Din oras

Festival Mozart 2014, muzica de cea mai buna calitate si interpretari de exceptie

Scris de 255

Cea de-a XXIV-a editie Festivalul Mozart se va desfasura la Cluj-Napoca intre 5 si 12 decembrie 2014. Pe parcursul unei saptamani, melomanii clujeni se vor putea delecta din nou cu muzica de cea mai buna calitate, in interpretari de exceptie.

La Auditorium Maximum al Universitatii Babes Bolyai si in Studioul de Concerte al Academiei de Muzica Gheorghe Dima vor avea loc concerte simfonice si camerale in care vor putea fi audiati interpreti renumiti alaturi de tineri artisti deja indragiti de publicul meloman: dirijorul Ferenc Gábor (Berlin), soprana Laura Tatulescu (München), Cvartetul Arcadia, pianistele Anca Lupu (Frankfurt am Main), Silvia Sbarciu si Aurelia Visovan, violonistul Francesco Ionascu.

Oaspetele de onoare al editiei 2014 este muzicianul german Jörg Widmann, personalitate de anvergura internationala, care in concertul de deschidere va aparea in tripla ipostaza – de dirijor, solist clarinetist si compozitor.

Concursul de interpretare este dedicat anul acesta tinerilor pianisti care doresc sa patrunda tainele interpretarii muzicii lui Mozart.

Cei mai mici melomani sunt invitafi in 6 decembrie sa petreaca o seara muzicala in compania lui Mos Nicolae, intr-o Poveste de iarna.

Muzicienii – interprefi si teoreticieni – care doresc sa abordeze muzica lui Mozart dintr-o perspectiva analitica sunt asteptati la Academia de Muzica, la Simpozionul din 10 decembrie.

Proiectul este realizat cu sprijinul Primariei si Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca si al Consiliului Judetean Cluj. Organizatorii festivalului sunt Societatea Romana Mozart, Filarmonica Transilvania si Academia de Muzica Gheorghe Dima.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours General
  Începe să apară infrastructura de 5 stele pe viitorul culoar verde-albastru de mobilitate nemotorizată de-a lungul Someșului, de la Gilău la Apahida
 • Acum 2 hours In vizor
  Ludovic Orban, audiat ca martor la DNA în dosarul măștilor neconforme cumpărate de Romarm
 • Acum 3 hours Politica
  Senatul a votat introducerea unui prag de 250.000 lei pentru abuzul în serviciu, aproape identic cu pragul din celebra OUG 13 dată de tandemul Dragnea – Grindeanu
 • Acum 5 hours Politica
  Legea de modificare a pensiilor “speciale” a fost votată de Senat. Secretar de stat în Ministerul Muncii: “vor scădea cu până la 81%”
 • Acum 6 hours Eveniment
  MEDITAŢII CU CASĂ DE MARCAT ŞI PIOS. ANAF a ratat ceva: băbuţele cu leuştean care vând la colţul străzii
 • Acum 6 hours In vizor
  O firmă care va schimba gazonul de pe Cluj Arena a fost implicată într-o anchetă DNA şi ar face parte din anturajul lui Gigi Becali
 • Acum 7 hours FOTOGRAFILA
  Plantare copaci prin smulgere cu excavatorul pe strada Universităţii. Măcar aşa ştim cum l-au smuls de pe postament şi pe Iuliu Maniu
 • Acum 7 hours Eveniment
  Cu vile în localități defavorizate, cu reduceri de tarif, şefii Electrica Bihor, furau curent
 • Acum 9 hours Politica
  O IDEE BUNĂ: Achimaș-Cadariu propune conversia centrelor medicale mici: “S-ar putea ocupa de triaj, recuperare și paliație”
 • Acum 21 hours Din oras
  Restaurantul Hikari este exact ce ii lipsea Clujului pe partea de rafinament gastronomic
 • Acum 22 hours Politica
  POLITIKON – CINE ARE GRIJĂ DE ROMÂNI?
 • Acum 1 day Politica
  Ce n-avea Autoritatea Electorală Permanentă și acuma are? O greblă. Toni Greblă
 • Acum 1 day Politica
  PSD anunță că nu votează proiectul PNL care înăsprește sancțiunile la proteste
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE