Reportaj

Festivitatea absolvenților UMF Cluj a fost un adevărat spectacol cu focuri de artificii și jocuri de lumini

Sute de absolvenți ai Universității de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj, părinți și prieteni au participat sâmbătă seara la festivitatea de absolvire a promoției 2017. Ca în fiecare an, evenimentul a avut loc pe Cluj Arena. Festivitatea a fost un adevărat spectacol cu mici discursuri, melodii interpretate în cor de toți absolvenții și focuri de artificii.

La ora 19,30 s-a dat startul festivității de absolvire a UMF Cluj, promoția 2017. După ce toți absolvenții s-au adunat pe gazon, a urmat “strigarea catalogului” pentru fiecare facultate în parte, moment în care studenții și-au ocupat locurile în tribune.

Emoționați și fericiți, s-au fotografiat cu cei care de acum sunt foștii colegi, au ridicat pancarte cu mesaje prin care mulțumeau familiei (“Mamă, tată, vă iubesc”, “Bunică, bunicule, am ajuns medic”) și au cântat melodii arhicunoscute.

În mod sigur, cei mai emoționați au fost părinții care au fost prezenți în număr foarte mare și au ocupat toate scaunele rezervate famililiilor și prietenilor absolvenților. Dintr-o mare de oameni, se mai vedeau ici acolo buchete de flori care au ajuns, la final, în brațele tinerilor medici.
Discursurile decanilor facultăților au fost primite cu aplauze și urale de către studenți. Unul dintre cele mai emoționante momente a fost prezentarea șefilor de promoție. Sarcina i-a revenit decanului Facultății de Medicină, Anca Buzoianu.

“Facultatea de Medicină din Cluj, care în acest an a împlinit 145 de ani, este una dintre cele mai moderne facultăți de medicină din țară, fiecare dintre noi și toți împreună contribuind la devenirea ei. Cu peste 4.500 de studenți la cele șase specializări și 650 de cadre didactice, Facultatea de Medicină din Cluj este o facultate puternică și prestigioasă, care s-a impus nu numai în România, dar și peste hotare. Anul trecut, datorită rezultatelor obținute la examenul de rezidențiat, Facultatea de Medicină s-a situat pe locul I în țară. Suntem cei mai buni și trebuie să rămânem cei mai buni”, a spus Anca Buzoianu.

Fiecare șef de promoție s-a prezentat în fața colegilor cu un mic discurs.

“A sosit momentul prezentării ultimului raport de gardă în fața dumneavoastră. Se prezintă 510 absolvenți de Medicină cu simptomele unei patologii rare – o mare febră interioară cauzată de emoții puternice și entuziasm. Această patologie a debutat în urmă cu șase ani, când bobocei fiind intram în sălile de anatomie cu boneta pe cap și cu bisturiul pregătit, optimiști și dezorientați. Pentru ei, toți erau domnul și doamna profesor ca în liceu. Primul simptom a fost tremurul extremităților când aranjau lama în microscop, nu cumva să o spargă. Treptat, s-au asociat insomnii, gasrită de stres, bătăi cardiace neregulate ameliorate de notele trecere și chiar o hipertrofie a memoriei de lungă durată. Tratamentul autoadministrat pe parcurs a fost cu ginko biloba și cu prieteni adevărați. Vă mulțumim stimați dascăli că ne-ați preluat de pe băncile liceului și ne-ați făcut medici”, a afirmat Sabina Aursulesei, șefa de promoție a Facultății de Medicină.

Unul dintre cele mai așteptate momente ale serii a fost predarea cheii de către actuala generație spre următoarea generație.

Finalul festivității a fost marcat printr-un spectacol de lasere și focuri de artificii, în aplauzele sutelor de participanți la eveniment.

Deși ploaia și-a făcut apariția la spectacolul UMF, nu a reușit să strice buna dispoziție a absolvenților și părinților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *