Sex

Finantele in relatia non-maritala

Nu degeaba se spune ca dragostea este oarba. Este si oarba si nesocotita. Atunci cand suntem indragostiti si totul pluteste intr-o mare de sirop dulce si roz, viata impreuna poate parea raiul pe pamant. Nici nu va trece prin cap sa abordati subiecte noroioase, precum banii, viitorul financiar al cuplului sau altele de acest gen. Tocmai de aceea, s-ar putea sa luati decizii pe care sa le regretati mai tarziu.

 

Oricat ati fi de indragostit, ganditi-va ca norisorii aceia rozalii de fericire nu vor pluti la nesfarsit deasupra capului dvs. Exista cateva lucruri de baza pe care, indifferent cine ati fi si indiferent de circumstante, nu ar trebui sa le faceti NICIODATA intr-o relatie non-maritala sau de concubinaj. La straini, este la moda, tocmai pentru a evita orice neplaceri si complicatii, sa traiasca impreuna si sa-si faca un acord scris de coabitare, moda care la noi este abia la inceput.

 

Va propunem urmatoarea lista de patru NICIODATA pe care o puteti pune in aplicare si fara acordul partenerului dvs.

 

1. Niciodata nu contribuiti cu bani la o achizitie majora, cum ar fi o casa sau o masina, care va fi trecuta numai pe numele partenerului dvs. Daca dvs. si partenerul dvs. cadeti de acord ca acel bun va apartine amandurora, atunci, ar trebui sa fie trecut pe numele amandurora. Familiarizati-va cu diferite moduri in care poate fi detinut titlul de proprietate asupra unui bun: de exemplu, daca respectivul obiect este trecut pe numele amandurora, acesta va apartine in procent de 100 % partenerului care supravietuieste in caz ca unul decedeaza, sau poate ca respectivul bun sa ramana si dupa deces in proprietatea aceluia. Daca aveti datorii si aveti probleme sa va treceti numele pe actul de proprietate, exista solutii si pentru aceasta varianta.

 

2. Niciodata nu deveniti atat de dependent din punct de vedere financiar de partenerul dvs. incat o posibila despartire sau, Doamne fereste, moartea partenerului sa va devasteze financiar. De exemplu, daca partenerul dvs. va incurajeaza sa va dati demisia din actuala dvs. slujba, promitandu-va ca va avea el (mai rar ea) grija mereu de dvs., nu il / o ascultati pana nu aveti aceea promisiune in scris.

 

3. Niciodata nu va lasati partenerul sa se intrebe despre asteptarile si intentiile dvs. Chiar daca partenerul dvs. nu va vrea sa semneze o intelegere scrisa, puteti, cel putin, redacta partea dvs. de intelegere si trimiteti-o unui avocat sau unei terte persoane in care aveti incredere. Comportamentul dvs. nu trebuie sa fie nicodata ambiguu. Iata cateva exemple: * Daca daruiti partenerului dvs. bani sub forma de cadou, aveti grija sa se inteleaga clar acest lucru, ca sa nu se creada ca platiti banii dintr-o obligatie de a va sprijini financiar partenerul. La fel, daca este vorba doar de un imprumut, specificati asta. * Nu faceti referire la partenerul dvs. drept “sot” sau “sotie”. Chiar daca traiti impreuna, nu aveti acelasi nume si nu sunteti legati prin nici un document oficial, decat daca dvs. si partenerul dvs. nu ati hotarat, de comun acord, sa aveti topate drepturile si obligatiile unui cuplu casatorit.

 

4. Niciodata nu pune banii intr-un cont comun, de dragul “confortului” sau pentru “a cimenta relatia”. Evitati proprietatea comuna, decat daca nu vreti in mod expres ca toate bunurile dvs. sa fie detinute in proprietate comuna (sau daca nu aveti un acord scris care specifica foarte clar ce bunuri detinute in devalmasie si ce bunuri sunt detinute separat). Intr-un eventual proces, conturile comune si orice alta forma de proprietate comuna pot fi dovezi puternice ale unei intelegeri tacite potrivit careia “ce este al meu e si al tau”.

 

Evitati aceste NICIODATA si astfel veti reusi probabil sa evitati  multe suferinte si inconveniente in cuplu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *