVAT AL ACESTORA.

Acordul-cadru se incheie pentru o durată de 24 de luni, adică 2 ani de zile. 

Valoarea estimată a acordului cadru este de 3.137.651,78 lei fara TVA. 

Valoarea totala a achizitiei (fara TVA)

Oferta cea mai scazuta: 3111531.83 lei.

Cea mai ridicata ofertă: 3111531.83 lei luata in considerare. 

Achizitia NU se referă la un proiect si/sau program finantat din fonduri ale Uniunii Europene, costurile acestui contract pentru demolarea construcțiilor nelegale proprietate privată fiind suportate din fondurile bugetare. 

Achizitia acestor servicii a implicat incheierea unui acord-cadru.

Recent, Primăria cluj-Napoca a atribuit contractul ofertantului câtigător SMZ IMPEX. 

Valoarea contractului este de 3,1 milioane de lei, adică peste 640.000 de euro.

Firma SMZ IMPEX SRL, din mun. Cluj-Napoca, a fost înființată în 2007, avându-i ca administratori pe Zaig Eckehardt și Moldovan Petre Severus.

Obiectul de activitate al firmei presupune intermedieri in comertul cu masini, echipamente industriale, nave si avioane.

Potrivti listafirme.ro, aceasta clasa include agenti implicati in vanzarea de:

-masini, inclusiv masini de birou si computere, echipamente industriale, nave si avioane.

Cu o cifră de afaceri de 2.193.427 euro în 2019, SMZ Impex a obținut un profit net de 188.332 euro. 

În 2018, profitul firmei a fost de 68.674 euro la o cifră de afaceri de 1.445.111 euro. 

Firma clujeană SMZ IMPEX S.R.L. s-a ocupat și de demolarea construcțiilor care se aflau pe terenul fostei unități militare din Florești, locul unde ar trebui să fie realizat Spitalul Regional de Urgență Cluj. 

SMZ IMPEX SRL este patronată și administrată de Moldovan Petre Severus și Zaig Eckehardt, cel din urmă fiind fiul fostului primar din Teaca (Bistrița-Năsăud), unde familia deține și casa de vinuri Zaig, precum și o suprafață de cca 13 ha de viță de vie. 

Firma s-a ocupat și de demolarea fabricii de bere Ursus din Cluj Napoca, iar cei doi parteneri de afaceri au demolat și stadionul Ion Moina, locul unde este construit stadionul Cluj Arena.

„Sunt 182 de garaje în cartierul Între Lacuri, 616 în Mănăștur.

Proprietarii vor avea timp până în luna martie 2021 să demoleze garajele.

Este un timp rezonabil pentru ca oamenii să găsească soluții.

Cine nu demolează pe cheltuiala proprie, demolează Primăria, dar oamenii vor suporta cheltuielile.

Proprietarii nu vor avea drept la loc de parcare dacă nu le demolează singuri”, a declarat Emil Boc cu prilejul preluării noului mandat de primar. 

Primarul Emil Boc a anunțat în ziua depunerii jurământului pentru noul mandat că a semnat somațiile pentru demolarea a 182 de garaje din cartierul Între Lacuri (străzile Tulcea, Mureșului, Nirajului, Aurel Vlaicu) și a altor 616 garaje din Mănăștur. 

 

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 12 hours FOTOGRAFILA
  Oare Urbanistul de Cumetrie știe ce scrie pe autorizația construcției din fotografie? Sau a semnat ca “primarul Boc” pentru un amic imobiliar?
 • Acum 16 hours In vizor
  Emil Boc, invitație specială de participare la KHETANE din partea cetățenilor Clujului
 • Acum 17 hours In vizor
  AM TRĂIT S-O VEDEM ŞI PE ASTA: Viktor Orban, citat de CNCD după discursul de la Băile Tușnad
 • Acum 17 hours In vizor
  Inspectorul Şef al ISJ Cluj şi-a dat un comunicat prin ISJ Cluj care să-i justifice plimbărica pe bani publici în Tenerife: “E responsabilă cu evaluarea activităților derivate din această Mobilitate Erasmus+”
 • Acum 18 hours Jos palaria
  Înepe Khetane #Comunități_Împreună! Clujenii sunt aşteptaţi, cu mare drag, la festival!
 • Acum 18 hours Din oras
  L-AŢI VĂZUT, SUNAŢI LA 112: Bărbat căutat pentru înşelăciuni prin metoda “Accidentul”
 • Acum 19 hours De cartier
  Amicul Emil “OSĂ” Boc, i-a “aranjat” şi pe colegii de la UDMR cu locaţia tradiţională a Zilelor Maghiare care “OSĂ” se desfăşoare în alte locaţii
 • Acum 19 hours In vizor
  ÎNVĂŢĂMÂNTUL “GRATUIT DIN ROMÂNIA: Peste 7.400 de profesori au raportat la ANAF veniturile obţinute din meditaţii, dintre care peste 1.400 doar la Cluj
 • Acum 19 hours Rautacisme
  După ce le-a cânta UNTOLD sub geam, acum le cântă RADP, deşi legea este foarte clară în ceea ce priveşte “orele de linişte”. Dar nu şi pentru Emil “OSĂ” Boc
 • Acum 20 hours Afacerea zilei
  AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ: Cât a câștigat Romgaz de pe urma scumpirii gazelor
 • Acum 20 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: Domnule Ciucă, Domnule Ciolacu, Domnule Câciu, nu mai dați ajutor de stat „la grămadă”
 • Acum 20 hours Din oras
  EMIL BOC CEL DUR ŞI DREPT (când nu e cazul). Deşi INS a anunţat de o săptămână că nu vor mai fi amendaţi românii care nu s-au recenzat, “din cauze obiective sau subiective”, acesta s-a hărnicit să-i amendeze pe clujeni
 • Acum 21 hours Politica
  N-AVEAŢI DE LUCRU? VĂ DĂ GUVERNAREA BIROCRAŢIE LA TOT CARTIERUL: Noi obligaţii pentru munca part-time: Angajaţii depun declaraţii în fiecare lună
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE