Din oras

Firma care are lantul Magnolia va spitaliza plantele Primariei

SC Comgaby Moln SRL, societatea care detine lantul de florarii Magnolia, este cea care va uda timp de un an plantele de interior ale Primariei Cluj-Napoca. Valoarea contractului este de 5.400 de lei, exact cat a estimat Primaria, la cea de-a doua strigare.

In prima faza municipalitatea oferea 1.000 de euro pe an pentru ca plantele din interiorul institutiei sa fie udate, curatate si tratate, iar la nevoie chiar si “spitalizate”. Pentru ca a primit doar o oferta, si aceea neconforma, municipalitatea a scos din nou la mezat intretinerea plantelor. Mai mult, a marit valoarea estimata a contractului de la 4.600 de lei la 5.400 de lei, adica 1.200 de euro.

A avut o singura oferta, de la Comgaby Moln SRL, firma care detine celebrul lant de florarii – Magnolia. Sursele Ziar de Cluj spun ca aceeasi societate a mai avut contracte cu municipalitatea pentru intretinerea plantelor. Administrator si asociat unic este Alexandru Gabriel Molnar, iar sediul societatii este in Susenii Bargaului, in judetul Bistrita-Nasaud. Societatea a fost infiintata in 1997 si are ca obiect de activitate “comert cu amanuntul al florilor, plantelor si semintelor, comert cu amanuntul al animalelor de companie si a hranei pentru acestea, in magazine specializate”. In 2012 societatea a avut 60 de angajati, o cifra de afaceri de peste 10 milioane de lei si un profit de aproape 170.000 de lei.

Cele 50 de plante de pe lista, din sediul Primariei de pe Motilor si cel din Piata Unirii vor fi, potrivit caietului de sarcini, udate, pulverizate, fertilizate, tratate, mutate, transvazate, sapate si chiar spitalizate. Printre speciile de plante vizate se numara: dracena, cicas, ficus, hibiscus, plante curgatoare – deloc neobisnuite in orice apartament de rand.

Serviciul de mentenanta se va presta de patru ori pe luna, iar in cazul imbolnavirii plantelor, acestea vor fi inlocuite pe cheltuiala prestatorului.
Pe de alta parte, in Consiliul Judetean, unde exista la fel de multe plante de interior, achizitionate tot din bani publici, ingrijirea florilor se face de catre femeile de serviciu si de catre functionari, fara un contract separat pentru asta.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *