Reportaj

Felicity Store – cand hobby-ul devine principala sursa de venit

Doua surori din Cluj au facut din pasiunea pentru lucruri marunte o adevarata arta. Cand erau mici confectionau hainute pentru jucarii si globuri din hartie pentru pomul de Craciun. Astazi, fetele si-au dezvoltat o afacere pentru care le invidiaza o multime de femei: confectioneaza bijuterii pentru doamne si domnisoare si, lucru foarte rar intalnit, reusesc sa si traiasca din asta.

Georgiana si Laura Lungu au reusit sa demonstreze ca se poate trai din pasiune, cand muncesti si iti doresti foarte mult asta.

„Sora mea este web-developer, ea a conceput si realizat site-ul. Bijuteritul este un hobby pentru ea. In schimb, pentru mine s-a transformat in ceva mai mult: sursa principala de venit. Da, se poate trai cu brio din asta, in momentul in care ai un plan bine pus la punct. M-au ajutat si cateva cursuri de antreprenoriat si marketing, dar am si muncit foarte mult”, explica Georgiana.

Afacera lor are abia trei ani, dar un succes nesperat.

„Am inceput undeva pe la sfarsitul anului 2011. Pe atunci, stateam in camera cu sora mea, Laura, si aveam o colega de apartament care facea tot felul de brose din materiale textile. De acolo ne-am cam lipit, ca sa zic asa, de aceasta lume. Insa de mici ne placea sa confectionam diferite lucruri. Laura facea haine pentru papusile noastre, iar mai tarziu a facut martisoare cusute manual si globuri din hartie pentru Craciun. Poate are legatura si cu faptul ca parintii nostri coseau mult la masina de cusut si ne-au invatat si pe noi una, alta”, spune Georgiana Lungu.

In ceea ce priveste proiectul Felicity Store, stilul e unul foarte clar: vintage. Se adreseaza femeilor care agreeaza acest stil, stilul vechi, de epoca. Nu sunt bijuterii monotone, serioase, ci, din contra, sunt colorate, jucause.

„Oricine poate cumpara de la noi: pana si barbatii care doresc sa faca un cadou deosebit doamnelor sau domnisoarelor. Livram in toata tara, prin mai multe tipuri de livrare, iar, mai nou, livram si in afara tarii”, mai spune Georgiana.

De obicei cand nu sunt la targurile din Cluj, fetele pot fi gasite la atelierul unde iau nastere podoabele purtate de sute de doamne si domnisoare din Cluj. Aici, din mainile lor ies pandantive, inele, bratari si lantisoare care aduc aminte de vremurile de demult, de tablourile vechi, inramate in muzee.

„Petrec cate ore este necesar in atelier. Uneori mai putine, alteori mai multe. Dintre indatoririle pe care le am, cel mai mult imi place sa creez, dar bineinteles ca nu pot face asta mereu – trebuie sa ma ocup de comenzi, de partea administrativa”, explica tanara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *