In vizor

Fieful pedeliștilor: nu numai Boc și Apostu, ci și Călian și Buda au proprietăți în Câmpenești

Câmpenești este, administrativ, un sat din comuna Apahida, județul Cluj. Asta, în teorie. În practică, e un cartier rezidențial de vile al Clujului, un loc unde oamenii cu bani și-au construit case mari și frumoase, pe malul lacului sau în zone pline de verdeață.

În Câmpenești ajungi, pornind din Cluj-Napoca cu mașina, în 15-20 de minute, pe centura de pe Bulevardul Muncii sau traversând Apahida. Nu este, așadar, un sat de vacanță sau un sat bătrânesc, ci o zonă preponderent rezidențială, de case și de vile construite majoritar după anul 2000. Adică, în limbaj imobiliar, de vile noi.

Prin apropierea de Cluj-Napoca, prin cadrul natural deosebit, Câmpeneștiul e o zonă în care locuitorii beneficiază de „calitatea vieții” pe care proprietarii din Cluj-Napoca nu o au, în municipiul de 5 stele căzătoare nemaiputând vorbi de mult de „calitatea vieții”, ci de o viață plină de poluare, sufocată de trafic, de gunoi ș.a.m.d.

Citiți și:

VIDEO – Cum arată Câmpeneștiul, satul de vile mamut unde primarul Clujului, Emil Boc, și-a cumpărat „casă de vacanță” de 103 mp, cu teren de 1 183 mp

Oamenii politici clujeni din vechiul PDL (noul PNL) au apreciat calitățile satului – cartier rezidențial de vile al Clujului.

Primarul Emil Boc și-a cumpărat anul acesta casă în satul Câmpenești. Potrivit declarației sale de avere, completată în 5 mai 2021, Emil Boc a cumpărat în Câmpenești, împreună cu soția, Oana, o „casă de vacanță” cu o suprafață de 103 mp și un teren generos („teren, curți construcții, aferent casei de vacanță”) de 1 183 mp.

Sorin Apostu, fosta mână dreaptă a lui Boc, fost primar pedelist al Clujului la rândul său, și-a construit, de asemenea, casă în Câmpenești, în anul 2008. Conform declarației sale de avere, completată în 2010, Apostu și-a ridicat o casă de 98 mp, pe un teren primit, cel mai probabil, în concesiune, acesta nefiind trecut în declarație.

Citiți și:

Satul de vile unde primarii pedeliști ai Clujului își cumpără „case de vacanță” – Sorin Apostu, fosta mână dreaptă a proaspăt împroprietăritului Emil Boc, avea casă în Câmpenești din 2008

Alți doi vechi pedeliști, Daniel Buda (actualmente președinte al PNL Cluj și europarlamentar) și Petru Călian (vechi peremist, apoi pedelist, în 2020 ajuns trezorier al PNL Cluj), au proprietăți în Câmpenești, potrivit declarațiilor lor de avere.

Buda are un teren în extravilan, de 601 mp, dobândit prin cumpărare în anul 2014.

Iar Călian deține un teren agricol de 1050 mp, dobândit prin cumpărare în anul 2005.

Prin satul Cluj-Napoca se vorbește că ar mai fi și alți pedeliști vecini întru case și terenuri în Câmpenești. Dacă aveți informații interesante despre acest fief portocaliu, înconjurat discret de dealuri verzi, ni le puteți transmite pe adresa florin@ziardecluj.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *