Rautacisme

Fiindcă străzile Clujului se transformă în iazuri când plouă, un clujean i-a sugerat primarului Boc să le populeze cu carași, pentru a ne asigura măcar necesarul de hrană

După ploile de primăvară, care au transformat temporar Clujul într-o mică Veneție, un clujean i-a sugerat astăzi primarului Emil Boc să populeze străzile orașului cu carași, pe modelul lacurilor din Gheorgheni. Prin această inițiativă, cu o investiție minimă, am asigura necesarul de hrană al clujenilor, în aceste vremuri tulburi, inflaționiste.

„Domnul primar s-a gândit cumva să populeze cu crapi și carași străzile Clujului, pe modelul locurilor din Gheorgheni?

Nu de alta, dar străzile Clujului se transformă în iazuri unde rămân mașini blocate pe timp de ploaie.

Ar fi o idee să populăm străzile cu carași pentru a ne asigura necesarul de hrană, cu atât mai mult cu cât domnul primar mănâncă doar carne de pește”, a scris Gabriel Bonta în secțiunea de comentarii a emisiunii radiofonice transmise pe Facebook, la care participa astăzi primarul, ca în fiecare zi de joi.

Se pare că acest comentator a rămas impresionat de acțiunea-pilot a municipalității, de populare cu carași a lacurilor din Gheorgheni, dorind-o extinsă la nivelul întregului oraș care, la urma urmei, oricum oferă „cea mai bună calitate a vieții” nu doar pentru oameni, ci și pentru pești, rațe și broaște.

„Cluj-Napoca: Două lacuri din cartierul Gheorgheni au fost astăzi populate cu pești

O nouă acțiune de populare cu pești a lacurilor I și III din cartierul Gheorgheni a fost desfășurată astăzi de către Asociația Județeană a Pescarilor Sportivi și R.A.D.P., în parteneriat cu Primăria municipiului Cluj-Napoca.

Astfel, aproximativ 1500 kg de pește din specia caras – provenit de la ferma piscicolă Delta Plus-Daia Română, din județul Alba – au fost utilizate pentru popularea celor două lacuri, în vederea îmbunătățirii condițiilor de pescuit și agrement.

Pescuitul pe lacurile I și III din Gheorgheni poate fi realizat numai de către persoanele care dețin permis de pescuit”, a anunțat Emil Boc, pe pagina sa de Facebook, în data de 13 aprilie.

Din câte se pare, modelul lacurilor din Gheorgheni a fost adoptat deja, încă de acum 2 zile, pe străzile orașului începând să apară însă nu carași, ci delfini, după cum a semnalat Cătălin Roman în grupul de Facebook Clujul Civic:

„Astăzi în frumosul nostru oraș am primit vizita lui Flipper. Era cu un prieten. Inițial a dorit să meargă în #Barcelona și #München, dar neavând acces prin centrul orașului s-au gândit sa vină în Cluj Napoca, mai ales după ultimele declarații ale primarului #Boc, care a zis ca nu este nici o diferență între orașe.

Flipper a zis că orașul Cluj se aseamănă mai mult cu Veneția, decât cu Barcelona sau München.

Ne-a promis Boc în 2011 că o sa facă Someș Navigabil?

Uite ca a făcut Clujul Navigabil

#ClujulNavigabil

#Clujeneția”

Să sperăm că delfinii ajunși la Cluj nu au eșuat din Marea Neagră, unde presa centrală a semnalat că Rusia ar trimite la război mamifere marine antrenate pentru luptă. Nu de alta, dar se știe că noi la Cluj suntem pacifiști, luptându-ne zilnic cu vecinii doar pentru locurile de parcare.