In vizor

Federatia SHARE doarme in papuci. Agenda Youth 2015 este inexistenta

Federatia SHARE, cel mai sustinut ONG al Clujului din bani publici, este repetenta la capitolul “comunicare”. Peste cateva luni, Clujul este, oficial, Capitala Europeana a Tineretului, insa calendarul evenimentelor pentru 2015 este inexistent. Site-ul oficial Cluj2015 este o platforma saraca, fara stiri sau noutati. Jurnalul proiectului nu a mai fost nici el adaptat din 18 martie. Asta, in timp ce SHARE a primit de la bugetul local 365.000 de euro numai anul acesta.

Suntem la sase luni distanta de a fi capitala tineretului, insa pana acum nu stim ce evenimente ne asteapta si cand se vor desfaura ele. Agenda de anul viitor e prafuita, undeva, in sertarele vreunui membru al federatiei, pentru ca pe site-ul oficial Cluj2015 nu este de gasit.

De altfel, platforma online, care ar trebui sa fie plina de evenimente anuntate si informatii in aceasta perioada, a fost lasata de izbeliste.

In 2014, cei de la SHARE au reusit sa posteze trei articole pe site, dintre care unul legat de o conferinta destinata ONG-urilor, iar altul despre programul Zilelor Clujului 2014.

Jurnalul zilnic in limba engleza nu mai este zilnic nici el. Din ianuarie incoace, postarile au fost din ce in ce mai rare, astfel ca in ultimele cinci luni au fost publicate doar doua articole, in 3 februarie si 18 martie.

Despre lipsa agendei pentru 2014 si 2015, Bogdan Buta, directorul executiv al federatiei, nu poate spune mare lucru:

“Noi am centralizat in aceasta perioada cam tot ce urmeaza sa se intample.  Le vom si afisa pe site. Un calendar pentru anul viitor va fi disponibil la sfarsitul verii. Va trebui sa mai selectam proiecte”, a spus Buta.

Cat despre site, acesta a aratat ca urmeaza sa fie schimbat. “Deocamdata, pe facebook se interactioneaza cel mai mult, acolo sunt postari destul de frecvente”, spune el.

Federatia SHARE a primit, anul acesta, finantare de 300.000 de euro de la bugetul local, pentru segmentul ONG.

De asemenea, la ultima sedinta de Consiliul Local a mai fost alocata suma de 65.000 de euro. Chiar daca banii au fost alocati pentru un eveniment anume, in realitate ajung tot la SHARE. Este vorba de organizarea Adunarii Generale a Forumului European de Tineret si a ceremoniei privind desemnarea Capitalei Europene de Tineret 2017, dar si coorganizarea unui Targ de Tineret, in perioada 19-23 noiembrie 2014, in Cluj-Napoca, de catre SHARE si primaria Cluj-Napoca.

Lipsa de implicare in proiect este vizibila mai ales in ultimele luni, dupa ce Andras Farkas, fostul director executiv al federatiei si cel caruia i se datoreaza, intr-o buna masura, castigarea titlului, si-a dat demisia.

Conflictele in interiorul federatiei au inceput inca din prima parte a anului, cand Farkas a fost inlocuit cu Bogdan Buta, actualul director executiv. Ulterior, la inceputul acestei luni, Andras Farkas si-a dat demisia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *