Din oras

Fany are printre cele mai scumpe bilete din tot judetul

Consilierii judeteni vor vota in sedinta ordinara de vineri tarifele de calatorie pentru serviciul de transport public de persoane prin curse regulate pe anii 2014-2019. Printre cele mai scumpe firme se numara si Fany Prestari Servicii SRL, societate a carei patroni sunt cercetati de procurorii anti-coruptie pentru dare de mita si cumparare de influenta. Acestia sunt acuzati ca au trucat licitatia pentru traseele judetene cu ajutorul directoarei de licente de la ARR.

Astfel pentru o calatorie de pana in 10 kilometri Fany taxeaza calatorii cu 5 lei. Doar societatea AlinDorin practica tarife mai mari – ei pentru o calatorie pe aceeasi distanta cer 8 lei. AlinDorin opreaza pe traseul Huedin-Poiana Horea si Giurcuta de Sus. Fany este una dintre societatile cele mai “castigate” din licitatie, adjudecandu-si cele mai banoase trasee, printre care si Florestiul.

Cel mai ieftin este Bus Trans, care opreaza zona Gherla-Rascruci si care pentru un drum de 10 kilometri taxeaza 2,5 lei.

Asociatia Metropolitana de Transport Public Cluj a transmis o adresa catre Consiliul Judetean Cluj prin care solicita institutiei sa notifice Fany sa nu mai opereze pe traseele eliminate din programul de transport, prin suspendarea de drept a Hotararii de Consiliu Judetean din luna decembrie. Este vorba de traseele din Zona Metropolitana, din comunele Floresti, Ciurila, Baciu, Apahida si Chinteni, care au fost scoase din program si ulterior reintroduse. Hotararea s-a suspendat de drept pentru ca Prefectura Cluj a apreciat-o ca nelegala si a solicitat in instanta anularea partiala a ei. In replica, reprezentantii companiei Fany au aratat ca actiunea Prefecturii nu suspenda licentele de traseu, hotararea atacata producandu-si deja efectele.

Magistratii Tribunalului Cluj au decis in 14 martie arestarea preventiva a patronului Fany, Stefan Cadar pentru 30 de zile. Sotia acestuia, Olezia Cadar, precum si directoarea de licente a ARR, Daniela Dobrila, cercetate in acelasi dosar sunt arestate la domiciliu tot pentru 30 de zile. Patronii Fany sunt cercetati de procurori pentru ca ar fi dat mita 10.000 de lei, o masina, un televizor, un mp3 player, boxe si haine directoarei Daniela Dobrila din cadrul Autoritatii Rutiere Romane, pentru a „aranja” licitatia pentru traseele judetene din Cluj, pentru perioada 2014-2019.

Foto: citynews.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *