Analiza

Ce avere și ce salariu are David Ciceo, directorul Aeroportului Avram Iancu, una dintre cele mai profitabile societăți ale Consiliului Județean Cluj

Scris de 1,050

Firmele cu capital exclusiv de stat sunt conduse de obicei de sinecuri, care încasează salarii mari plătite din bani publici. De cele mai multe ori, șefii de societăți de stat mai mult mimează munca, dar bineînțeles că se mai întâmplă să existe și directori harnici, dedicați care reușesc să aducă profit serios companiilor pe care le conduc. Ziar de Cluj analizează activitatea și salariile șefilor firmelor de stat din județul Cluj.

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj-Napoca se află în subordinea Consiliului Județean și este una dintre cele mai profitabile societăți pe care le deține forul județean, poate chiar cea mai profitabilă. Doar în anii de pandemie, profitul a scăzut considerabil din cauza reducerii numărului de pasageri, ca urmare a introducerii restricțiilor de circulație.

De foarte mulți ani, Aeroportul Avram Iancu este condus de David Ciceo. Indiferent de culoarea politică a județului, el a rămas în funcție. Cea mai recentă declarație de avere disponibilă pe internet (site-ul Agenției Naționale de Integritate) datează din 2020, deci este aferentă anului 2019.

David Ciceo are, împreună cu soția, patru terenuri de diverse categorii (intravilan, agricol și alte categorii de terenuri extravilane).

Directorul Aeroportului Cluj-Napoca are și o casă de 244 mp în Cluj-Napoca și un apartament în București, moștenit de soție.

La capitolul autoturisme, este menționat un Volkswagen, an fabricație 2006, dobândit prin cumpărare. Soția sa deține bijuterii în valoare de 9.000 euro. În declarația de avere apar și tablouri în valoare de 6.000 euro.

Conform declarației de avere aferentă anului 2019, Ciceo a vândut un autoturism și a donat fiicei un apartament și mai multe sume de bani.

La capitolul bani, David Ciceo are mai multe conturi bancare, cu o sumă totală de peste 444.000 lei, respectiv 10.600 euro.

În anul 2019, David Ciceo a încasat un salariu de 164.319 lei/an, de unde rezultă un salariu lunar de aproximativ 13.700 lei. A mai încasat și 64.115 lei din funcția de președinte al Asociației Aeroporturilor din România.

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj-Napoca a încheiat anul 2020 cu un profit de doar 87.300 euro, față de 3,9 milioane euro în 2019. Scăderea enormă a profitului a fost cauzată de diminuarea numărului de pasageri, în contextul restricțiilor impuse de pandemie. În 2018, profitul net a fost de aproape 3 milioane euro.

În 2020, Aeroportul a declarat o cifră de afaceri de aproape 9 milioane euro, față de 20,1 milioane euro în 2019 și 19,4 milioane euro în 2018.

Pentru 2021, Aeroportul Cluj-Napoca a fost cel mai bun din Europa la categoria sub 5 milioane de pasageri.

Citește și:

Salariile șefilor Pază și Protecție SRL, firmă a Consiliului Județean, ținute la secret. Directoarea Orieta Habala nu și-a mai publicat declarația de avere din 2019

Regia de Termoficare a Primăriei Cluj-Napoca îi asigură „cea mai bună calitate a vieții” directorului ei, Emil Miron, care are venituri de mii de euroULTIMA ORĂ

 • Acum 11 hours FOTOGRAFILA
  Oare Urbanistul de Cumetrie știe ce scrie pe autorizația construcției din fotografie? Sau a semnat ca “primarul Boc” pentru un amic imobiliar?
 • Acum 16 hours In vizor
  Emil Boc, invitație specială de participare la KHETANE din partea cetățenilor Clujului
 • Acum 17 hours In vizor
  AM TRĂIT S-O VEDEM ŞI PE ASTA: Viktor Orban, citat de CNCD după discursul de la Băile Tușnad
 • Acum 17 hours In vizor
  Inspectorul Şef al ISJ Cluj şi-a dat un comunicat prin ISJ Cluj care să-i justifice plimbărica pe bani publici în Tenerife: “E responsabilă cu evaluarea activităților derivate din această Mobilitate Erasmus+”
 • Acum 17 hours Jos palaria
  Înepe Khetane #Comunități_Împreună! Clujenii sunt aşteptaţi, cu mare drag, la festival!
 • Acum 18 hours Din oras
  L-AŢI VĂZUT, SUNAŢI LA 112: Bărbat căutat pentru înşelăciuni prin metoda “Accidentul”
 • Acum 18 hours De cartier
  Amicul Emil “OSĂ” Boc, i-a “aranjat” şi pe colegii de la UDMR cu locaţia tradiţională a Zilelor Maghiare care “OSĂ” se desfăşoare în alte locaţii
 • Acum 19 hours In vizor
  ÎNVĂŢĂMÂNTUL “GRATUIT DIN ROMÂNIA: Peste 7.400 de profesori au raportat la ANAF veniturile obţinute din meditaţii, dintre care peste 1.400 doar la Cluj
 • Acum 19 hours Rautacisme
  După ce le-a cânta UNTOLD sub geam, acum le cântă RADP, deşi legea este foarte clară în ceea ce priveşte “orele de linişte”. Dar nu şi pentru Emil “OSĂ” Boc
 • Acum 19 hours Afacerea zilei
  AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ: Cât a câștigat Romgaz de pe urma scumpirii gazelor
 • Acum 20 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: Domnule Ciucă, Domnule Ciolacu, Domnule Câciu, nu mai dați ajutor de stat „la grămadă”
 • Acum 20 hours Din oras
  EMIL BOC CEL DUR ŞI DREPT (când nu e cazul). Deşi INS a anunţat de o săptămână că nu vor mai fi amendaţi românii care nu s-au recenzat, “din cauze obiective sau subiective”, acesta s-a hărnicit să-i amendeze pe clujeni
 • Acum 21 hours Politica
  N-AVEAŢI DE LUCRU? VĂ DĂ GUVERNAREA BIROCRAŢIE LA TOT CARTIERUL: Noi obligaţii pentru munca part-time: Angajaţii depun declaraţii în fiecare lună
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE