In vizor

Fan al digitalizării, Boc a trimis clujenilor peste 230.000 de scrisori în plic. În 2020, primarul anunța că vrea o Primărie fără hârtie

Scris de 197

„Dragi clujeni,

Vă mulțumesc, în numele colegilor din Primărie și a Consiliului Local, că ne-ați acordat încrederea Dumneavoastră și, prin plata taxelor și impozitelor locale, ați contribuit la constituirea bugetului municipiului nostru. Iată câteva dintre proiectele realizate în anul 2021”.

Acesta este primul paragraf din scrisoarea pe care a trimis-o primarul Emil Boc anul acesta, pe hârtie, clujenilor. Taman primarul care promovează tehnologia, plata online a taxelor și impozitelor, digitalizarea serviciilor Primăriei. Acel Boc care este dependent de gadget-uri și fan al digitalizării.

Au fost cheltuiți bani publici pentru tipărirea și trimiterea a sute de mii de înștiințări și scrisori, astfel: total înștiințări și scrisoarea primarului: 230.563 din care 215.237 de bucăți trimise cu Poșta și 15.326 de bucăți puse în e-cont (deoarece aveau acord pentru a fi transmise în acest mod).

Pe prima pagină a scrisorii, sunt înșiruite toate realizările primarului din 2021. Din 15 puncte, clujenii află că au fost cumpărate tramvaie noi, că s-au făcut investiții la Spitalul Clujana, că s-au modernizat străzi, că au fost create 642 noi locuri de parcare, că au fost plantați arbori etc.

„Contribuția Dumneavoastră la constituirea bugetului local va fi valorificată și în acest an pentru continuarea proiectelor asumate de municipalitate. Vă prezentăm o parte din prioritățile anului 2022”.

Așa începe pagina a doua a scrisorii lui Emil Boc, pe care sunt prezentate, în 10 puncte, prioritățile lui Emil Boc. Este vorba despre aceleași povești pe care primarul le spune de fiecare dată când apare în vreo intervenție publică: lucrări și obiective de investiții care se realizează în 2022, lucrări și obiective de investiții în execuție sau procedură de licitație proiectare/execuție încheiată și care continuă implementarea în 2022, cu termen de finalizare în anii următori, lucrări și investiții pentru care se realizează documentația tehnică anul acesta.

Pe aceeași listă se află (atenție!) „menținerea sub control a pandemiei COVID-19 și revenirea treptată la normalitate în toate domeniile”.

La punctul despre pandemie, sunt notate următoarele:

„Susținerea investițiilor și a locurilor de muncă. Accentul pe modernizarea infrastructurii și creșterea calității vieții în toate cartierele orașului. Continuarea și prioritizarea politicilor publice legate de dimensiunea verde, nepoluantă (reducerea gazelor cu efect de seră și extinderea zonelor verzi din oraș), digitalizare, educație, sănătate, inovare și incluziune socială. Nimeni nu este uitat, nimeni nu este abandonat – continuarea programelor sociale derulate de Primărie”.

La finalul scrisorii, primarul își arată deosebitul respect față de cetățeni.

„O Primărie 100% fără hârtie”, anunța Emil Boc în august 2020. Cu toate acestea, iată că primarul continuă să trimită scrisori pe hârtie și să cumpere papetărie de sute de mii de euro. Recent, Primăria a lansat o licitație pentru servicii de furnizare produse de papetărie și birotică în sumă de 954.932.9 LEI (aproape 200.000 euro).

Citește și:

Cea mai digitalizată Primărie se dotează cu hârțogărie de 200.000 €ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour Din oras
  A început o nouă ediție a mascaradei numite ”bugetare participativă”. OSĂ le implementeze Boc, ca și pe celelalte din edițiile mai vechi
 • Acum 3 hours Politica
  ȘTIE CINE E STĂPÂNUL: Gestul neobișnuit făcut de noul ministru al Educației în fața președintelui Iohannis, imediat după depunerea jurământului
 • Acum 3 hours Justitie
  Iohannis a pensionat-o pe judecătoarea clujeană Adina Lupea. A scăpat Boc de un contestatar al demolării garajelor
 • Acum 7 hours Politica
  IOHANNIS ȘI-A IMPUS NOUL MINISTRU LA EDUCAȚIE: Ligia Deca. Ciucă îl elogiază pe Cîmpeanu: ”A ales să se sacrifice. Să facem diferența între acuzat și vinovat”
 • Acum 8 hours Editorial
  Pe final de mandat, Klaus Iohannis s-a trezit cu încă două scandaluri pe cap: plagiatul lui Cîmpeanu și licitația trucată pentru amicul Schmidt. Și nu prea știe pe unde să scoată cămașa
 • Acum 9 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, CEO Terapia, la deschiderea noului anuniversitar: ”Vivat Academia şi realităţi din piaţa muncii. 10 nu e notă de trecere. Români plecaţi, slab educaţi”
 • Acum 9 hours Editorial
  De ce Bistrița-Năsăud poate să PSD, iar Clujul o ține cu penseta
 • Acum 10 hours Eveniment
  ATENȚIE: Se transmit mesaje false în numele E. ON
 • Acum 11 hours Politica
  Vasile Dîncu, la deschiderea anului universitar: ”Vă invit să participaţi la dezbaterea privind legile educaţiei, ele trebuie cu adevărat perfecţionate”
 • Acum 11 hours Cooltura
  Omul cocoțat pe bârnă, a uitat cum e să se mai dea și jos. Tony Grecu explică cum a câștigat Emil Boc o vacanță la Costinești pe vremea lui Nea Ceașcă
 • Acum 12 hours Eveniment
  Nivelul apei din Lacul Tăul Mare, unde barajul s-a fisurat, a scăzut cu 80 cm. Acțiunile de refulare continuă. Peste 100 de oameni din gospodăriile în pericol să fie inundate au refuzat evacuarea
 • Acum 12 hours Politica
  CE-AM MAI RÂS: În condițiile în care premierul Ciucă e acuzat de plagiat, Klaus Iohannis cere ”toleranță zero” față de plagiate. Dar față de licitații trucate, când?
 • Acum 13 hours Politica
  PE SURSE SE AVANSEAZĂ NUMELE NOULUI MINISTRU AL EDUCAȚIEI: Ligia Deca îl va înlocui Sorin Cîmpeanu. UPDATE: Liberalii s-au decis
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE