Din oras

Februar cel chefliu, lipici de Cluj pentru schisma dintre PSD si PNL

Tara pupaturilor, florilor si martisoarelor in prima sedinta de Consiliu Judetean de dupa marea Schisma. Cu un USL raposat la Bucuresti, consilierii judeteni PNL si PSD de la Cluj au impartit martisoare si flori, pupaturi si s-au contrat cu vesnicul opozant, PDL. 40 de proiecte au trecut pe repede-nainte, iar Cenusareasa, transformarea RADJ in societate comerciala, a fost laudata, dar nevotata; pentru acest punct CJ a organizat, intre prieteni, o sedinta “ad-hoc”.

Februar cel chefliu s-a facut pres, in Consiliul Judetean (CJ), astazi, pentru ca schisma damboviteana sa nu ajunga si la poalele Feleacului. Martisoare, flori si soare. Toate s-au impartit, astazi in forul legisativ judetean, la trei zile dupa ruperea USL. Inainte de-un imn lung de trei strofe, sirul pantofilor lustruiti si a cravatelor asortate la batistele prinse in piept s-a perindat pe la fiecare consiliera judeteana cu flori in mana si martisoare, “in semn de apreciere pentru colege”.

Interesele comune infloresc primavara

In mai putin de doua ore, consilierii judeteni au votat 41 de proiecte de hotarari si au trecut cu brio peste datoriile TETAROM incluse intre obiectivele si criteriile de performanta ale societatii pe anul in curs si si-au dat avizul, la unison, pentru schimbarea organigramei societatii Clujana, care are “un director adjunct special pentru PSI”, ambele situatii semnalate de consiliera judeteana a PDL, Steluta Racolta. Ea a fost contrata si tinuta in fraul opozitiei, pe doua flancuri, de PNL si PSD, la brat cu Dorel Secara si Dan Canta, care au evidentiat ca “mari specialisti manageri sunt unii dupa ce au adus societatile la faliment”.

Consilierii judeteni au admis, apoi si 92 de posturi in plus in organigrama societatii Paza si Protectie, “pentru cand va fi nevoie, ca nu se poate schimba atat de usor organigrama in functie de ce evenimente apar, deci posturile trebuie sa fie libere”, dupa cum a explicat insusi presedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, secondat din cap de vicepresedintele institutiei, Ioan Oleleu. “Transparentizarea” societatii, ceruta vocal de PDL-istul Alexandru Coroian, a fost semnalul pentru inceperea dansului intre USL-isti.

Damen tango intre Oleleu si Uioreanu

Mihai Seplecan a fost urecheat de “nasul” si presedintele CJ Cluj, Uioreanu, pentru ca s-ar fi dus sa “imparta invitatii de nunta”, vreme de 20 de minute si 4 proiecte de pe ordinea de zi, in timpul sedintei.

“A zis ca iasa ca oricum trec proiectele si fara el”, a transmis, cu mana la gura, colegul de scaun al tanarului liberal asortat, Valentin Cuibus.

Eruditia paremiologica cantiana, “adica a lui Dan Canta, ma” a evidentiat, apoi, ca “Dumnezeu e sus si vede” dupa ce consilieri PDL nu au votat doua proiecte dedicate tinerilor cu nevoi speciale, la tanc dupa ce Seplecan s-a intors in sala, odata cu soarele.

“Si daca vrea si daca nu mai vrea, tot eu o sa-i fiu nasul”, a explicat seful CJ, in inghiontelile tuturor.

La un punct distanta de revenirea finului in forul CJ, Uioreanu i-a urmat exemplul si si-a luat o pauza, cedandu-i, la propriu, scaunul vicepresedintelui CJ, PSD-istul Ioan Oleleu, vreme de-o poveste scurta.

Punct comun, dar nevotat

Contrele, mai mult protocolare si aproape imaginare, s-au estompat si mai mult in finalul sedintei CJ, chiar si intre USL-ul defunct si PDL, fiecare partid politic gasind de cuviinta sa transforme Regia Autonoma a Drumurilor Judetene (RADJ) intr-o societate comerciala, “c-asa-i normal in Vest, in Europa”. Dupa pupaturi pe declaratii, consilierii PDL au “uitat” sa voteze proiectul, “lucru inimaginabil, ma” in opinia consilierului PSD Dan Canta, situatie remediat, de indata, printr-o sedinta ad-hoc de catre Uioreanu. Proiectul a trecut cu o majoritate aplaudata cu mainile deasupra capului, dupa ce, intr-o prima faza a picat din cauza lipsei cvorumului. Desi USL s-a rupt la Bucuresti, in CJ Cluj lucrurile merg inainte. Tot-nainte, ca-nainte era mai bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *