Din oras

Festival Mozart 2014, muzica de cea mai buna calitate si interpretari de exceptie

Scris de 255

Cea de-a XXIV-a editie Festivalul Mozart se va desfasura la Cluj-Napoca intre 5 si 12 decembrie 2014. Pe parcursul unei saptamani, melomanii clujeni se vor putea delecta din nou cu muzica de cea mai buna calitate, in interpretari de exceptie.

La Auditorium Maximum al Universitatii Babes Bolyai si in Studioul de Concerte al Academiei de Muzica Gheorghe Dima vor avea loc concerte simfonice si camerale in care vor putea fi audiati interpreti renumiti alaturi de tineri artisti deja indragiti de publicul meloman: dirijorul Ferenc Gábor (Berlin), soprana Laura Tatulescu (München), Cvartetul Arcadia, pianistele Anca Lupu (Frankfurt am Main), Silvia Sbarciu si Aurelia Visovan, violonistul Francesco Ionascu.

Oaspetele de onoare al editiei 2014 este muzicianul german Jörg Widmann, personalitate de anvergura internationala, care in concertul de deschidere va aparea in tripla ipostaza – de dirijor, solist clarinetist si compozitor.

Concursul de interpretare este dedicat anul acesta tinerilor pianisti care doresc sa patrunda tainele interpretarii muzicii lui Mozart.

Cei mai mici melomani sunt invitafi in 6 decembrie sa petreaca o seara muzicala in compania lui Mos Nicolae, intr-o Poveste de iarna.

Muzicienii – interprefi si teoreticieni – care doresc sa abordeze muzica lui Mozart dintr-o perspectiva analitica sunt asteptati la Academia de Muzica, la Simpozionul din 10 decembrie.

Proiectul este realizat cu sprijinul Primariei si Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca si al Consiliului Judetean Cluj. Organizatorii festivalului sunt Societatea Romana Mozart, Filarmonica Transilvania si Academia de Muzica Gheorghe Dima.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour PubliNews
  PREMIERĂ: Brandul românesc Donuterie și-a deschis o locație în capitala Ungariei
 • Acum 1 hour Sanatate
  Crește numărul spitalizărilor: 35 de copii sunt internați cu COVID-19. Au fost depistate 162 de noi cazuri de COVID-19 la Cluj.
 • Acum 4 hours General
  Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean: Supraimpozitarea contractelor part-time, ”o încălcare a libertății muncii”. În Constituție este definit ”dreptul la muncă”, nu ”obligația la muncă”
 • Acum 5 hours Justitie
  TÂRZIU, EXTREM DE TÂRZIU pentru o Justiție care se vrea europeană, Ion ”Ilici” Iliescu este retrimis în judecată pentru CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII în Dosarul Revoluției din decembrie 1989. Dosarul ”loviturii” de stat începute după fuga lui Ceaușescu
 • Acum 6 hours FOTOGRAFILA
  CUM SE ”SCOATE” CTP din ”VINEREA VERDE”: Iar au lăsat tarif de metropolitan pe linia 35
 • Acum 7 hours Vocea ta
  Emil Boc şi administraţia sa îi abuzează administrativ pe clujenii care se lasă abuzaţi. Nici măcar despăgubirile mizerabile stabilite pentru exproprierile de la “La Terenuri” nu s-au plătit
 • Acum 7 hours Din oras
  Ploaia de vară a făcut ravagii în baza sportivă “La Terenuri” din Mănăștur. Aşa este când se lucrează cu “hei-rup, bum!”, ca la Bumbeşti-Livezeni…
 • Acum 8 hours PubliNews
  PESTE 300.000 DE EURO INVESTIŢIE ÎN PROMENADA ŞI PONTONUL DE PE MALUL LACULUI GHEORGHENI, DIN IULIUS PARC
 • Acum 8 hours Politica
  Marcel Ciolacu anunță că măsura compensării prețului la combustibil nu mai e necesară
 • Acum 10 hours Din oras
  Angajat al Primăriei Cluj-Napoca, care se dorea consilier județean, găsit în incompatibilitate de ANI
 • Acum 10 hours In vizor
  Autostrada melcului, cunoscută și ca Autostrada Transilvania, s-a mai târât 10 kilometri într-un an
 • Acum 11 hours Politica
  Marcel Ciolacu face acuzații incendiare: ”Pe piața energiei e o speculă. Sunt niște lucruri bizare”
 • Acum 11 hours Politica
  Polițiștii ies la proteste, considerându-se ”fraierii de serviciu”. Noi, contribuabilii, care i-am văzut de nenumărate ori abuzându-și uniforma, sunte adevărații fraieri!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE