In vizor

Firma edilului din Baciu a pus prize la primarie pe vremea cand era consilier local

Florin Muresan, primarul comunei Baciu, un obisnuit al falsurilor in declaratii oficiale, a fost ales drept sef al comunei dupa ce s-a aflat in conflict de interese in perioada in care a exercitat functia de consilier local. Pe atunci, pentru ca se afla intr-o „urgenta”,  firma lui Muresan a dotat primaria din comuna cu prize.

Desi se jura ca SC Rommedia SRL, firma al carei asociat unic este, n-a avut niciun fel de legatura cu primaria de la care si-a luat salariul in ultimii ani, Ziar de Cluj a descoperit ca primarul comunei Baciu a incasat, numai in 2010, peste 2.000 de lei de la institutie.

“Nu am prestat absolut niciun serviciu pentru primarie”, spunea ieri Muresan. Azi, cu declaratia de avere in fata – completata de mana lui in 2011 – primarul se fastaceste. “E indemnizatia de consilier. Nu stiu, trebuie sa mai verific”, pentru ca, in final, sa revina: “A fost o urgenta! Stiti si dumneavoastra cum e cu urgentele, trebuie rezolvate rapid. Au fost ceva probleme cu prizele”, explica acesta.

Prize care au usurat Consiliul Local Baciu de 20.034 de lei, bani care au intrat direct in buzunarul lui Muresan, pe  atunci consilier local in comuna.

Legea nr.393/2004 spune ca exista un conflict de interese, daca alesii locali au un interes personal intr-o anumita problema, daca au posibilitatea sa anticipeze ca o decizie a autoritatii publice din care fac parte ar putea prezenta un beneficiu sau un dezavantaj pentru sine sau pentru o societate comerciala la care detin calitatea de asociat unic, functia de administrator sau de la care obtin venituri.

Muresan se incapataneaza sa incalce legea si in prezent. Desi functia de primar il obliga sa-si faca publica averea atat pe site-ul institutiei pe care o conduce, cat si pe cel al Agentiei Nationale de Integritate, primarului nu-i pasa. Ultima sa declaratie de avere publica dateaza din 2012.

Cu toate acestea, la cererea Ziar de Cluj, edilul ne-a trimis declaratia sa de avere actualizata. Aici, surpriza: in momentul de fata, Muresan isi construieste o casa pe o suprafata de peste 200 de metri patrati, anul trecut si-a cumparat o masina noua  si a castigat 74.500 de lei si 4.800 de euro din diferitele functii pe care le detine. Numai de la Rommedia Exim SRL a castigat peste 55.000 de lei si aproape 5.000 de euro. Mai mult, sotia sa – consilier local al comunei – a castigat 19.000 de lei in 2012.

SC Rommedia SRL, firma ce executa lucrari de instalatii electrice, a avut anul trecut o cifra de afaceri de 617.644 de lei si un profit de peste 7.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *