Din oras

Filme porno în timpul orelor online de la un liceu clujean

Mai mulți părinți clujeni sunt revoltați de faptul că orele online ale copiilor, elevi la Liceul de Arte Plastice Romul Ladea, sunt întrerupte de diverși indivizi care transmit link-uri spre filmulțe pentru adulți. Părinții au anunțat că vor depune plângere la DIICOT.

Mama unei eleve susține că această situație durează încă de la începutul anului școlar, dar până acum nu a fost găsită o soluție pentru a stopa aceste întreruperi ale orelor online.

„Sunt mama unuia din elevii implicaţi în incidentul de ieri. Fiica mea este elevă în clasa a Vll A la liceul de arte plastice Romulus Ladea. Încă de la începutul anului şcolar 2020 – 2021 ne-am confruntat cu aceşti indivizi care intrau pe platforma adservio în timpul orelor şi deranjau punând muzică, înjurând etc. S-au făcut demersuri pentru soluţionarea problemei iniţial în cadrul şcolii după care am început să depunem plângeri şi la poliţie. În luna noiembrie a fost deschisă ancheta în cadrul Diicot”, a spus ea, potrivit unei mămici. 

Femeia anunță că părinții vor face plângeri la DIICOT pentru a nu exista riscul ca astfel de filmulețe să ajungă la copii cu vârste mai mici.

„Vineri, 19.03.2021 între orele 8.30 – 10.00, ne vom întâlni cât mai mulţi părinţi în faţă liceului Romulus Ladea să semnăm o plângere comună după care plecăm înspre Diicot să depunem şi plângeri personale. Astăzi au intrat iar la oră şi au lăsat un link /invitaţie. Fiecare parte implicată face tot posibilul să rezolve problema cât mai repede. Eu, ca părinte, îmi doresc ca acest lucru să nu se mai întâmple nici unui copil. Elevii implicaţi au vârste cuprinse între 13 şi 15 ani. Fiica mea are 15 ani deci am reuşit să-i explic situaţia într-un mod destul de matur. Ideea este că se poate întâmpla acelaşi lucru unei clase mai mici în viitor”, a mai transmis mămica.

UPDATE:
 

La data de 17  martie a.c., polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Cluj-Napoca au fost sesizați, în scris, de către reprezentanții unui liceu din municipiul Cluj-Napoca cu privire la faptul că pe durata orelor online mai multe persoane intră pe platformă, fără a avea acest drept.

Cele sezizate fac obiectul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvâșirii infracțiunii de acces ilegal la un sistem informatic, cercetările fiind continuate de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Cluj sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *